Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2012 19:03 - Сега разбрахте ли защо беше унищожена Българската армия
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 20299 Коментари: 37 Гласове:
17

Последна промяна: 14.10.2012 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След 20 години лъжи и манипулации се разбра защо Българската армия трябваше да бъде разоражена и де факто унищожена.
Ясно като бял ден- за да започне процеса на формиране на Световния ислямски халифат начеващ от Париж и Марсилия, минаващ през Босна, Косово , Македония  до Китай . При няколко силни балкански армии със съвкупна мощ от над половин милионна армия и няколко десетки хиляди бойни единици гащниците разпратени от клоаките на ислямския свят  да разнасят славата на Мохамед щяха да изглеждат като стадо мърши. Сега обаче няма нито българска, нито сръбска армия, гърците и те започват драстични съкращения и скоро може алахакбаровците от Пазарджик и въобще целите Балкани да бъдат подпомогнати за освобождение на "поробените" ислямски маси.
Затова и Червеното знаме с полумесеца гордо се вее над Балканите и Сирия, изпънато в знак на готовност в борбата на пророка.
Ако имаше българска армия Бай Ердоган нямаше да се репчи така на Сирия. Защото откъм един от многото му фронтове щяха да стоят 70-100 хил. щика армия въоражени с 200 самолета, 2000 танка и силна ракетно-артилерийска поддръжка от над 300 ракети с радис на действия до 300 км и хиляди системи .
Вярно е, че сама по себе си БА не би могла да се противопостави на Турската , но затова си има геополитически съюзници като сирийците и арменците, които щяха да приковат нужното количество аскер на техните позиции. Сега нито ние сме "приковали" Ердоган, нито имаме желание да помогнем на истинските си съюзници.
За разлика от нашите БББ гащници , гърците прегрупираха 20 000 полицейски (разбирай жандармерийски - полувоенни части), които ще държат нащрек Одринската турска групировка, от която Ердоган би се изкушил да прехвърли и някоя друга девизийка към сирийското направление.
Арменци, перси и  кюрди вече си дадоха заявката на Ердоган.
На целия този фон стоят българските неандерталски политици впили мазно очички в поредния Болшой другар . Информационните дрънканици  във форуми, телевизии, радиа и други средства за масова хипнотизация и зомбарация за куманизми-мумунизми, лицемерщините за възродителни процеси, ДС-ета, и КГБ-ета вече олекват в очите и на най-кухоглавите.
И полюсите от двете страни на разделителната линия са ясни - от едната страна са ислямджиците, прокарващи ислямизирането и Световния ислямски халифат - туркестанци, ефендитата НАТО-станци, саудитци, всякакъв уахабитски и шериатски башибозук, алкайдистанци и обикновени наемници от другата страна на фронта са вечните им противници - целия Православен християнски свят и източното християнство-алеутство.
А българското медийно шоу е фул.
Под всяка статийка за някоя поредна туркестанска лоясала читащина се сбира всичкото форумен къдън.
Едни и същи безродни мелези, надуват турските вувузели и пощтрълкяват да подфърлят фесове у въздуха image
Маат шалвари у Бугаристан пуйки и пуешки мекерета, мажат обилно лой по мониторите и надуват зурни и ибрици.
Хубаво е че, не ви издържат нервичките и ви зазвъняват мешаните гени, че да ви избие от долу за пореден път чуждородното, че да стане видимо и за най-кьоравите либерунгели.
Чалъмбааа. И аллах-у-акбар.
Туркия & НАТО-ОТАН - аркадашлар фор евър


САЩ изпратиха група от 150 военни специалисти (на пентагонски език , да не се бърка с ПАТАГОНСКИ ,  специалисти по планиране) в Йордания. Според официалната версия – да помогнат на въоръжените сили да се справят с потока от сирийски бежанци. Пак на пентагонски език, дейността на американските аскери в Йордания щяла да бъде “многовекторна”.
А по-информираните, дето не четат само вестник “Турска вувузела” , помнят че в тази година вече бяха изпратени 200 подобни американски “многовекторни” пентагонци “плановици” да многовекторствуват с т.нар. бежанци с калашници. И да им планират въоръжените операции в Сирия.

Сирийските военновъздушни сили са получили заповед да прихващат и принуждават към принудително кацане ВСИЧКИ ТУРСКИ самолети, оказали се във въздушното пространство на Сирия.
Така е. След очеизбождащите провокации на Турция – първо разузнавателните полети във въздушното пространство на Сирия, сирийската армия им свали самолета, селджушките туркестанци не си взеха поука. Сетне сирийците натикаха в миша дупка открито изпращаните от турска територия въоръжени наемници и башибозуци, туркестанците пак го раздават кьорави и недоразбрали. Сега разиграха опит да се направят на американци и създават някакво регионално ембарго, да спират самолети. Ами язък, няма я великата османска империя. И няма да я има. Фесове, яли сте боя и пак ще го ядете.

От 1683г. Османската империя  не е печелила война освен срещу най-слабите европейски армии  -Белградския пашалък ( сепарастична зона  на откъснали се  родови фамилии от България предатели)  и Неоелинистите (западноелински римейк на латинското херцогство Морея) .От това време до днес османлиите със селджушките им събратя са спукани от бой от австрийци, немци, испанци, руснаци, египтяни и перси.

Dust In The Wind

По изявленията от информационните протурски  средства за масова информация и във вестници  "НАТО-вски аркадаш" , явно личи, че тези пишман-журналисти са имали в родословието си доста тюркска кръв, която са събрали по времената на "присъствието" на турската пасмина.
И сега унуките им поради липса на ятагани маат шалвари и мажат ли мажат  по телевизии, агенции и прочие с овча лой.
И ривът от безсилна злост.
Кашерните шляпаджии и те не изтърват случая да размиришат форума с обичайното си безродие и антибългарщина.
Както казваше видния им предводител Соломон (на НАТО-вски) или (Сулейман на турски) - "Майната му на Православието"
Другара Паси - това отроче комунистическо всеядно.
Няма по-голямо удоволствие за всеки Български националист от поредната очевидна демонстрация на:
Туркия & НАТО-ОТАН - аркадашлар фор евър.
Въпреки всички думкания на тъпани и дране на зурли , на Ердоган хич не му се влиза в Сирия. Кюрдите в гръб ще са му най-малкия проблем.
А и Сирийската армия още си е силна и тепърва ще става по-силна, защото ще се очиства от предателите и ще съединява със съюзниците си.

Направо да си го кажем турската армия не е водила сериозни военни действия от 1922 г. последната война спечелена срещу гърците. По време на Корейската война и Индо-китайския(Виетнамския) конфликт бяха изпратени някои части, но като цяло армията няма БОЕН ОПИТ, който на фона на сирийския е направо НУЛЕВ.
В момента сирийците притежават не само по-калени в битката военни, но и по-добро ПВО и авиация, сред които модернизирани версии на Миг-29.
Видя се, че сирийците набързо модернизираха и танковите си части - Т-72, които бяха снабдени с активна защита и някои нови прицелни прибори, които също не са за подценяване при полупланинските райони на бойни действия.

Ердоган и цялото НАТО-уахабитоарабостан  може и да си дрънкат, колкото си искат , но едва ли някой иска да бъде на  мястото на турския президент при вземане на крайното решение за начало на войната, която може да се окаже освен крах на идеите на крайния уахабизъм, но и на самата Турция .




Гласувай:
17



1. momchil - Сирия наш съюзник!!!! Ха-ха-ха. ...
14.10.2012 19:37
Сирия наш съюзник!!!! Ха-ха-ха. Ебаси анализа
цитирай
2. balar - къв
14.10.2012 19:46
халифат бе човек. те всичките ислямски водачи са юдеи под прикритие.
цитирай
3. анонимен - :)
14.10.2012 19:50
analiza ne e losh :) no lipsva mnogo sustavna informacia :) zabravili ste aziatcite koito odavna se kanqt na muslitata :)
цитирай
4. rizar - Момчиле,
14.10.2012 19:56
ти имаш ли осемнадесет години ???
цитирай
5. rizar - Балар
14.10.2012 19:58
Халифат, каганат, уахабинат и каквото и да е , в момента това Е ИДЕЯТА, която трябва да обедини и насъска всички ИСЛЯМСКИ СУНИТИ срещу Православните, Китай и Алеутите(не-арабите перси).
цитирай
6. momchil - Не, имам 3х17. Държа на това, което ...
15.10.2012 00:09
Не, имам 3х17. Държа на това, което писах. Сирийци и арменци наши геополитически съюзници!!! Ужас Арменците имат невероятна военна мощ, а със сирийците сме като кръвни братя. Готови са на всичко за нас. Анализа е несъстоятелен. Турция не иска да воюва нито да завладява части от Сирия. Бленуванията за халифат са не на турските политици, а на фанатизираните молли. Те са враг и на Турция. А пък страшните 20 000 гръцки жандармеристи, само чакащи команда да хукнат към Стамбул. Олеле мале това е заплаха. Човече такива "сценарии" мога да ти съчиня по 5 на ден.
цитирай
7. momchil - А къде е сирийският боен опит. Или ...
15.10.2012 00:11
А къде е сирийският боен опит. Или може би имаш пред вид опита им от 6 дневната война. Сирия имат опит само в партизански терористични действия, но не и във сериозни военни.
цитирай
8. rizar - http://ria.ru/arab_sy/20120801/714259055.html
15.10.2012 00:26
Ето един лек анализ.

Сирийската ПВО разполага със съвременно 3++ поколение ЗРК за далечно действие от рода на С-300 и неговите модификации, както и новите Панцир с близък радуис.

Европейските самолети не са В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ТАЗИ ОТБРАНА. тЕ НЕ СА НИТО НЕВИДИМИ , НИТО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО МАНЕВРЕНИ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТУРСКИТЕ Ф-16 .
цитирай
9. rizar - Момчиле
15.10.2012 00:36
погледнах профила ти. Да, възрастен чичко си .
Трябва поне да знаеш, че до 1990, а и след това сирийски курсанти учеха в Български военни училища и сега те са генералите и полковниците, които се бият срещу уахабитската сволоч. Да не говорим колко сирийски и ливански студенти учеха у нас.
Да ! Геополитически съюзник са ни само да погледнеш картата. Затиснати са от Турция и Израел. И когато водеха сериозните войни с Израел през 73-та и 82-ра, държаха около 200 000 армия на турската граница. Щото нашите комшии дали се управляват от Ердоган или който и да е било манаф са големи ибрикчии. Справка трябва ли да ти правя ???
Ти да не си османофил и тюркофил ,бе мекере ???
Не знаеш ли , че срещу Одринската групировка, която днес наброява , също както и преди 1989 г. над 250 000 души и около 2000 танка стоят наши 250 гащати гранични милиционерчета с 10 изтрещяли джипа ???

За гърците целта им не е да атакуват Истанбул, защото и това е алогично, но не дават на турците да шават и прехвърлят армии от запад на юго изток.

За арменците пък въобще не си в час.
Май си учил в Тюркско училище и не знаеш , че великия поморийски поет в безсмъртна поема е описал тези истински страдалци за Христовата вяра, а не Момчил предателя, който първо дружал с Кантакузин , но после като се усетил било късно.
цитирай
10. анонимен - съгласен с 9
15.10.2012 09:20
Светът вече не е същият и НАТО трябва да се разпусне, като няма Варшавски договор. Сегашните "противопоставяния" обслужват само протоколите на сионските мъдреци. Ако сте забелязали единствената цел е да се свалят едноличните режими, независимо на каква цена. /ако ще да е терористичен акт с/у свои/ Ердоган трябва дса докаже, че е кукла на конци и същевременно, че не е "водач на племе" както сам се изрази. Иначе е следващият след Башар Асад. А що се отнася до халифатите - това също е анахронизъм. Лошо е, че и ние играем по същата свирка - засега само танцуваме, но...като змия и дебнем момента да ухапем. Казват, че сме си спастрили една СС20 за всеки случай.
цитирай
11. анонимен - Rizar прав си, но от това не ми става ...
15.10.2012 11:16
Rizar прав си, но от това не ми става по добре.
цитирай
12. анонимен - Продажната журналистика на ешафода - Иванов
15.10.2012 11:30
Че ще има в България нещо подобно на 9 септември 1944 год., ще има. Само че няма да е политическо, а национално отговорно. Тогава ми се иска, всички ония журналя, дето прокарваха чуждоземски идеи, да отидат на ешафода. Защото ни проглушиха ушите и ни окьоравиха очите с техните пропагандни лъжи. Все повече се убеждавам, че голяма част от журналята са майкопродавци, готови за 30 сребърника да продадат майка си и баща си.
цитирай
13. анонимен - ?
15.10.2012 12:43
Кога пък българската армия е имала 200 самолета, 2000 танка и тем подобни глупости? Хахаха, и коя българска армия? от 100 000 наборници ли? Дето не искаха д аходят в нея, после се скатаваха там и се алкохолизираха, и накрая командния състав от крадци и пиянки.

Ти да познаваш някой старшина да не е откраднал нещо от армията? И как ще се бориш с Турция с техника от 60 години, камиони дето не палят, ракети дето не летят, автомати от 47 година...

абе ти служил ли си изобщо, или просто си решил да се правиш на родолюбец голям?
цитирай
14. анонимен - Боже, толкова луди хора има в тази ...
15.10.2012 14:34
Боже,толкова луди хора има в тази страна.
цитирай
15. rizar - Към 13-тия малоразряден анонимен маймуняк
15.10.2012 15:19
Ти в кралските елитни части или в Бусманци в полковата помощна станция дето си гледал прасета и си садил лучец си служил бе малоразрядник ???

България до преди договора , визирам ДОВСЕ имаше над 300 самолета (тук броим учебно-бойните Л-29 и 39 с които например в момента бомбандират уахабистите и транспортно-бойни), над 2000 танка Т-54, Т-55, Т-62 и Т-72(без старите Т-34 , които бяха в Северна България в НЗ-тата в Севлиево, Ловеч и Павликени , тук не броим и вкопаните танкове, които разграбиха през последните години), сума ти артилерийски системи, които с минохвъргачките минават 5000 бр. нарязани или раздадени по села и паланки за музейни експонати. България произвеждаше МТ-ЛБ и САУ Гвоздика, които се изработваха от стомана за разлика от алуминиевите образци от запада.

Познавам много генерали и офицери, които бяха истински патриоти за разлика от сегашните смешковци, на които само не са им раздали грим и пудра , искащи единствено кариера и лижене пред натовците, и старшини и сержанти, които не са откраданли и едно болтче от армията, войници, които едва ли не са умирали на бойния си пост.
Служил съм в три елитни поделения на БА и съм щастлив и горд от това. Познавам старшина, който лично ремонтира и модернизира по негова идея с налични средства, дори част от тях закупени от неговата мизерна заплата, станция за космическа връзка, за което бе награден с орден.

Ако ти си някой малоразряден маймуняк, който само е обяснявал за доказ , това , какво е служил , жалко е , че си роден на тази земя и се наричаш българин !
Турската армия въобще не е била много по-професионална от българската. Като съпоставим и факторите на расово-етническо превъзходство на българина над гаджалите нещата са ясни от само себе си.
Нито ПВО, нито авиация, нито артилерия, нито свързочни, химически и инжинерни войски турците са били нещо по-голямо. Единствено големия флот и по-добрите артилерийски системи (нещо характерно за западните системи, които са по-добри от руските) , които обаче се
цитирай
16. rizar - компенсираха се от
15.10.2012 15:23
наличието на ракетни войск, нещо за което турците можеха само да си мечтаят до преди 20-30 години и поделението Родни Балкани , което такива МАЙМУНЯЦИ КАТО ТЕБ УСПЯХА ДА ЛИКВИДИРАТ.
В родни Балкани се намираха ракети способни да държат в шахмат турския флот, който евентуално би се опитал да влезе в Черно море, шото ако не знаеш да ти кажа, че всички военноморски бази на турците бяха в Мраморно и Средиземно море, което беше продиктувано от факта, че турците нямаха право на базиране в Черно море.
Но това такива муфлони и маймуняци като теб не го знаят, щото са нискотревисти чифтоидиоритмични малозазрядни седерасти.
цитирай
17. anonymousbulgaricus - Рицар, тия дивотии що ги пишеш в и...
15.10.2012 15:44
Рицар, тия дивотии що ги пишеш в история - то и без това раздела е объркан отвсякъде, ама някак си... Или си мислиш, че имаш исторически принос! Далече си от всякакви истини и ти го казвам не като учил история, а като офицер!

Първо, българската икономика никога не е можела да поддържа такава армия!
Второ, целите и възможностите на българската армия през целия период от 1948 до премахването на наборната служба бяха сдържащи - тя никога не е имала капацитет да се пребори нито с турската, нито с гръцката армия - пооделно или заедно - различен брой часове щяха да им трябват просто докато стигнат до Дунав или докато Украинския фронт се появи по билото на Стара планина.
Трето, за "балкански фронт" срещу исляма не може и дума да става, тъй като първо балканските държави винаги са били разделени и не са способни да се бият заедно, а ако визираш Турция под "исляма" тя не е ислямска държава!
Четвърто, ако в момента се въведе наборна армия 50% от войниците ще бъдат мюсюлмани, което убива изцяло твоята концепция;
Пето, Турция въобще не е затруднена и никога не е била затруднена от присъствието на бг армията и в момента нейния Първи, мисля, армейски корпус си стои в тракия и може да се справи с армиите на всички балкански държави вкл. и Гърция без особено да се напъва;
Шесто, ако турската армия няма опит, то какъв опит има българската? Да не броиш разходката до Прага и биенето на цивилни чехи за боен опит, или пък възродителния процес.... Че те турците се пердашат с кюрди, северно иранци и т.н. ката ден, ако трябва да ги сравняваш.
Седмо, да курдисваш Турция за враг е такава дивотия, че направо за пореден път избиваш рибата с глупост.
Осмо, да сравняваш техническите характеристики, повратливостта и въоръжението на турската армия с това на българската по време на соца е абсолютно непознаване на реалностите и някакъв трудовашки фолклор.
Да не те зачесам по ВВС, артилерия и ПВО дето са ми специалности, че.....

Молбичка, разкарай го от раздела история това!
цитирай
18. анонимен - АФЕРИМ,АШКОЛСУН,МАШАЛАХ !
15.10.2012 16:22
Елате! Ето ги,вижте!

10.08 16:43 - ГЕНОЦИД

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

16.09 20:45 - Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни сърце!"

http://ivoberov.blog.bg/politika/2012/09/16/levski-botev-prisystvieto-robstvoto-i-quot-mlykni-syrce-quot.1000464

Четете,четете,четете ги дами и господа и им се наслаждавайте.
Затова България е на това дередже.

цитирай
19. rizar - Да не би ти да си писал по-горните глупости ?
15.10.2012 16:41
Турската армия нито през 45-та , нито през 65-та, нито през 90-та е можела да победи БА.

Направи един хубав постинг за това което ти е било специалност. Одринския корпус беше наистина е страшен - 250 000 башибозук въоражен със ятагани и танкове Чъфи от Втората световна война.
Хайде започвай поста, като направиш един нормален пост за БА обещавам да го прехвърля, макар ,че не знам как ...???
Само два дни ще загубят около Свиленград, за настъпление през Странджа направо не ми се мисли и като вземат да пробиват през Марица такива ракети от Ямбол щяха да им се изсипят, че щяха да се върнат направо за Анадола.
Кажи ми как ти като кадърен офицер можеш да си мислиш, че ще се разгърне 200 хилядна армия на Свиленградското поле ??? Колко танка могат да настъпят от там ?
За Скъд да си чувал ??? Или не знаеш, че иракските ти колеги бяха купени от Мосад и ЦрУ и предварително подадоха грешни координати на ракетите. А за Луна , хайде те са стари, ами СС-23 колко танкови колони ще прати по дяволите> Или не гледа през 2008 г. как руснаците изтрещяха с Точки грузинските танкови части ???
Вярно е, че заради скапаните комисии и на гръцката и на турската граница диспозициите въобще не са в наша полза.
Ти ако си бил предател и тогава можело да те прегазят, но и днес турската армия е една гаджалска пасмина.
А това , че турците ни били приятели и съюзници Маркнатан ще си го отбележи със златни букви в книгата за маймунчовци .
Не съм за наборна армия, успокой се.
А това, че България днес не е 20 милиона, колкото щеше да бъде, ако ги нямаше комунистическите изчадия, когато едно българско семейство беше с по десет деца и това е за маймунарника !
Защото на баба ми семейството са били десет деца. А днес на трима родители се падат по едно дете.
Щеше да има развито българско село, а не цигански катуни в каквито е превърната нашата Родина .
Апропо, дай някакъв лек коментар за ВВС или да сравним някой роден ЗРК с турските Хоук например ?
цитирай
20. anonymousbulgaricus - Да бе, и да помпам подобен пост с к...
15.10.2012 17:58
Да бе, и да помпам подобен пост с коментари! Шегуваш се нали? Единственото нещо, което можеше и може да спре евентуално разгръщане на турската армия по посока България са едни язовири, които са направени точно с тази цел! Въпреки, че ако ги пуснат, ще попилеят цяла Южна Тракия в това число и доста гръцка днешна земя! Но по онова време и Гърция беше врага, тъй че не се брои!

Всичко друго са али-бали портокали. А за това, че турската армия са башибузук и гаджали.... не зная, явно имаш опит от първа ръка! Турската нация, искаме или не е най-младата европейска такава, турците са съвестни, трудолюбиви и отговорни хора с високо патриотично чувство и морал. Технологично турската армия ни е превъзхождала винаги в описания от теб период и във всеки род войска, отделно в България винаги е имало 500 000 народ дето им говори езика и им споделя религията, а обратното за съжаление не е факт. Да не говорим, че този народ е ситуарин в две много подходящи, стратегически зони.

Българските ВВС в най-добрия си период можеха да вдигнат половин ескадрила миг 29 (другото беше все в ремонт или за резервни части), две ескадрили СУ 25К (специално за соц страните правен за износ, не оригиналния), една ескадрила Миг 23 и 2-3 МИГ 21 тръба в различните и модификации. Почти една ескадрила щурмови МИ 24 и половин ескадрила МИ 14 - двойките, осмиците и седемнайските не ги броя, те са преди всичко транспортни, въпреки че може да се накачулят с нурсове против танкове... трите Миг 25 въобще пък не си заслужава да се споменават, явно си грамотен ще се сетиш защо - иначе факт бяха най-бързите бойни самолети на въоржъение в света!

Ся виж годините на производство, модификациите и нивото на окомплектуваност и аварийност на тези наши машини спрямо това дето има турското ВВС, което даже си има заводи, в които произвежда и Ф 16 - чакам лекция за това колко са скапани Ф 16 ките спрямо МИГ 29-ките, ама и да са скапани, при съотношение 20 - 1 знаеш ли колко им пука, ама те имат и други!

Нещо си сбъркал, не съм казал, че турците са ни приятели, но това няма никакво значение, пък ако знаеш колко ме вълнува оценката на натан..... уплаши ме! И въобще винаги ми е било интересно, когато хора, които нямат отношение към военното дело и историята се изказват компетентно на тези теми, хайде германтигъра, поне бил професионален войник, има някакъв опит да кажем, ама нали все едно аз да седна и да правя християнска проповед или да се изказвам компетентно по въпроси за днешното състояние на християнските конфесии и отношенията между тях.....
цитирай
21. анонимен - Ястреб
15.10.2012 21:57
"Трябва поне да знаеш, че до 1990, а и след това сирийски курсанти учеха в Български военни училища и сега те са генералите и полковниците, ..."
Македонската мегаломания е като лека настинка в сравнение с българската пневмония!!
Понякога наистина се чудя, къде му е на българина главата и къде му е гъза!!
цитирай
22. rizar - Анонимен
15.10.2012 22:07
Не знаех, че си бил помпаджия, но щом казваш...

Да оставим майтапа на настрана и язовирите. Българите никога няма да си гръмнат язовирите и да удавят няколкостотин хиляди български семейства. Българите не сме англичани, немци и други западни геноцидаджии и робовладелци . Великобритания може да си позволи да бомбандира язовири и да удавя хиляди немци, но България не иска. Турция не ни превъзхожда в родове войска , но както и да е , не искаш да говорим цивилизационно.
Наште били в ремонт, а турските летяха до Марс, а не падаха като круши в Бяло море ???? Нали ? Я кажи, колко са поне ??? десетки ! Десетки !
Една ескадрила на върба у среда като сметнеш Габровница, Равнец и Балчик стават цели 3 ! Ми -8 и 17 мисля, че им слагат НУРСОВЕ , а освен тях и картечници , но не е това проблема. Трите Миг-25 ще бомбандират ако искат и Инджирлик докато тъпите чалми си настроят ракетните комплекси. Ако не се лъжа е имал отворен прозорец между 82-85 -та в който турците преди да въведат Ф-16, не са разполагали технически теоретично да обстрелят МИГ-25 на тяхната полетна височина.
Но и това ще го пишеш в графа ала-бала. За Ф-16 ките мога да кажа, че на турците помагаха освен американците , германци, франсета и англичани. Докато ние раздвахме милиярди на бедстващи африканци, азиатци и американци !!!
Разбираш ли , ако бяхме нормално мислеща по западните стандарти страна нямаше да помагаме на "братския" Ирак с 500 Гваздики и МТ-ЛБ-та, а щяхме да си произвеждаме Миг-23 или 29 . Обаче ти това няма как да го вдянеш , щото в Долна Митрополия не са ти казвали, къде отива българския бюджет на работните и неоправдани българи !!!!
А възможност за производство на танкове и самолети България винаги е имала . Но и това което специализирахме се ползва добре и до ден днешен . Доказват го алахакбаристите във войната със Сирия, където освен друго гърмят български оръжия и от двете страни на барикадата.
цитирай
23. анонимен - Za
16.10.2012 00:17
За смешниците които се мислят за мнооого голяма работа......Колкото четери , пет малки....Лично съм виждал и държал в ръцете си през 1991 година календар . Издаден от Сирииското правителство по това време.Календара беше с Карти на Волжка България , Стара Велика България .Дунавска България и около 2 или 3 други Български държави паднали под турско робство след падането на Дунавска България.....Под всяка карта имаше изписани владетелите които са царували и през кои години ....Та , няма нужда от тук нататък да се коментира дали Сирия е стратегически съюзник...Въпроса е друг.ДАЛИ МОЖЕМ ДА ГО ЗАПАЗИМ КАТО ТАКЪВ...............
цитирай
24. rizar - П. Коледаров и Е. Венедикова са ги събрали
16.10.2012 00:34
А в сирийската държава много ценни сведения за историята на Българските земи, защото тези карти са съставени и излязли от достоверни източници и хроники.
Ръмънците и тук ни изпревариха, като набързо си присвоиха загиналите за христовата вяра балкански първомъченици, като изнесоха агиографските данни за тях.
цитирай
25. rizar - Абе
16.10.2012 00:38
Ястребче ли бяло, къде си отлетяло ???
Тебе по-добре да те прекръстим на Доган, защото не знаем сокол ли си, гълъбче ли си,какво ли си ??? Комай кукумайска гургувица си продажно ченге такова, което за паница леща продаде вяра, род и бащина къща.
цитирай
26. анонимен - горд българин
16.10.2012 08:17
Като гледам колко коментара са написани....иде ми да се питам...абе толкова ли са шашавите в тази държава.Тази тема става само за каша...и нищо друго.Българина няма тоалетна хартия да си истрие миризливото си дупе...та затова и краде и тоалетната хартия на поразия...та вие тръгнали сте да говорите за половин милион армия.Абе вие луди листе бе?3 милона пенсионери,два милона деца и юноши....а сметнете колко хора остават от 6 милионното население на България за да им създават пенсии и блага....та и от там да остане нещо за държавата че, да подържа инфраструктурата и социалния живот.До такава степен сте бедни че не можете тричавото си дупе да видите...а отгоре на това мислите за слава и гордост като имате мощна армия.Армия със трици не се храни, господа смотаняци...а със милиарди!Айде отивай да крадеш нещо че със това сте по известни.Българин да се наричам първа радсост за мен!
цитирай
27. rizar - Нещо сериозно
16.10.2012 14:04
Турският неутралитет в края на Втората световна война - http://geopolitica.eu/drugi-statii/1221-turskiqt-neutralitet-v-kraq-na-vtorata-svetovna-voina

Освен това, турският неутралитет се определя от неподготвеността на турската армия да води активни бойни действия (включително заради недостига на военна техника), което всъщност определя и съхраняването на силовия баланс в региона. Турската дипломация се оказва в неловката ситуация да маневрира постоянно между воюващите страни, опитвайки се да устои на външния политически и дипломатически натиск, чиято крайна цел е въвличането на Турция във войната.
цитирай
28. anonymousbulgaricus - Абе рицар, то щото наши не падаха и не ...
16.10.2012 14:05
Абе рицар, то щото наши не падаха и не падат! Въпросът е колко може да вдигнеш и какъв ресурс и модерност имат. Да те светна - сравними с турските ВВС бяха само нашите СУ 25 и Миг 29. Сравними обаче само по летателни качества и въоръжение - по електроника, пилоти и бройка цвък! Освен това, от осемнедесетте насам, когато комунетата за трети път фалираха държавата българските пилоти не си облитака годишния минимум от часове, а половината и повече от техниката беше все в ремонт, като даже някои самолети вместо да се ремонтират се разглабяха за резервни части! На това сравни турския военен бюджет, ангажимента на щатите към турската армия, нейната боеспособност и техническо окомплектоване, като най-важната за тях армия извън САЩ след израелската, собствено производство военна вкл. и авиационна техника от покледно поколение, съотношение в броя на армиите, техническите единици, възможностите им за електронно и радиозаглушаване, ученията на НАТО, в които участваха с пълноценни сили, преимущество във флот, авиация, танкове, артилерия, ПВО и всичко за което се сетиш. Да, ние имахме по някоя и друга сравнима с техните части и толкоз!
Не си наясно какво е имало нито в Равнец, нито в Балчик, нито в Габровница. Балчик беше база на морските хиликоптери МИ 14 и още май има 1 или 2 дето хвъркат. Да ти обяснявам летище по летище какво е имало няма сми и нищо няма да промени от общата картина. 25 - ците едната умря, защото не и бяха измели пистата и забра камъчета в двигателя, гледахме го в Долна като учебен, другата заради комунистическа глупост беше катапултирана над Черно море, а третата сменена за 2 или 3 МИГ 23, голяма сила ше знаеш - два от три прецакани за глупост!
Язовирите са строени точно за това да бъдат думнати и си имаше планове как и кога, освен тях, другото сдържащо оръжие ни бяха ракетите дето нарязахме за скрап и факта, че можеха да носят ядрени глави! Тва е.

За това, че не сме нормална държава били и сума пари са давани за глупости - прав си!

А че България след 1944 г. е могла да победи Турция е фантастика, която само някой невнятен атакист или нищо не разбиращ от военно дело може да спретне, но гледам ти си изкарал цял цикъл нелепици за Турция и не само!

Отделно пак да ти обясня - България няма икономически ресурс да поддържа наборна армия във вида, в който беше и ако не беше СССР и Варшавския със СИВ щеше отдавна да е фалирала безвъзвратно дори поради тази причина само.

Второ, демографската картина в България в момента при пълен набор ще ти даде армия, в която над 40% от войниците майчиния им език няма да е български, а религията няма да е православно християнство. Ти си прави сметките за останалото и ДА, за това състояние на нещата беше и е виновно безумното комунистическо управление! Само, че исторически факти - не може да ги промениш, трябва да ги приемеш и да продължиш. Ако твоята идея е да скачаш на Турция и да им викаш булгар, булгар... и те ти се вържат, без една пушка да е гръмнала след поколение и внуците ти ще говорят на турски, тъй че... скачай си според аршина, а не според мерака, да не ставаш най-малкото за смях!
цитирай
29. rizar - Bulgaricus
16.10.2012 15:02
започвам наистина да се съмнявам дали си бил във ВВС, но ти е простено, защото Ми-14 бяха към флота, така, че може и да не си наясно.
Базата на морските Ми-та не е в Балчик, защото днес тази база я няма, а Ми-14 и те не летят от 2010 г. http://www.pan.bg/view_article-30-6166-Mil-Mi-14PL-v-bylgarskite-VMS.html , когато дойдоха западните Пантери -http://vbox7.com/play:cee94cf062 в база Чайка , която се намира до варненското езеро.

Позволих си да ти кача линкове, не защото ползвам инфото от там, а за да се увериш и ти като тома неверни.
Апропо, един мой ротен командир и до днес служи на Чайка. Така, че ползвам източник от фърс хенд.
За другите неща като, че ли си прав, без да си ме разбрал какъв атакист съм. Казах ти, че БА самостоятелно никога не е била в състояние сама да победи османо-селджуките.
Руснаците се грижеха само за себе си, като единствено на ГДР и донякъде ЧССР и България даваха нещо свястно. Правилно каза за Експортните Су-та със занижени х-ки - по-малък радар, липса на добро РЕБ и т.н. Руснаците и до днес изостават в електрониката и не само там, но това са си техни проблеми.
Пак ти казвам, че не съм привърженик на наборната армия и въобще на решаване на днешните проблеми с армията.
Преди 90-та наборната армия се издържаше сама - имаше помощни стопанства, отделно войниците се ползваха за прибиране на реколтата на страната.
Но България винаги е била на принципа Видяла жабата да подковават вола...
цитирай
30. anonymousbulgaricus - Достатъчно отдавна не съм във ВВС и ...
16.10.2012 16:33
Достатъчно отдавна не съм във ВВС и не следя днешното им разположение и какво има по авиобазите. Знам с какво са въоръжени и каква е бойната им готовност да дават натовски дежурства, ама то това си е мизерия. За съжаление нито превъоръжаването се случи, нито окомплектоването технологично, нито повишаване на оперативността и качествата на професионалните войници и офицерския състав, щото и там е една клоака от глупост и крадене, ум да ти зайде. Пък с продажбата на военните имоти още по. Смисълът на професионалната армия е в нейната изключително висока технологична обезпеченост и подготовка на кадровия състав, която да компенсира нуждата от много хора в мирни условия и да даде време за мобилизация на резерва и запаса при военни. Това пък е вторият компонент, дето в бг въобще не съществува подготовката на населението в това число и на резерва и запаса както за военновременни условия (не дай боже), така и за реакция при кризи и аварии.

Свинарниците и другите "производствени дейности" не можеха да издържат армията, а ползването на войниците в това число и наличието на трудоваците беше безумна експлоатация на евтина работна ръка, граничеща със срочна робия! Да, за всяка икономика е полезно да хвърлиш 20 000 млади мъже да работят в селското стопанство или в строителството без квалификация, претенции и възнаграждение, колкото им кажеш и както им кажеш, но по същество такива повинности може да се възлагат и в нормалните държави се възлагат само на осъдени затворници или хора в пробация или пък доброволци. Армията професионална или наборна има съвсем други цели и задачи за своето съществуване и това не е отглеждането на свине, брането на тютюн, строенето на панелки или пътища! Едно, че представлява робия, второ си е огромно изкривяване на пазара на труда, от което оправия няма!
цитирай
31. zaw12929 - ЗА ТРЕТИ ПЪТ ГО КАЗВАМ- ДАНО ВЛЕЗЕ В ...
16.10.2012 17:02
ЗА ТРЕТИ ПЪТ ГО КАЗВАМ- ДАНО ВЛЕЗЕ В НЯКОЯ ТИКВ
Докато ние българите се ненавиждаме, не стъпваме в църква, те се сплотяват и никаква армия няма да ни спаси...
Бедна ви е фантазията, скопена от онова време - соца
То поне даваше възможност на хората да бъдат грамотни, да пишат на правилен български език.
Това, което ни се случва е в изпълнение на една програма на новите ни приятели, господари- казах, бедни умове сме, да разберем, защо бяхме почти 9 милиона, а сега сме 6 и по малко ще ставаме
Можеш ли да мислиш? Защо в България има 1400 джамии- По една джамия на всеки 250 мъже, мюсюлмани... ( жените не влизат в молитвения дом...
Докато глупаците се занимават с комунизма- скоро ще се молят доброзорлям в джамия, за да разберат какво е турско робство, наложено ни от америка
Същата Америка е изпратила хора да регистрират 1310 религиозни секти и те унищожават православната ни християнска вяра.
нЕ МОГА ДА ВИ ПОХВАЛЯ. мОГА РА ВИ ПОПИТАМ ЗАЩО СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО БРОЙ НА ДЖАМИИ НА 5.5 МИЛ НАСЕЛЕНИЕ 1400 И СРАВНИ:
ЛИТВА 3.5 МИЛИОНА 4 ДЖАМИИ ВСИЧКО В СТРАНАТА
ГЪРЦИЯ 14 МЛН. 258 ДЖАМИИ
ИТАЛИЯ 35 250
ЧЕХИЯ 10 2
БЕЛГИЯ 11 328
СЛОВАКИЯ 5.5 4
РУМЪНИЯ 22 77
А В ТУРЦИЯ НА 1 ДЖАМИЯ СЕ ПАДАТ 100 000 ЧОВЕКА, ТАМ ДЖАМИИТЕ НЕ СА ОЗВУЧЕНИ, - НЕ ОТИВАТ 5 ПЪТИ НА ДЕН ДА СЕ МОЛЯТ
КАК СА ПОСТРОЕНИ 1000 ДЖАМИИ У НАС - С ВЪНШНИ ПАРИ ...
цитирай
32. anonymousbulgaricus - Разбирам тревогата ти, част от нея ...
17.10.2012 10:03
Разбирам тревогата ти, част от нея споделям и аз, но доста поизволно боравиш с цифрите, което изкривява картината!
Защо от почти 9 милиона сме към седем и нещо сега, отговорен и виновен е комунизма с демографската му политика и комунистическо-ченгеджийския преход, който прогони 1 милион млади българи и ги направи невъзвращенци.
Към 1987 г. мюсюлманите в България имат 1 267 джамии и 553 ходжи - ето ти кой ги е построил джамиите. Всъшност не са построени, а редуцирани! Само в София, примерно е имало към 70 джамии, сега има една, в Пловдив също, а в повечето големи градове няма нито една, а е имало десетки! В момента има 1450 настоятелства, но не всички имат джамии. Отделно я ги разположи тези джамии на картата и спрямо мюсюлманите в България. Първо част от тези джамии са порутени и недействащи. Второ, те са съсредоточени в региони със силна концентрация на мюсюлманско население и в по-голяма част от населените места на страната въобще отсъстват - по обясними причини. За пример ще ти дам Кърджалийска - там има най-много населени места в България над 450 и във всяко едно има джамия, вероятно в някои и по две и ето ти ги 1/3 от джамиите. Като добавиш към това няколко общини от смолянска, пловдивска, пазарджишка и благоевградска области и ей ти ги докарал си ги до към 1000. Имаш няколко общини в бургаско, шуменско, силистренско и мисля ти излиза бройката. Ако прекараш това през население и тип на населеното място, обаче ситуацията е съвсем различна. Тези джамии, между другото си ги има и през соца, нарастването им е с около 200 новопостроени. Имаш към 600 000 мюсюлмани в България - надявам се не им оспорваш правото да си изповядват религията, което би било притеснително. От тях имаш турци, помаци, цигани, татари, черкези и др., повечето са сунити, но има и малко шиити. И само към 4000 деца учат ислям като свободно избираемо. От тия 600 000 над 300 не говорят и четат турски, а едва ли има и 10 000 дето отбират нещо от арабски.
Регистрираните изповедания в България са 30 официално и ако има още 10-20 нерегистрирани дето развиват дейност полулегално. Общо в тия различни изповедания (без католици - 80 000 и протестанти 100 000 и мюсюлмани) всичко друго едва ли има повече от 20 000 души, не броим циганите, които отиват на сбирки на всички такива, че белким вземат некой лев или нещо друго безплатно.

Та от целия световен заговор какво излиза - незнание, нечетене и насаждан страх и омраза.

Проблемите съшностни какви са, върху които трябва да се притесняваш:
1. Ниска раждаемост сред българския етнос и българските жени, което ти дава вече към 50% от всяко ново поколение, което се ражда няма за майчин език българския;
2. Продължаваща висока миграция сред младото и кадърно българско население, което става невъзвръщенци;
3. Липса на национална докртина и политика за интеграция на различните етноси в България (винаги е липсвала такава, но със сбърканата демография това вече личи потресаващо);
4. Разпалване на етническа и междуверска омраза и допускане на капсулиране на различните общности една в друга.

Това са ти проблемите, да към тях може да добавиш и наличието и евентуалните прояви на радикален ислям във вече капсулираните по верски признак райони, но да обявяваш целия ислям за радикален е глупост!
Дейност на секти, които провокират в своите последователи асоциално и девиянтно поведение - има и такива;
Радикален български псевдонационализъм - какъвто демонстрираш ти, а и рицар в тия си постове, който води само до сегрегация на малцинствата и възможност те да бъдат политически манипулирани през страх.

Преведено на друг език ти имаш политически, икономически и социални проблеми, които някои се опитват да маскират и да ползват през националистическа и антирелигиозна риторика, а други пък пордължават да денационализират и объркват българите с теории, че не били българи, а нещо друго! В тоя блог ги има достатъчно и от първия и от втория тип, а конкретно в тази тема се събрахте вече двама такива!



цитирай
33. daecon - http://www. guardian. co. uk/n...
19.10.2012 19:49
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/apr/17/military-spending-countries-list
цитирай
34. анонимен - ricare,
19.10.2012 19:59
tova mekere anonimnoto balgar4e ne mu e 4ista rabotata s proizhoda.zareji go i ne si habi energiata s nego.pro4etoh mu vsi4ki komentari i tuk i na mnogo drugi mesta-tova e nekav melez mejdu 4ifut i tur4in, toes smardi iako. ebi go v gaza i da patuva v nebitieto. takiva prodajnici kato nego ve4e izobilstvat navsiakade.ne ti li e napravilo vpe4atlenie. ako go nabaram na jivo 6te mu obiasnia nagledno kak triabva da se izraziava6 za balgarskoto v balgaria. pozdravi
цитирай
35. анонимен - ricare,
19.10.2012 20:00
tova mekere anonimnoto balgar4e ne mu e 4ista rabotata s proizhoda.zareji go i ne si habi energiata s nego.pro4etoh mu vsi4ki komentari i tuk i na mnogo drugi mesta-tova e nekav melez mejdu 4ifut i tur4in, toes smardi iako. ebi go v gaza i da patuva v nebitieto. takiva prodajnici kato nego ve4e izobilstvat navsiakade.ne ti li e napravilo vpe4atlenie. ako go nabaram na jivo 6te mu obiasnia nagledno kak triabva da se izraziava6 za balgarskoto v balgaria. pozdravi
цитирай
36. анонимен - Дружба, нерушима между България и Турция.
21.10.2012 10:11
Наскоро нашият многоуважаем вицепремиер беше на посещение в република
Турция.Решил подарък на турските братя да поднесе и казал-Комшу Ердоган
в знак на приятелство ще ви подарим един ТАНК.Начумерили се турците-какъв е тоя малък подарък,тия гяури се подиграват с нас.Като научил това нашият човек
веднага добавил-Е ДОБРЕ ЩЕ ВИ ПОДАРИМ И ДРУГИЯТ ТАНК,АКО ИМАХМЕ И САМОЛЕТ ЩЯХМЕ ДА ВИ ДАДЕМ,АМА РОМИТЕ ГО ОТКРАДНАХА ЗА СКРАБ.
цитирай
37. анонимен - gvpaOfWuDMzFXX
01.11.2012 22:01
FlkAFV <a href="http://omvaojqhdson.com/">omvaojqhdson</a>, [url=http://yhlfhskggcss.com/]yhlfhskggcss[/url], [link=http://vribgnmptpmo.com/]vribgnmptpmo[/link], http://zvbkvyhhpumd.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1074521
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031