Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 23:40 - Стоичков.. на който, нищо "българско" не му е чуждо
Автор: nakata182 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2016 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във футболна вечер, като днескашната, когато Реал преподава на Атлети към момента.. май е добър момент да завърша тази чернова..

За него се изписа, пише и пророкувам да се пише още много..
Обаче, се пише основно едностранно.. тези които го хулят не спират да напомнят, даже натрапват, какво бил казал или не казал ""кюрдът"" лятото на "97 или еди коя си.. тези, които го боготворят, в съревнование с предните, безспирно доказват прослувутия гении, който е безгрешен и всевисш..

Ни едните, ни другите са прави! То ли не го разбират, то ли не умеят да го предадат..

А, да се предаде явно не е толкова лесно, както и аз сега забелязвам.. Стойчков е доказан сприхав нрав и безмилостно краснорчие, когато е предизвикан от който и да било.. и да, това е тъпо и ако реагираш така първично си привидно елементарен. Защо обаче Стоичков печели симпатии тогава!? Няколко причини.. първо, и абсолютно необходимо, той е доказан технически на световно ниво в занаята, който практикува, и това е факт. Златните обувки, топки, рекорди и коментари по негов адрес от бивши и настоящи световни футболни икони го доказва. До тук добре, това обаче достатъчно ли е да си симпатичен на мнозинството, когато си позволяваш да ругаеш негови светини при дори лека провокация? За мен не..

Другото, което издига Стоичков, е завиден дух и равновесие.. нещо, което е омайващо, тъй като на доста хора им липсва, и когато някой го демонстрира, той мигновенно се ползва със симпатии на аудиторията. Ицата няма комлекси, но пък има чиста и простичка душа.. той цени страната и народа си, въпреки че е готов да му тегли една.. или вече дори го е правил. Реакциите му са моментни, както и идеалите са му трайни. Това е все едно да се сърдиш на дете, което обидено е казало нещо по адрес на брат, сестра, майка или баща.. понеже мигновенно знаеш, че не го мисли.. понеже не го осъзнава до край.

По-важното според мен, е че Камата е открит и напълно искрен.. във всичко което прави и говори.. както на момента, така и по принцип. Принципно, това също допълва харизматичният му образ. А, принцип е ключовата дума в случая, щом търсим крайна оценка, все пак. Не съм сигурен, дали ги осъзнава, но аз мисля че Стоичков има принципи, за липсата на които е упрекван. Той демонстрира, че искрено цени олдсклул ценностите, като - истинско приятелство, семейство, признат грях/прошка, чест, родина и народ..

Има и още нещо.. Ицо е голям позитивист. Забелязал съм, че винаги е доволен и радостен от това, което има, случва му се или му се е случило.. чашата при него е винаги пълна.. а тази чаша пълни и светлия му образ в очите на зрителя. Лидерите, хората които увличат другите след себе си, винаги са оптимисти и с позитивно отношение. Това качество е неизменен атрибут в арсенала на истинския водач.

И ако трябва да заключа простичко и ясно, преди да е станало сериалесто.. то Ицата е велик и почти нищо ""българско"", описано от дядо Вазов, не му е чуждо..

image


ps. Май вече Атлетико преподава на Реал, като гледам:)





Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nakata182
Категория: Новини
Прочетен: 3323
Постинги: 2
Коментари: 4
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930