Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2007 10:28 - “Игра за милиони” катапултира Даниел Цочев сред най-популярните тв водещи
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 6804 Коментари: 4 Гласове:
0



В началото на 90-те актьорът пеел църковни песни Новата усмивка на късмета “Игра за милиони” катапултира Даниел Цочев сред най-популярните тв водещи Елена Кръстева 

image


Новото шоу "Игра за милиони", тръгнало тази седмица по TV7, роди и ново лице на късмета. Бързите пари вече намигат със сините очи на актьора Даниел Цочев. Допреди броени дни той беше любимец основно на армия домакини заради озвучените от него герои в тв сериалите. Знаят го и  най-отявлените почитатели на Мелпомена, защото от десет сезона играе на малката сцена на театър "Възраждане" в Градската библиотека на София. В кариерата му не липсват сериозни роли, сред които е дори тази на Апостола в тв версията на пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дякона Левски", но Цочев придоби масова популярност едва сега. "Игра за милиони" го катапултира сред най-популярните тв водещи като Ники Кънчев, Румен Луканов, Иво Танев. Мълниеносно Цочев се сдоби и с дежурен антураж от почитателки, които го преследват за автограф и крещят "Да-а-ни! Да-а-ни!" след края на всяка игра. Всичко това за пореден път потвърди максимата, че телевизията е истинският властелин на XXI век.
"Явно съм галеник на съдбата, да чукна на дърво. Макар и със закъснение, при мен нещата винаги се случват", казва 43-годишният актьор. Освен с истерични почитателки Цочев се сдоби и с прякор - напоследък го лансират като "българския Вал Килмър", въпреки, че приликата е твърде далечна. "Подобни сравнения с колегата Килмър не ме обиждат. Това пак го измисли фенка. Аз имам свое лице, доказал съм го с работата си и ще продължа да го доказвам", коментира раздавачът на милиони.
Въпреки, че снимките на играта поглъщат голяма част от времето и енергията му, засега Даниел не смята да зарязва нито сцената, нито дублажа. "Докато мога да ги правя добре, ще ги правя. Не се отказвам от нищо. Искам всичко", изговаря със завидна дикция Цочев.
Той признава, че дилемата да бъде или не актьор - пред него е стояла за кратко.
"В далечната "93-та щях да правя палачинки.
Купих машина с идеята да произвеждам палачинки в промишлени количества. Изпробвахме я, но се отказах. В един момент се оказа, че трябва да се занимавам само с палачинки и да зарежа театъра. Не бих си оставил професията", разказва Цочев докато машината за палачинки хваща прах, заключена в гардероба му.
Другото по-сериозно изпитание пред него било по времето на Жан Виденов. "Моята приятелка тогава работеше във фирма за насипно кафе и аз тръгнах да предлагам кафе там, където работя. Но това продължи само месец и нещо", връща лентата назад Цочев. Миг по-късно допълва: "Мързелив съм, затова много работя. Ако човекът на изкуството два дни не го потърсят за работа, се чувства излишен." image

Водещият в студиото на "Игра за милиони".


Водещият на "Игра за милиони" опитал късмета си и в страната на неограничените възможности. В началото на 90-те прелетял океана в компанията на Андрей Баташов и още 5 колеги. Идеята била да направят турне със спектакъла "Магически гласове", в който седемте актьори изпълнявали акапелно църковни и народни песни. "Обиколихме градове в САЩ и Канада, после бяхме и в Париж. Едни емигрираха, други се ожениха в чужбина", спомня си Цочев. Той и Баташов останали тук и продължили да атакуват сцената с дързост и красота.
Цочев се подвизава дори на фестивала "Златният Орфей", но не като кандидат за наградата, а като водещ. Явно обаче е демонстрирал и там гласови умения, защото поетът с китара
Михаил Белчев му подарява текст за песен.
"Водехме заедно с Нели Топалова и Мишо Белчев ни подари стиховете "Прекалено си хубава сутрин. Прекалено. Дори за мен". Чаках дълго време Хайгашот Агасян да напише музиката, накрая седнах вкъщи с китарата и я написах аз. Пуснах я на Мишо, той каза: "А, става. Борето Чакъров ще направи аранжимент", разказва Цочев. Заедно с Нели Топалова, която миналата година беше кандидат за вицепрезидент, направили запис и даже участвали във вечер на дуетите в НДК. Спомня ли си този случай, Даниел неизменно отбелязва: "Ако не бях станал актьор, щях да съм певец". Лицето на "Игра за милиони" се запалил по музиката и китарите от брат си. Видял, че струните отварят пътя към сърцата на девойките и усвоил тактиката. Прилага я и до днес. Изобщо Цочев не скрива, че си пада по тънката част. Дали наистина е така или е поза заради имиджа на мачо, който гради заради шоуто, не се наемаме да кажем. Факт е обаче, че Цочев приключва темата за нежната половина на човечеството с констатацията: "Жените са много симпатични сутрин - все още безпомощни от съня, толкова бели и добри. Така че "Прекалено си хубава сутрин".



Завършва Математическата със сребърен медал Актьорът е роден и израсъл в Плевен. Завършва тамошната математическа гимназия със сребърен медал. Не се класирал за отличие с по-благороден метал заради единствената си петица в дипломата, която получил в девети клас по руски език. "Във ВИТИЗ много се учудиха като ми видяха дипломата. Оттогава все се чудех къде ли ще ми потрябва математиката и този момент дойде в "Игра за милиони".
Педагогиката също е сред заложбите на Даниел. "Колеги са ми споделяли, че имам и педагогически умения. Това е много важно за добрия режисьор да умее да обясни какво иска. Така че нищо чудно да се пробвам и като режисьор", зарича се Цочев. 


ПРИЗНАНИЯ - Отхвърляли са ме на кастинги с мотивите "Ох, той много младее", "Ох, много е висок", "Ох, по -симпатичен е от актьора в главната роля"
- Здравословно суетен съм. Това е част от нашата професия. Трябва. Актьорът не е актьор, ако няма желание да се показва, да се харесва, да се представя.
- Почитателките ми са на възраст от 4 до 74 години. Не си измислям. Виждам го и в театъра. След детските представления, когато изпращаме публиката, момиченцата се притесняват, почват да се срамуват, даже не подават ръка. А пък за възрастните дами това е доказано. Просто трябва да излезем един ден на улицата и да видите какво става
- Кръстя се преди да изляза на сцената. Тогава мисля само за началото, после всичко тръгва.
ФАКТОЛОГИЯ Даниел Цочев е роден на 26 януари 1964 в Плевен
Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1988г. в класа на проф. Гриша Островски и майсторски клас 1988-1989г.
Кариера: актьор в ДТ "Сълза и смях" 1989г.-1996г; от 1996г. актьор в Театър "Възраждане"; Над 33 роли от класическия и съвременния репертоар на театъра; Участие в 25 български и чуждестранни филми.
Пуши цигари Victory
Покрай подготовката и старта на "Игра за милиони" отслабнал с 6-7 килограма.

Къде играе
"Спящата красавица", театър "Възраждане"
"Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников, театър "Възраждане"
"Спи с мен" от Ханиф Курейши, Малък градски театър "Зад канала"
"Не те познавам вече" от Алдо де Бенедети, театър "Възраждане"
"Съвсем между нас" от Алън Ейкбърн, театър "Възраждане"
"Венецианска загадка" от Джузепе Берто, театър "Възраждане"
"Капан за мишки" от Агата Кристи, театър "Възраждане"


ЧЕЛЕН ОПИТ image Ники Кънчев, водещ на "Един срещу всички", Big Brother, VIP Brother.
 Въпреки, че от години е сред най-компетентните журналисти у нас в областта на шоубизнеса, голямата слава споходи Николай Кънчев чак след като седна на стола на водещия в "Стани богат" по Нова телевизия. Риалити шоутата Big Brother и VIP Brother утвърдиха доминацията му на шоумен. В момента Ники Кънчев е на гребена на вълната с играта "Един срещу всички".
image
Румен Луканов, водещ на "Сделка или не"
Покрай шоуто по Нова телевизия се сдоби с прякора "българския Вини Джоунс". Бивш осветител в киноцентър "Бояна". В началните години на демокрацията живее в Лос Анджелис. Там отваря собствена фирма и се занимава с каталожна търговия. Влиза в тв бизнеса покрай Димитър Станчев и "Супершоу Невада" и най-накрая намира попрището си. След това работи с Къци Вапцаров. Преди 7 години се мести в "СИА Адвъртайзинг". Бил е водещ на "ТВ Супермаркет" ,излъчван по телевизия 7 дни, "На стената" по Центрум груп, "Играй докрай" по "Евроком" и други.
image
Иво Танев, водещ на "Треска за злато"
Преди да влезе в маскираното като египетска пирамида студио на bTV и да раздава печалби, Танев напъваше за известност в чалга средите с парчета като "Сто марки". Засмяната му физиономия обаче пожъна успех чак, когато застана пред камерата на "Треска за злато".



Тагове:   игра,   Даниел,   най,   милиони,


Гласувай:
0



1. анонимен - Само искам да кажа :)
12.05.2007 18:28
Даниел Цочев е прекрасен актьор, който, ако има прилика с някой западен актьор, то това е Ксавие Делюк. Няма нищо общо с Вал Килмър:)

Xavier Deluc:http://www.xavierdeluc.com/
цитирай
2. elenak - мдааа :)
12.05.2007 19:48
не е лошо да разпратя тоя линк насам-натам
Благодаря :)
цитирай
3. анонимен - похвала
24.05.2007 18:09
Даниел е прекрасен актьор.
цитирай
4. анонимен - рози
21.02.2010 20:59
Прекрасен актьор и симпатяга.Гласът му е с невероятно приятен тембър.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533435
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031