Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2007 08:12 - Слави Трифонов между редовете, анализ на Георги Неделчев, в. "Монитор"
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 4047 Коментари: 0 Гласове:
0



Слави Трифонов между редовете Три важни детайла от интервюто пред сценариста Росен Петров

ГЕОРГИ НЕДЕЛЧЕВ image СНИМКА: МОНИТОР

Сензационната откровеност на една от най-популярните и противоречиви личности в българския шоубизнес тепърва ще провокира верига от медийни събития.

Интервюто на Слави Трифонов пред главния сценарист на шоуто му Росен Петров от петъчната вечер е едно от най-драматичните и, може да се каже, исторически събития за българското медийно пространство през последните години.
Освен с разкриването на шокиращи подробности за здравословното му състояние, то ще се запомни и с някои показателни негови изявления. Те касаят взаимоотношенията на шоумен №1 с националната телевизия bTV, с един от най-близките му доскорошни приятели - Дилов-син, както и отношението му към една от най-масовите обществени кампании, случвали се у нас напоследък - “Не сте сами” (виж карето).
Дори самият факт, че Трифонов се спря толкова подробно на тези три въпроса, без дори да бъде провокиран от Петров, е многозначителен. Какво бе потвърдено категорично от интервюто:1. “Survivor 2” няма да се прави от екипа на Слави.
И то не поради обстоятелството, че той е зает с Music Idol до месец юни, каквато трактовка се лансираше в пресата. Дали търсенето от bTV на алтернативен продуцентски екип означава неудовлетворение от първия сезон на риалитито за оцеляване, въпреки широко прокламирания по-висок рейтинг от този на конкурентната Нова тв? Или пък става дума за някакъв принципен или професионален конфликт между Трифонов и ръководството на медията? В “най-мирния” вариант за тълкуване на тази новина може просто да се заключи, че на продуцентския пазар е навлязъл още един много силен играч, като алтернатива на голямото трио - “Седем осми” на Слави, SIA на Нико Тупарев и Global films на Магърдич Халваджиян.2. Разривът между Слави и Любен Дилов-син изглежда окончателен.
Или по-точно казано, неприязънта между Трифонов и лидера на “Атака” Волен Сидеров е толкова голяма, че това е в състояние да повлияе и върху отношенията му с двама стари негови приятели - Любен Дилов-син и Слави Бинев. Как това ще се отрази върху предизборната кампания на атакистите, върху кариерата на доскорошния лидер на “Гергьовден” и върху тази на най-популярния български тв водещ - предстои много скоро да разберем.
3. Трифонов нескрито иронизира кампанията “Не сте сами”, в която деен участник е неговата собствена медия.
И не без основание. Слави директно атакува парадния и популистки елемент на кампанията в подкрепа на осъдените наши сестри в Либия, вдъхновена от вестник “Стандарт”. Същевременно Дългия припомни, че по времето, когато той и екипът му са подели активна акция в защита на медиците, същото издание е публикувало призиви да не се вдига много шум, за да не се разваля съвместния ни бизнес с държавата на Кадафи. В светлината на последните политическа събития - отказа на ЦИК и Върховния административен съд да регистрират сестрите като кандидати за евродепутати, думите на Трифонов, изречени в телевизионния праймтайм, придобиват още по-голяма актуалност и сила.Горепосочените три важни пункта от изявлението на Слави Трифонов неминуемо ще окажат влияние върху медийните, обществени и политически пластове у нас. Драматичната ситуация, в която е поставен известният шоумен и продуцент, повлича след себе си драматизъм и за доста други хора и институции.
Каква ще бъде съдбата на най-рейтинговото предаване в ефира на bTV в обозримо бъдеще? Възможно ли е кризисната ситуация в един момент парадоксално да се превърне в носител на дивиденти и за шоуто, и за рейтинга му, и за неговия продуцент?
Със своя изненадващ и драматичен медиен ход Трифонов без съмнение успя да фокусира всеобщото внимание върху себе си. При това в апогея на конкурентното тв шоу VIP Brother 2, към чийто екип той нееднократно изрази сериозен респект.
Доколко имат основание нападките и подозренията срещу него (каквито веднага се появиха из уеб-форумите), че си е позволил недопустимо да спекулира със здравословното си състояние, е друг въпрос. Същите тези хора, които сега го обвиняват в тенденциозен ексхибиционизъм, биха го критикували, ако пазеше в тайна причините за отсъствието си от екран. Или ако премълчаваше позицията си по някои от най-важните въпроси, които вълнуват нацията ни в момента - съдбата на медицинските ни сестри в Либия, предстоящите избори и ситуацията в тв индустрията в момента.
Сензационната откровеност на една от най-популярните и противоречиви личности в българския шоубизнес тепърва ще провокира верига от медийни събития, които ще се възприемат не само буквално, но и между редовете. Стартът ще бъде още днес, в една от най-рейтинговите телевизионни вечери на 2007-а година, когато пред приемниците си ще седнат милиони българи.
Най-важното, разбира се, е Трифонов да оздравее възможно най-скоро и да се върне там, където му е мястото - в телевизионното студио.


ЕДНО КЪМ ЕДНО* image ЗА SURVIVOR 2 И bTV
Сега има следващ “Сървайвър”, следващ сезон. Но той ще се прави от бТВ и вероятно от друг екип - не защото моя екип е ангажиран с “Мюзик айдъл”. Моят екип е в състояние да произведе “Сървайвър” и да го направи по-добър, отколкото беше предишния. Моят екип има концепция и заедно с екип на бТВ и част от тях може да произведе този “Сървайвър”, още по-добър от предишния. Защото имаме опит, защото имаме всички необходими предпоставки.
Но bTV е  тази структура, която е купила формата и предлага с кого да го направи. Ако ти си решил да боядисаш у вас кухнята, ти ще решиш кой да ти я боядиса. Може да ти я боядиса фирма”Х”, фирма”Y”. bTV в случая е решила да направи тоя формат сама или с някой друг, но това не е, защото аз съм ангажиран. В случая, момента аз съм ангажиран, но екипът ми е добър. Искам… да направя това уточнение, защото моите хора…
Нали знаеш? Има една известна демотивираност, по повод на това, което излиза в публичното пространство. Моят екип се справя добре и аз мога да изкажа само адмирации и уважение към моите хора. Защото те са професионалисти. Никой не се противопостави на това, което му казах. Изпратих ви на 11 хил. км. оттук. Видях Ивайло Вълчев да гази в джунглата и да носи касети и да се вълнува живо. Видях Иво Сиромахов, и Драго, и Тошко, и тебе - хора, които си свършиха добре работата. Парите са си пари. Не сме получилимного пари за”Сървайвър”. Няма значение. Нали, колкото съм се разбрал, какъвто ми е договора - толкова. Това е бизнес.
Но хората ми заслужават уважение. Тъй като аудиторията им го е показала с рейтинга. Друг не го е показал. Аз съм този, който го показва. Вие заслужавате…ЗА ПОЛИТИКАТА, “АТАКА” И ЛЮБЕН ДИЛОВ-СИН
Ако трябва да вляза в политиката, трябва да бъда нещо, което не съм. И аз няма да сменя компанията на Калинка, която ми е изпратила тази картичка, с компанията на Екатерина Михайлова. Никога. Няма да сменя твоята компания, компанията на Хари, на”Ку-ку Бенд”, на тия хора, с които се чувствам най-жив, откогато съм бил въобще, с компанията на едни галфони, на които единствената им цел е да отидат там да се наядат и да откраднат колкото може повече от тия еврофондове.
В парламента има много малко достойни хора, много малко. Може би не повече от 10 % от тях са достойни. А в моя екип не е така. В моя екип повечето от хората, да не кажа всички, са достойни хора. Няма да сменя компанията на достойните с недостойните. От това кой, какво ще загуби?
Българинът в момента живее в пазарна икономика. Българинът спокойно сам може да определя кого иска да е в парламента от тези, които са се кандидатирали. Самият той може да бъде в парламента, ако пожелае. Даже чувам, че един архонт сега ще влиза като евродепутат. Нали, което само си представи, какъв интересен път има Слави Бинев, че го познавам и него от много време... От заведенията, през”Дескрим”, през всичко там, което се случи. След това архонт, а сега евродепутат, и то от”Атака”. И ако на всичко отгоре му помага един човек, който аз безумно съм обичал, толкова дълго време и той е бил до мен.
Знаеш много добре - Любо Дилов-син, който е близък приятел на Слави Бинев и ако той му помага, и ако участва в”Атака”, това ще бъде доста разстройващо за мен. Имам предвид - хич не ми харесва. Какво от това, че не ми харесва? Ще видим какво от това, че не ми харесва...
ЗА КАМПАНИЯТА “НЕ СТЕ САМИ”
Когато ние излязохме с фланелките… Това е при първата присъда. Къде беше кампанията “Не сте сами”, бе? Къде беше? Пък то беше ясно, че тогава не трябваше да сте сами.
Първата смъртна присъда - ние направихме сини фланелки, ходихме при всеки един. На 6 май беше. При всеки един, при всички. Включително вътре в bTV. Да не ми се сърдят”Новините”. Много уважавам, много харесвам някои от”Новините”. Миролюба Бенатова ми е много близка и аз много я харесвам, и е много голям пич. И още други колеги от”Новините”, които си вършат добре работата.
Ама трябваше да ги осъдят втори път, за да има кампания “Не сте сами”. И тя е заедно с в-к “Стандарт”, който, когато аз и ти правихме молебени, поповете на”Александър Невски”, не ни дадоха ток. Не само не ни дадоха поп да направим молебен за спасение на медиците и на либийските деца, ами не ни дадоха и ток. А вестник “Стандарт” излъчваше едни съобщения на либийци и българи, които работеха в Либия, които казваха:”Моля ви се, недейте да тръбите, защото ще ни вземат бизнеса”...*Извадки от излъченото по bTV интервю на Слави Трифонов пред Росен Петров


Тагове:   анализ,   Монитор,   между,   Неделчев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533320
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031