Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2007 08:21 - Как Гацо Бацов превзе България. Преди да си лепне отзад кичето на футболист, Красимир Радков изигра доста роли в театъра, в. "Монитор"
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 9215 Коментари: 4 Гласове:
0



Преди да си лепне отзад кичето на футболист, Красимир Радков изигра доста роли в театъра 

Как Гацо Бацов превзе България 

Актьорът завършва кукловодство, после е кашик в танкова бригада
ЕЛЕНА КРЪСТЕВА 

 image

Измисленият герой Гацо Бацов превзе България. Допреди няколко години любим персонаж за национална самоидентификация беше алековият Бай Ганьо. Нещата обаче се промениха, откакто в Шоуто на Слави актьорът Красимир Радков даде плът и кръв на Гацо Бацов от Бацова ма"ала. Днес широките народни маси се разпознават в дангалака с бял потник, навлечен върху фланелка и гащета в синьо. Нещо повече - тръгна модата "жик так". Както обяснява Гацо - "да залъгваш, че ше удариш топката насам, а пък накрая риташ натам". В житейски план ситуацията означава да изкараш другите балъци.
Енергичният Гацо Бацов сякаш е роден внук на Ганьо Балкански и дори го засенчва. Печели популярност и симпатии със скромни въжделения като "Ядение, пиение и некоя сгодна женица! Те тава е, баце". Другият му номер е да рециклира стари лафове от типа "Къде отиваш ти, може би? На работа едва ли не?" Рейтингът на измисления Гацо в момента е толкова висок и за да го изстискат максимално сценаристите съчиниха още един персонаж - майка му Гацка Бацова (в ролята Мая Бежанска).
Без съмнение, заслугата за фурора на Гацо е на Красимир Радков. Въпреки, че няма нищо общо с простотията на екранния си герой, образът му пасна като футболна топка върху левия крак на Стоичков. А за успеха на един актьор най-важно е да си намери точните типажи. Така покрай скечовете в Шоуто на Слави в репертоара на родения преди 36 години във Враца Краси влязоха и ушатият Станислав Христов Христосков с дежурния въпрос "Абе, къде е батко?", баба Вуна, учителят Макаренко Макаренков, проф. Хулиган Кучков, рапърът Цеко Сифоня, близнаците Шишо Бакшишо и Мишо Бакшишо. Най-успешен обаче е футболистът Бацов.
Преди да си лепне кичето на Гацо и да подсвирва хашлашки в Шоуто на Слави, Радков натрупа доста роли в театъра. Пет години игра на сцената на родната Враца. След това още шест - в Сатирата. Казва, че се чувства по-добре в комедията, но колегите и критиката го забелязват именно в драма. През 1999-а е номиниран за най-престижната театрална награда "Аскеер" в раздел поддържаща мъжка роля за превъплъщението си в Гил в "Розенкранц и Гилденстерн са мъртви" под режисурата на Елена Цикова. Размина се със статуетката на Чапа, но пък за същата роля спечели трета награда на фестивала "Малки театрални форми" във Враца. "Провокация е да играеш драматична роля, но аз не се виждам като Хамлет и като Ромео...", повтаря често актьорът. Затова не е чудно, че Радков се чувства по-уютно в Бацова ма"ала, отколкото в двореца Елсинор.
Все пак, актьорът има номинация за "Аскеер" и за роля в комедия. През 2001-а се състезава за отличието в пистата "главна мъжка роля". Номинацията идва за превъплъщението му в Стойчо в "Ловченският владика" - постановка на Николай Поляков в Сатиричния театър.
Никой от образите в театралната му кариера обаче не е толкова ярък, както типажите му в Шоуто на Трифонов.
Част от номерата си Радков вероятно е усвоил в родната казарма - като
кашик в танкова бригада.
Други - докато е търкал чиновете във врачанската гимназия "Анри Барбюс". Малцина знаят, че екранният Гацо е завършил езикова гимназия и владее отлично испански. Не е изключено прототипът Макаренко Макаренков да шета точно из коридорите на това школо.
И Радков се излюпва в гнездото на куклениците, както Любо Нейков, Виктор Калев, Кръстю Лафазанов, режисьорите Теди Москов и Александър Морфов. Краси учи в класа на проф. Николина Георгиева.
"Между кукли и драма няма разлика, то е същото като драматичен актьор, но е и занаят заради умението да водиш куклите. Куклите ми харесват, защото има повече въображение, а това е полезно. Актьорската професия изисква да разчитам повече на интуицията си и по този начин да напипвам нещата по-добре, отколкото ако съм подготвен. Много е хубаво да импровизираш, но е и много трудно. По-голямата част от импровизациите, ако не са отиграни, може да се окажат пълен провал", разказва преди време Радков в интервю за списание "Кармичният кръг".
Сред важните срещи в живота му не е само тази със Слави Трифонов. Радков опитва от наркотика телевизия в шоуто на Андрей Слабаков "Павета". То е продължение на култовото "Улицата" на Теди Москов и там Краси се засича с Христо Гърбов и Камен Донев. Физиономията му се появява и в новогодишната програма "Небесни сурвакари". Има опит и като 
водещ на телевизионната игра "Фатално привличане",
която вървеше по МСАТ. 
Преди да попадне в отбора на Дългия, Краси е работил и с гениалния чех Иржи Менцел. Носителят на "Оскар" за филма "Добре охранявани влакове" го избира на кастинг за постановката си "И трите вътре" от Ярослав Востри в Сатиричния театър. Явно харесва играта му, защото го ангажира и в следващия си спектакъл в София "Мнимият болен". И двете представления влизат в афиша на Сатирата, но вече не се играят. За щастие на феновете, в актуалната програма на трупата все пак има три постановки с Радково участие - "Да убиеш премиер", "Смехотерапия" и "Шокова терапия".
Не е тайна, че голяма част от почитателите му откриха театъра именно покрай него. Заразени от шоуто, което той прави в Шоуто на Слави, те пристъпват и в храма на Мелпомена. Снимат изпълненията му с телефоните си, а след спектакъла го причакват за автографи. "Краси е земен", "Усмихна ми се мило", "Жалко, че е женен" - са част от коментарите на 13-14-годишни момичета. Тинейджърите са по-лаконични - "Радков е пич".
Освен в Сатирата, актьорът се подвизава и в частната трупа "Мелпомена" и заедно с Любо Нейков играе "Големанов" по сцените на страната. 


Среща жена си пред хотелска рецепция 

Актьорът е женен от няколко години за журналистката от Канал 1 Станислава Ганчева. Любовта им пламнала от пръв поглед на рецепцията в хотел в Сливен. По онова време нежната половинка на Краси работела в сутрешния блок на БНТ, а той бил на турне в Града на стоте войводи със Сатиричния театър. "Тя беше с родителите си в същия град. Видяхме се в хотела на рецепцията, поканих я да гледа постановката и тя дойде. Разменихме си телефоните, започнахме да си разменяме съобщения и да си говорим и така започна всичко. Като в приказка. Любов от пръв поглед. Жена ми е родена в Стрелец и се разбираме добре. Свикнала е с непрекъснатата ми заетост, но и тя е заета и се виждаме само вечер и сутрин", изповядва се Радков пред астроложката Алена.
Днес Станислава Ганчева продължава да работи в Канал 1, но като водеща на предаването "Обратен вираж". 

БИСЕРИ НА ПЕРСОНАЖИТЕ Гацо Бацов
image Некои Господ ги е целунал по челото, мен по двата крака
И тия от Челси ми казват: Докато играеш за нас няма да пушиш, пиеш и да ходиш по жени. А аз им викам: Чакайте бе, има грешка, аз имам 18 години.
Ми к мислиш ти?
Те тава е баце, нема кръв нема фал

Станислав Христов Христосков
image Както казва батко: "Там където липсват сантиметри и шегите вършат работа".
Веждите - лятото ми пазят от слънце, а зимата - да не ми е много студено.

Отец  Нафарфорий 
image Сигурно се питате от кой синод съм? От никой. Аз съм поп свободен стил.
Избрах си това име, щото преди 20 години се нафарфорих с попадията.
"Да го ева" ми е останало от семинарията - пращат ги при Ева
Знаеш ли какво се казва, когато в Шоуто на Слави гостуват отец Нафарфорий и Борис Дали? Казва се: "Е тая вечер в студиото ще има поп и фолк", да го ева.
Като дойде през лятото една жена с дълбоко деколте да ми се изповядва. Грешна, грешна, грешна - като задача по математика грешна.



image

Като учителя Макаренко Макаренков в Шоуто на Слави.


image

Със Снежина Петрова в постановката “DJ” в Сатирата.


image

Радков в компанията на куклата Теди в спектакъла "Виж ми окото" в Сатиричния театър.

image

В постановката "Ох!" в компанията на Веселин Цанев

image

За играта си в "Ловченският владика" Радков получи номинация за "Аскеер"



ФАКТОЛОГИЯ
- Роден: 24 април 1971г. в гр. Враца.
- Образование: 1990 - завършва езикова гимназия "Анри Барбюс" - гр. Враца
- 1994 - завършва НАТФИЗ, специалност Актьорско майсторство за куклен театър.
- Кариера: от 1995 до 2000 г - работи в Драматичен театър - Враца.
- От 2000-2005 - на щат в Сатиричния театър в София.
- От 2004 г. - в Шоуто на Слави
- Участия във филми: "Печалбата" реж. М. Халваджиян, "Пътуване до Йерусалим"
- Участия в ТV-програми: "Павета 2", "Небесни сурвакари"



КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМА*
Rusi_MC 16 февруари, 2007 12:38 pm
ако и краси се махне шоуто просто загива
ZEKE 4 май, 2007 10:54 pm
Не че да предизвиквам съдбата, обааааааааааааче
Краси кога най-накрая ше направиш слаб скеч бе пич? То бива бива ама тва товйто вече на нищо не прилича Дай шанс на конкуренцията И те са хора, и те души имат, и те продуцентски договори подписват
SimVlah 4 май 04, 2007 11:16
По принцип съм много против простотиите в ефир, но дори и те се удават на Краси с някаква специфична елегантност, която е неповторима
kiss_slavi 14 март, 2007 11:51 pm
Гледам само аз си се възхищавам, ака ко да правя, кат" Краси ме кефи!?
- А бе бил съм с много певици, бацка! (б.а. нещо средно между "баце" и "мацка" )
А пък и много певици съм бил, ама това е друга тема...
* Мненията са от http://forum.slavishow.com/ , оригиналният правопис е запазен.





Гласувай:
0



1. анонимен - Kakvo moga da kaja prosto velik. . . . ...
05.09.2009 14:52
Kakvo moga da kaja prosto velik.....
цитирай
2. анонимен - Good Bye Letter Drugs
05.07.2011 11:32
Good Blood Pressure Medication <a href=http://www.kindercareschool.com/>cheap buspar online</a> Anxiety or tension associated with the stress of everyday life usually does not require treatment with an anxiolytic medication. http://www.kindercareschool.com/ - buy buspirone
цитирай
3. анонимен - Dhe And Category X Drugs
07.07.2011 21:38
Dgl Chewable Tablets <a href=http://www.fashionforelite.net/>cialis professional</a> The combination of Cialis and alcohol could be harmful too as it may cause unnecessary dizziness and it lowers the blood pressure so proper caution should be followed. <a href=http://www.fashionforelite.net/>buy generic cialis</a> If you have any reason to believe you need more then the daily recommended level you should immediately consult with your attending physician. http://www.fashionforelite.net/ - buy tadalafil online
цитирай
4. анонимен - Degree Chinese Medicine
09.07.2011 15:08
Definition Of Psychotropic Medication <a href=http://beautifulhomesamerica.com/>buy cheap sibutramine</a> This is with me still exercising and eating right too. <a href=http://beautifulhomesamerica.com/>sibutramine without prescription</a> Phentermine 37.5 mg http://beautifulhomesamerica.com/ - meridia sibutramine cheap phentermine I have been taking Meridia for two years with my doctors knowledge of course.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533109
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031