Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2007 20:10 - Биляна Петринска в обятията на идеалния мъж, рецензия за постановката по Оскар Уайлд
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 3217 Коментари: 2 Гласове:
0



Французин постави дидактична пиеса на Оскар Уайлд Биляна Петринска в обятията на идеалния мъж Опаковката на спектакъла е блестяща, съдържанието - не чак толкова ЕЛЕНА КРЪСТЕВА Заслепяваща опаковка, която крие не чак толкова ослепително съдържание ­ така изглежда спектакълът "Идеалният мъж". За новото си заглавие ръководството на Народния театър покани режисьор от Франция. Симпатичният Тиери Аркур обаче засега не оправдава възложените му надежди.
Налице са достатъчно предпоставки за реализацията на качествено представление ­ текст на блестящия драматург Оскар Уайлд, добри актьори, отлични костюми и сценография (дело на Елена Иванова). При такива условия се изисква рядък талант, за да не успееш да изцедиш максимума и да получиш зашеметяващ резултат. А точно това се случва на мосю Аркур. Ако не са пищните рокли и разточителни деколтета на актрисите, представлението ще се унесе в монотонност и ще заприлича на обикновена говорилня.
Личи си, че актьорите на сцената, сред които са Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Биляна Петринска, Марта Кондова и Елена Атанасова, дават всичко от себе си и на моменти в спектакъла има проблясъци. Но цялостното впечатление е друго. Текстът на Уайлд звучи съвременно, но ако си го четеш и анализираш вкъщи и сам фантазираш ситуациите. Аркур вероятно не е лишен от въображение, но не го проявява в постановката си. Може и да го е търсил съзнателно ­ от благоговение към оригиналния текст на Уайлд. Така обаче рискува след четвъртото представление публиката силно да намалее.
Тогава нито фенките на Карамазов, нито ослепителната осанка на Биляна Петринска, нито изскачащите зърна на Мария Каварджикова, ще са достатъчни, за да напълнят салона. 

СЮЖЕТЪТ

Сър Робърт Чилтърн (в ролята Юлиан Вергов) е с безукорна репутация в обществото. В очите на амбициозната си съпруга лейди Чилтърн (Биляна Петринска) той е на пиедестала на идеалния съпруг. Съдбата обаче го хвърля в паяжината на опасната мисис Чивли (Мария Каварджикова), която го изнудва да престъпи принципите си. Ще разруши ли това изпитание любовта между героите на Петринска и Вергов? 
image

Владимир Карамазов (в средата) оправя отношенията между сър Робърт Чилтърн (в ролята Юлиан Вергов) и съпругата му (Биляна Петринска).




image

Небрежният флирт на Карамазов с Теодора Духовникова и Елена Атанасова (вдясно) е само за пред зрителите на спектакъла "Идеалният мъж".

image

Мисис Чивли (Мария Каварджикова) е обърнала гръб на лейди Чилтърн (Биляна Петринска). Сблъсъкът между двете предстои.



Тагове:   мъж,   обятията,   оскар,   рецензия,


Гласувай:
0



1. felicity - Заслепяваща опаковка:))
26.05.2007 16:00
Веднага се съгласявам:))Ако не бяха Карамазов и Вергов сигурно щях да се изям от яд, че съм хвърлила пари на вятъра...Харесвам Оскар Уайлд, обожавам Елена Иванова, допадна ми усмивката и на г-н Режисьора...:))
Имах известни резерви относно Биляна Петринска, но останах приятно изненадана.:)
За мен това не е Идеалният мъж, дайте следващия:)))
цитирай
2. elenak - хехе
27.05.2007 08:33
ще трябва да почакаме до следващия сезон :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1538051
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930