Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2007 23:12 - Пет многодетни майки... и пет бащи, в. "Монитор", 29 септември
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 20403 Коментари: 1 Гласове:
0




Пет многодетни майки... и пет бащи
Бърз преглед на най-смелите родители  у нас

Елена Кръстева

Мисия невъзможна ли е да си родител на повече от две деца в България? За повечето хора подобен въпрос е излишен, макар социалната министърка Емилия Масларова да убеждава със захаросана усмивка, че ведомството є прави всичко за многодетните семейства. У нас постоянно вървят кампании за увеличаване на раждаемостта, популяризиране на кърменето и прочие занимания за бъдещи майки. В същото време статистиците отчитат, че нацията ни се топи и дават все по-мрачни прогнози.
През януари новината, че 44-годишната Димитрина Костадинова-Хамзе от столичния квартал “Суха река” е родила десетото си дете влезе в графата “Любопитно” на телевизиите. И само доброволци от БЧК помогнаха на многодетната майка с пари, дрехи и играчки за хлапетата є.
Кои са най-известните многодетни родители в България? Как отглеждат децата си? Това са все важни въпроси, отговор на които четете в култовата ни рубрика “Пет плюс пет”.

1. Миглена Ангелова image

Госпожа “Искрено и лично” има два брака и четири деца от трима мъже. Срещу нея се водят куп дела, но това не тревожи душата й. Влюбва се лесно. Не прави обаче компромиси и разочарова ли се от мъжа, ще го натири веднага. Жълтата преса не спира да брои любовниците на 42-годишната водеща.
Самата тя признава пред списание “Ева”: “Чувствала съм се самотна няколко пъти през живота си, когато до мен в леглото е имало едно спящо на другата страна чудовище, влюбено в себе си”.
Каквито и екземпляри от силния пол да пресичат пътя й, за нея най-важни си остават трите й дъщери Дора, Тити и Ани и синът й.
Ангелова бди над тях като орлица. Миналата година отново завъртя скандал като публично оплю начинаещия поппевец Крум, че се увъртал около Дора за популярност и за да скрие различната си сексуалност. Утехата й е, че по-малките деца засега я слушат.


2. Вяра Анкова image

Майката героиня на БНТ. Шеф на новините в медията. Между отделните емисии роди четири деца. Първото е 21-годишната Яна - плод на студентска любов и ранен брак. Следват 10-годишният Константин, 9-годишната Хелена-Мария и Натали, изплакала на бял свят миналата година. И трите хлапета са от втория й съпруг - бившия президент на ФК “Левски” Томас Лафчис.
В интервю преди време Анкова признава, че ако не разчита на мъжа си, трудно би се справила с отглеждането на 4 наследника. Тв звездата често дава за пример как е уреден въпросът с майчинските в Гърция, където живя 4 години. В съседната държава семействата получават еднократна помощ от 2000 евро за трето и четвърто дете, веднага се намаляват сметките за тока и вода, можеш да купиш кола, освободена от такси. Освен това майките получават всеки месец към 200 евро допълнително към детските добавки.
Анкова кръщава първата си дъщеря Яна на героинята от песента “Даваш ли, даваш, балканджи Йово”. Константин носи името на бащата й. Комбинацията Хелена-Мария пък идва от съчетаването на името на най-добрата приятелка на Вяра в САЩ - Елена с рождената дата на момичето - 15 август, когато е Голяма Богородица. Името на най-малката -Натали, Вяра го видяла насън. Ден преди да роди сънувала как намира детска гривничка с надпис”Натали”.

3. Радина Червенова image

Пръска нежно очарование в БНТ повече от две десетилетия и успешно съчетава кариерата с призванието да бъде майка. Сега Червенова е на 47 години. А трите й деца - на 23, 14 и 8. Първа в живота й идва Десислава Куюмджиева, която сега завършва икономика в УНСС. Следва Валди. Накрая се появява Анастасия, родена от втория й брак с колегата й Константин Каменаров. Той заряза новинарството и стана говорител на “Мобилтел”. Беше и глас на Иван Костов по време на премиерството му.
Въпреки че гони петдесетте, Червенова впечатлява с перфектна визия. Из коридорите на БНТ шушукат, че завидната й форма идва от  поглъщането на поне 2 литра минерална вода всеки ден. Освен това се занимава с йога. Поддържа духа си млад и с детски книжки. Любимото й четиво е “Мечо Пух”. Включи ли телевизора, превключва дистанционното между каналите “Дискавъри”, “Mezzo”, VH1.

4. Койна Русева image
Актриса с езерен поглед и стоманен характер. Двойница на Марлене Дитрих. Носителка на театралната награда “Икар”. Майка на трима палавници - Калина, Константин и Калоян. Момичето е на 10 години, момчетата - на 8 и 4. Избира имената им по съвета на астроложка, в отглеждането й помага гувернантката Елза. Децата не пречат на кариерата, категорична е Койна. “Жена, която твърди, че децата са провалили кариерата й, говори абсолютни глупости. Вярно е, че това е най-лесното оправдание, но когато човек иска да направи нещо, винаги има вариант да го постигне, нищо не е в състояние да го спре”, пали се актрисата. Русева признава, че сама не би се справила и дължи комфорта да бъде актриса и майка на съпруга си Румен Станчев, който е бизнесмен. “Фактът, че съм му родила три деца, е достатъчно красноречив. Той е до мен винаги когато имам нужда. Заедно се справяме с всички последици на това да си родител. Мъжът ми е много търпелив и спокоен, което ми дава необходимата сигурност”, изповядва Койна пред списание “Моето бебе и аз”. 

5. Любка Стойчева image
Отрудена жена от Благоевград, работила дълги години в местния филиал на “Булгартабак”. Прочу се покрай дъщерите си Вяра, Надежда и Любов, които шоуто Big Brother превърна в национални знаменитости.
Любка Стойчева е отгледала сама пет деца - освен тризначките има още една дъщеря и син. Те са по-големи от перхидролените моми с неописуем диалект и идват на бял свят от първия брак на Стойчева.
Любопитна подробност е, че Любка също е близначка, но нейният огледален образ е мъжки, защото има брат. За да осигури добро представяне на щерките си в шоуто, майка им теглила заем от 5000 лева и им накупила дрехи. Така троицата от Благоевград се заливаше от самочувствие в Къщата и със задоволство отбелязваше, че е “по-по-най” от всички съквартиранти.
“Аз имам и Вярата, и Надеждата, и Любовта - видях, че Любовта печели. Това означава, че трябва да имаме повече любов един към друг” - с този коментар гордата майка Любка Стойчева коментира победата на дъщеря си пред радио “Фокус” - Пирин във финала на шоуто.

… и  пет бащи

1. Симеон Сакскобургготски image

Цар без корона, но с царска челяд и върнати имоти. Баща на четирима князе и една княгиня. Дядо на 11 внуци. Бившият изгнаник и екс премиер посрещна това лято 70-ия си юбилей, заобиколен от най-голямото богатство - децата си. Невръстният Симеон-Хасан е най-новото попълнение във фамилията на Сакскобургготски и единственият му внук роден в България и кръстен на него. Син на дъщеря му Калина и съпруга й Китин Муньос. Щастливият дядо почерпи с бонбони репортерите, струпани пред болницата, където проплака бебето и с нескрита гордост в гласа каза: “Ако има носа на Кобургите и на Муньос, ще има цяла човка”. Другите десет внуци на Симеон са Умберто и София (от Константин-Асен и  Мария Гарсия де ла Расия), Борис и Белтран (от Кардам и Мириам Унгрия), Мирко, Лукас и Тирсо (от Кубрат и Карла Мария Ройо-Вилянова) и  Олимпия, Тасило и Мафалда (от Кирил и Росарио Надал).

2. Стефан Софиянскиimage
Бивш кмет, разследван за далавери. Актуален евродепутат, който прави дъмпинг с усмивка на опонентите си. Сигурно за бащи като него е тръгнал лафът “Художник по душа” - защото е “нарисувал” три дъщери - Елена, Ива и Димана. Родени са съответно през 1983-а, 1987-а и 1993-а. Всичките са красавици и не случайно Софиянски обича да се показва с тях на публични места. Ива го придружаваше в нощта на парламентарните избори преди две години. Тя беше и лице на едно от изданията на Форум “Българска мода”.
През март тази година Софиянски се изкипри и с най-малката си дъщеря Димана на състезание по ски между евродепутати в курорта Мария Алм на 70 км от Залцбург.
Като истински любящ баща лидерът на ССД успя да осигури добро образование на щерките си. Елена Софиянска  завърши икономика в Германия. Димана изкара един семестър в Брюксел, а след това продължи в Американския колеж в София. Само Ива Софиянска не е учила навън, но за сметка на това следва на две места - в НАТФИЗ и НБУ

3. Хачо Бояджиев image
Бонвиван. Наричат го бащата на българския телевизионен театър и мюзикъл. Той самият се хвали, че е баща на 7 дъщери. Ако се вярва на слуховете в жълтата преса, шест от щерките на режисьора-легенда са извънбрачни. Самият той казва: “Привърженик съм на немското възпитание, гледам ги до 16 години
Бояджиев е бивш зам-генерален директор на НДК. Беше генерален директор на Българската национална телевизия в периода 1993-1995 г. Днес е известен най-вече като идеолог на нощния уикендов блок “Полет над нощта”. 

4. Володя Стоянов image
Изпълнителят на чалгаджийските парчета “Пирамиди, фараони” и “Далавера, далавера” също е художник по душа - доказателство са четирите му дъщери Елизабет, Северина, Христина и Гергана. Женското царство в рода на Стоянов продължава и с внучка. “Семейството трябва да е многодетно, а негова глава да бъде истински мъж с една оправна жена. Такава, каквато е моята съпруга Евгения. Още на 20 години създадох семейство, имам деца и вече станах дядо. Повярвах в истинността на думите на нашите класици, че големият род топли душата”, умилява се в интервю Володя Стоянов.

5. Борислав Михайлов image
“А днес моят собствен наследник извършва геройски бели/Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали?” Не е ясно дали сегашният шеф на футболния съюз Борислав Михайлов си е припявал този рефрен докато синът му Николай е бил малък. Сигурно е обаче, че наследникът на легендарната вратарска фамилия продължава славния път на баща си и дядо си Бисер. В момента Михайлов-младши тренира в “Ливърпул”.
Освен 18-годишния Ники, Боби Михайлов има още две деца - 24-годишната Бисера и 8-годишната Елинор. Двете големи деца на някогашния футболист са от първата му съпруга, а Елинор е плодът на съюза му със световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова. Един ден и тя може да стане майстор на спорта, като родителите си. Момиченцето тренира художествена гимнастика в клуб “Триадица”.


Тагове:   Монитор,   майки,   многодетни,


Гласувай:
0



1. анонимен - истината
14.03.2010 21:34
Е.Софиянска скъсана на изпита в Американския колеж.Като дъщеря на ТАТО - ВЛЕЗНА ПО МИЛОСТ!!!
Ива е позната арт.Следва в Лондон.За нея всички знаят.Браво Стефко!
Димана кандидатства в Музикалното училище и въпреки ,че е музикален инвалид я приеха и заради нея друго дете с данни НЕ влезна-разбира се тя се отказа, защото музиката е далече от ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО Софиянски.
Лесно се гледат деца с пари спечелени по начин известен на всички.
МОЛЯ ВИ НЕ ДАВАЙТЕ ЗА ПРИМЕР ТАКОВА СЕМЕЙСТВО !!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533128
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031