Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2008 06:32 - Александра Сърчаджиева: Заклех се пред мама да живея достойно, интервю на Светослав Пинтев в "Монитор" 26 ян.
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 8696 Коментари: 5 Гласове:
1





Александра Сърчаджиева, актриса: Заклех се пред мама да живея достойно СВЕТОСЛАВ ПИНТЕВ image- Родена на 20 май 1983 г.
- Дъщеря на големите български актьори
Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев
- През 2006 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ
- Започва екранните си изяви още на 2 г. и 9 мес. във филма на Иван Андонов "Мечтатели"
- В продължение на няколко години  е водеща на Мело ТВ мания по БНТ
- Участвала е в постановките "Процесът срещу Дон Жуан", "Чайка", "Ножица -трепач"
- Беше номинирана за награда за главна женска роля за филма "Шивачки"
  Снимка: МОНИТОР ­ Александра, как стигна до филма "Шивачки"?
­ Явих се два пъти на кастинг. Първият път беше лятото, вторият път ­ три месеца след това. От 200 момичета Людмил Тодоров беше избрал 6. От тях 4 останахме за ролите. После трябваше да види дали ще си паснем с партньорите.
­ Паснахне ли си?
­ Аз имам едно страхотно приятелство с Виолета. Станахме много близки. Нашата връзка ще продължи. Надявам се да имам възможност пак да работя с нея, защото тя е един прекрасен човек. Преди това съм я гледала само в "Хотел "България", а тя мен ме е гледала по телевизията. От екрана се познавахме.
­ Огорчена ли си, че не взе наградата за главна женска роля във филма "Шивачки". Много хора смятат, че си я заслужила?
­ Явно не, не съм. Никакво огорчение не ми е останало. Получих най-голямата награда. Това беше наградата ми от Емил Христов, както и признанието на публиката. За мен огорчението беше друго. Това е, че Виолета не беше номинирана. Не само аз и Елена имаме главни роли. Според мен ние трите сме едно цяло. Всеки, който гледа филма, ще го разбере. Как на Запад номинират няколко жени заедно. Трябва да е така. Хубаво е да си номиниран, хубаво е да получаваш награди, но няма нищо по-важно от наградата на публиката, а тя е най-верният критерий. Аз предпочитам да ме харесват хората от улицата, а не някакви 5 човека. Човек работи за собствено удоволствие, за да направи удоволствие на публиката. По-хубаво от това няма.
­ Да, но тези 5 човека са специалисти, това им е работата?
­ Явно, че аз не съм се справила добре. Няма по голямо признание от това операторът да ти подари наградата си. Нали разбираш, че всичко друго остава на заден план за мен. Това е най-истинската награда. Не ми трябва друга.
­ Много момичета живеят така, както вие във филма. Разбра ли ги по-добре, играейки една от тях?
­ Да, така е. Не смятам, че като съм изиграла една от тях, съм ги разбрала по добре, но имам такива приятелки и може би затова знам за какво става въпрос. Ясно е колко е мъчно да напуснеш дома си, да отидеш някъде сам. За мен най-трудното нещо беше да разбера каква болка, какво разочарование, какво предателство трябва да преживее човек, за да посегне на живота си. Колко трябва да ти е черно, за да кажеш на 20 години: " Не искам да живея повече. Дотук бях".
­ Не е ли малко смешно да се правят три и половина филма, а да се раздават толкова награди?
­ Има нещо такова , но си мисля , че киното ни дръпва. Имаше застой, обаче нещата тръгват на добре. Ще започнат да се правят все повече и повече български филми. Поне така се надявам.
 ­ Ти стана известна много млада. Не те ли притеснява коварството на ранната слава?
­ Притеснява ме много. Така ми се случи, че влизам от роля в роля, а винаги се притеснявам да не се издъня. От друга страна си казвам, че сега ми е времето да бъркам, да се уча, да ставам, да падам, да продължавам напред. Като стана на някаква по-напреднала възраст, няма да играя чак толкова. Ясно е, че не всичко, което ще направя, ще бъде добро. Аз не съм идиот, за да го мисля, но това е при всеки човек. Правиш, нещо хубаво, после нещо, което не е толкова успешно, после пак ще дойде нещо хубаво. Искам да правя всичко с любов, да съм честна към това, което правя. Когато си честен, то се вижда. Сега съм млада и имам тази възможност. Имах невероятен шанс да срещна страхотните актьори на Театъра на армията, от които много научавам, които много се грижат за мен, със страхотна любов. Много им благодаря. Приеха ме толкова топло, като тяхно дете. Това ме прави невероятно щастлива. Те ми дадоха една страхотна награда. Това е вътрешната награда на театъра, получих "Максим" за главна женска роля в представлението "По-големият син". Твоите колеги гласуват, не някой друг.
­ Не ти ли се иска да надскочиш границите на България?
­ О, Боже, аз никога не съм имала такива мечти. Каквото ми е писано, то това ще стане. Никога не съм имала и болезнени амбиции на всяка цена да стана известна, на всяка цена да снимам, да играя, да взема някоя роля. Много съм огорчена от тези, които минават през трупове, за да постигнат целта си. Има хора, които постигат нещо, защото са спали с еди-кой си. Това, за съжаление, не е само в театъра и киното. То е навсякъде.
­ Ти обаче се сблъскваш с него в професията си?
­ Да, в нашите среди, за съжаление, има много млади момичета, които така пробиват. Отвратително е, но това е до едно време, докато не се появи следващата. Единственото, което съм си казвала е: "Господи, искам да ми се случи нещо хубаво". И то, рано или късно, ми се случва. Така, на всяка цена... Няма значение колко си известен, колко богат, колко филми си направил, колко къщи и палати имаш. Ако нямаш човек, с когото да го споделиш, ако нямаш приятели, за какво ти е всичко това? Нали човек не живее със слава и с вещи, а с хора.
­ Всеки актьор някъде в подсъзнанието крие мечтата за истински "Оскар". Не е ли така?
­ Не. Аз искам да получавам само любовта на хората. Казах ти в началото, хубаво е да си номиниран, но за какво ми е награда, ако хората не ме харесват, не ме обичат. Ако, когато изляза на сцената, не се справя добре, защо ми е тази награда. Не ми трябва "Оскар".
­ Помолиха ме да ти задам един въпрос. "Оскар" ли предпочиташ или да прегърнеш баща си?
­ "Оскар" или да прегърна баща си? (следва дълго мълчание)... "Оскар". Виж сега, не може да ти е баща човек, който не те е погледнал цял живот, който не се е интересувал от теб 24 години. Баща, родител, е този, който те е гледал. От там нататък няма какво да говорим. Аз загубих единствения човек, който ме е отглеждал и това е моята майка.
­ Мислиш ли често за нея?
­ Непрекъснато. С всеки изминат ден болката става все по-голяма и по-голяма. Това, дето хората го казват, че времето лекува, ми се струва, че не е точно така. Винаги си мисля какво би казала тя, винаги се стремя да не я изложа, да действам така, че тя да се гордее с мен. Аз съм є обещала да направя всичко, за да живея достойно. Тя цял живот ме е учила на това. Обещах є го на поклонението. Учила ме е винаги да казвам истината. Независимо че в нашата държава колкото повече казваш истината, толкова повече се опитват да те смачкат.
­ Как се чувстваш в тази държава?
­ Чувствам се добре. Понякога много се разочаровам, но не мога да си представя, че ще живея някъде другаде. На този акъл, на който съм сега, не искам никъде да пътувам задълго. Мога да отида някъде за 2-3 месеца, но знам, че ще се върна. Тук имам работа, чувствам се добре. В страхотен театър съм.
-Какво мислиш за политиците? Те имат ли заслуга, че се чувстваш добре?
­ Как те ще ме карат да се чувствам добре, глупости. Окрадоха държавата. Аз не мога да повярвам да има хора, които да им вярват. Нищо не мисля за тях.
­ С кои колоси на киното те събраха ролите. Какво е да се докоснеш до тях?
­ С Никита Михалков, с Михаил Улянов. Когато снимах "Турски гамбит", Михалков беше продуцент на този филм. Срещнах се с него и бях много щастлива. Абе, този човек като ме прегърна, абсолютно всичко останало изгуби смисъла си. Това стана на ъгъла на "Раковски" и "Стефан Караджа". След като се върнах от снимките на "Турски гамбит" и бях видяла колко нормални и истински са тези хора, какви големи души имат, какви професионалисти са. Там няма: "Аз съм звезда. Аз съм велик". Дори гримьорът снима със Спилбърг, ама не е голямото добрутро. Като се върнах тук, видях колко всичко е измислено. Набеждаваме някого, че е много велик, защото води предаване, снимал филм, той е вече голяма звезда. Бе, недейте така, моля ви се. Звезда до звезда. С великия Михаил Улянов снимах един филм "Розите цъфтят при всички режими". Те парите за него изчезнаха. Не знам какво стана! Беше невероятна школа.
­ Ти беше едно момиче, което говореше с песни, което дори по улиците танцуваше. Какво се промени?
­ Наложи ми се да порасна много бързо, много изведнъж . Така е било писано явно. Рано ми се наложи да остана сама. Винаги съм учена да бъда самостоятелна. Най-лесно е да разчиташ на мама и татко, но това е до едно време. Тези, дето ги бутат, изведнъж се оказват неподготвени за живота.
­ Най-странното нещо, което си чела за себе си в жълтата преса?
­ Ооооо, те са толкова много неща. Бях бременна с три деца две години. Бях бременна от Роро. Това беше чудно просто. Всякакви глупости съм чела. Вече не им обръщам внимание. Аз не говоря никога за личния си живот, защото той затова се нарича личен живот. Каквото ще да пише. Не ме интересува. Важното е, че аз съм добре. Достатъчно зор съм видяла в този живот, достатъчно нерви съм изхабила за 24-годишната си възраст, за да се ядосвам и за това.



Гласувай:
1



1. ugeen - супер, мерси :)
08.04.2008 19:47
Интервюто и момичето са страхотни. Тя просто е истинска.
цитирай
2. анонимен - za Alex
09.04.2008 15:38
Бъди благословена мило дете!Дерзай,докрай!Такъв е живота!Наистина Mосква не вярва на сълзи!Бъди каквато си!
цитирай
3. анонимен - Обичам те!
29.10.2009 11:55
Мила Алекс! Аз съм на годините на майка ти, но мога да ти кажа, че те обичам! Обичам те, защото си борбена, земна, добра, мила, усмихната винаги! Мисля, че всеки млад човек трябва да прочете това интервю -то говори много! Бъди здрава и ти желая мноооооого слънце в живота! Заслужаваш го!
Петя Стоева
цитирай
4. анонимен - мнение
27.12.2009 19:12
горката направо е станала учебна кола през колко мъже е минала тая
цитирай
5. анонимен - прекрасна
21.07.2010 12:09
браво ,едно голямо браво. лъчезарна млада жена, много добра актриса, като мама и тати. те наистина се гордеят с тебе. остани си достойна и пекрасна. желая ти цялото щастие на земята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533171
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031