Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 22:35 - Петима наши VIP нудисти... и петима чужди
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 11651 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2009 11:05


  Бърз преглед на знаменитостите, за които свободата не носи бански костюм
ЕЛЕНА КРЪСТЕВА/МОНИТОР, 25 юли


Нудисти от всички страни, съединявайте се! Позволяваме си да перифразираме така незабравимия пролетарски лозунг. Световната работническа революция не се състоя, но пък нудистката е в разгара си. Особено в юлските жеги.
В култовата ни класация „Пет плюс пет" този уикенд правим бърз преглед на знаменитостите, които вярват, че свободата не носи бански костюм. Кои са най-яростните VIP нудисти по света и у нас? По кой път стигнаха до голите плажове? Кои са последователите им? Все актуални въпроси, когато живакът не спира да пълзи нагоре в термометрите.

image Снимка: МОНИТОР

„Текстилците ни мачкат, пълзят отвсякъде, изтикаха ни на скалите чак", тъгува Милен Цветков.

 

1. Милен Цветков

Актуалният знаменосец на BG нудизма. Изува банските си от години, а миналото лято посвети и цяло предаване на голото печене във вече спряното шоу „Часът на Милен Цветков" по Нова тв. Освен че иронизира текстилците, както нуди братството нарича традиционалистите с плажни костюми, го удари и на спомени. „Баща ми ме водеше на адамов плаж и когато приятели ме заведоха за първи път на нудистки, викнах: „Еее, тука има и жени! Егати кефа!", разказа в ефир тв звездата.

Пясъчната еволюция на Цветков не спира дотук и няколко петилетки по-късно той въвежда в лоното на нудизма и дъщеря си Калина. „Беше още малка. Казах й: „Отиваме на нудистки плаж, там хората са без бански." Тя отвърна: „Добре, няма никакви проблеми." Започнахме да се събличаме, тя се огледа по едно време и казва: „Татко, тук всички са голи." А аз: "Ми да, това е нудистки плаж." След десет минути изобщо не й правеше впечатление.

 


 

image

Нели Рангелова хвърля дрехи и задръжки по плажовете от десетилетия. Преди две години остана по гердан от перли и във видеото към песента си „Сладка грешница".

2. Нели Рангелова

Позволява на морския бриз да я гали навсякъде, стига да e далеч от любопитни погледи. Певицата се пази от любители папараци, запалени от вестникарските оферти „50 лева срещу снимка на знаменитост". Гола муза е само за близките си. Всяко лято изпълнителката на „Необясними неща (Мой стих)" отдъхва в „Русалка". Понеже е широка душа обаче, не оставя съвсем на сухо почитателите си. През 2007-а - година преди да отпразнува половин век, Нели Рангелова остана само по перли във видеоклипа към „Сладка грешница". И показа нагледно как да остаряваме красиво с помощта на пластичната хирургия.

image Снимка: МОНИТОР

За Камен Воденичаров нудизмът е освобождаване на съзнанието.

3. Камен Воденичаров

Свободата не носи бански костюм и за някогашния кукувец. Кацко, както го наричат близките му, изучава философията на нудизма по къмпингите край Созопол и Лозенец. Дебютът му бил в тийнейджърските времена с помощта на приятели. Отначало бил притеснен от повсеместната голота на плажа, но „когато възприемаш само натурата, в един момент задните и объркващи мисли изчезват. Ти се наслаждаваш и наистина ставаш част от тази общност", разправя Воденичаров. „Невинаги нудизмът значи секс. Той е освобождаване на съзнанието, а не показване на полови органи. Нудизмът е дух, щастието да плуваш гол във водата, възможността да се разхождаш гол по брега на морето", напътства Камен Во прохождащите натуристи.

 


 

image

Голата Марта - този кадър на известната тв водеща, актриса и нудистка е дело на приятелката й Жана Стоянович.

4. Марта Вачкова

„Лошотията трябва да се крие, а не голотата", поучава Марта Вачкова на път за нуди плажа. Актрисата, която в момента е в апогей като водеща на токшоуто „Жените" по БНТ, не слага бански от дете. Преборила е срамежливостта и на дъщеря си Рада и двете събират тен, покрити само с  крем, по закътани кътчета на Северното Черноморие.

Голата Марта е увековечена и в изкуството. В края на миналото хилядолетие Вачкова позира по парфюм пред обектива на своята приятелка и колежка Жана Стоянович. Една от снимките беше включена в изложба в Министерството на културата. Кадърът, правен на балкон в стара кооперация от центъра на София, краси и хола на Вачкова.

 


 

image

Водещият на „Ясновидци" е най-откровеният нудист в ефира.

5. Николай Георгиев

Наблюдателят на срещите с Отвъдното в „Ясновидци" обича да е гол от главата до петите. След края на окултното шоу по bTV Георгиев издува перки по нудистките плажове. Дамите, оплакнали очи в релефите му, отбелязват, че всички мускули на тв водещия лъщят на слънцето в изрядно състояние. За да не изгори, тв водещият през час се плескал със защитен крем. Старателно триел и прашинките от тъмните си очила, изпод които хвърлял коси погледи на посестримите си по нудизъм.

 


 

...и петима чужди

 


 

image

Ума Търман в обичайния си вид на плажа.

1. Ума Търман

Баба й позира за статуята на гола жена, която от 1930 г. насам посреща рибарите в пристана на селцето Смигехук в Швеция. Баща й, който е преподавател в Колумбийския университет, пък е първият западняк, ръкоположен като будистки монах в Тибет. Той няколко години живее със семейството си в Индия и често самият Далай лама се отбива на гости. При такава среда просто няма как Ума да не се е научила да бъде в хармония със себе си и със света. Любимката на Куентин Тарантино (и не само) се стреми към пълно единение с природата и медитира под съпровода на вятъра и вълните. В такива случаи дрехите са излишни и звездата от „Криминале", „Убий Бил", „Опасни връзки" и „Гатака" става мишена на папараците. Явно не й пука особено, защото не губи време в съдебни битки, а се радва на усещането за свобода.

 


 

image

Екшън героят Брус Уилис е натурист - почива без дрехи не само на плажа, но и в планината. Според него голата комуникация е най-естественото нещо в природата.

2. Брус Уилис

На екрана е екшън герой, който умира трудно. В живота - гол екстремист. В последните години Брус Уилис е доразвил до фанатизъм призива на Жан-Жак Русо „Назад към природата!". Актьорът скача с парашут, както майка го е родила, катери в същия вид планини или се припича гол на поляните край дома си. Накратко - бившата силна половинка на Деми Мур е завършен натурист и тотален привърженик на голата комуникация. А тази порода личности обичат да са без бански  не само на плажа. „Това е най-естественото състояние. Погледнете животните, да сте ги видели да общуват с дрехи?", агитира Уилис приятелите си, а те го цитират в жълтата  преса.

 


 

image

Носителката на „Оскар" и „Златен глобус" Хелън Мирън е внучка на руски аристократ и запалена нудистка.

3. Хелън Мирън

Дядо й е руски аристократ, емигрирал в Лондон, тя - носителка на „Оскар" за ролята на Елизабет Втора във филма „Кралицата" на Стивън Фриърс. Извън киното е известна като заклета нудистка. Утре навършва 64 години, но възрастта не е в състояние да я откаже от голия припек на пясъка. „Натуристка съм до дъното на душата си. Обожавам плажовете, където всеки се разхожда гол. Независимо дали са грозни млади хора или красиви старци. Толкова е освобождаващо и асексуално", казва с лека ирония Мирън. Любимото й място за подобна почивка е Terra Cotta Inn в Палм Спрингс. А заклетите киномани са виждали Хелън гола, нахална и млада в „Калигула" през 1979 г. и десет години по-късно в The Cook, the Thief His Wife and Her Lover.

 


 

image

Поп звездата разтоварва от напрежението в нудистки колонии.

4. Аланис Морисет

Да си гола на улицата, в метрото или в супермаркета - това го е изпитвала на гърба си поп звездата Аланис Морисет покрай снимките на видеото към хита си Thank U. „За да не ни арестуват с целия екип, се наложи леко да покрия някои части. Но наистина бях почти гола и не ме беше срам", разправя през смях звездата в интервю за MTV. Морисет, която издава първия си сингъл едва 10-годишна, е възпитана в нудизъм от родителите си. Семейството й рядко носи дрехи вкъщи, най-много майка й да преметне престилка, докато готви.

Когато не е с фамилията си или по концерти, Аланис разпуска в нудистки колонии. „Обожавам тези места, там всички са голи не само на плажа", разказва Морисет. Певицата не пропуска и признанието, че шокира  приятелите си с навика да не затваря вратата на банята или тоалетната, когато е вътре.

 


 

image

Всеки може да падне в мрежите на Дарил Хана, ако актрисата пожелае това.

5. Дарил Хана

Преди четвърт век се прочу с роля на русалка в Splash на Рон Хауърд и оттогава все й върви да е съблазнителка. „Гола се чувствам най-добре. Затова винаги живея в отдалечени местности. Идеалният ми ден е да се събудя сутринта и да тичам гола по поляните. След това да почивам, без да облека нищо", откровеничи Дарил в едно интервю. В плен на нудисткия й чар са падали мнозина - дори покойният Джон Кенеди-младши, загинал при самолетна катастрофа със съпругата си Жаклин Бисе.

Натуризмът не е единствената кауза на актрисата. През лятото на 2006-а Хана се озова в ареста заради протест срещу унищожаването на паркове. Русото изкушение прекара няколко дни в короната на дърво в покрайнините на Лос Анджелис, за да го защити от изсичане. Униформените обаче не се трогнаха.




Гласувай:
1



1. анонимен - po temata za nudizma
01.08.2009 10:02
nudizma e za hora s nestandartno mislene,hora razlichni ot drugite,koito ne jelaiat klisheta,hora koito dori i neizvestni sa lichnosti v svoia jivot i anturaj,no za da si nudist triabva da si nadrastnal parvichnostta ,koiato e zalojena vav vseki ot nas,t.e. ne e lajica za vsiaka ustica ili kakto kazva Kamen Vo ne e pokazvane na polovi organi.nudizma e za "letiashti hora" tova e polet na duha nad vsichko ejednevno i parvichno........prostotia,esnavshtina,predrasadaci i t.n...........predi 1989 -ta beshe zabraneno na balgarski grajdani i se izprashtaha pisma do rabotnite mesta na horata koito ne jelaeha banski na plaja,na opredelenite mesta za tova nai-chesto nedostapni skali............mnogo hubavo che ste izbrali tazi tema i da jiveiat "letiashtite hora"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533074
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031