Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2022 14:13 - Една история, свързана с нефта
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4587 Коментари: 16 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Твърди се и се разпространява слухът из блога, че ние с нищо не зависим от руския нефт и не съществува никакъв проблем с него! Можем веднага да внесем нефт от всякъде другаде, дори и от Соломоновите острови, стига да има там от този продукт! Но, дори и да имаме проблем с него, газ и бензин можем да внесем отвсякъде !? Стига да поискаме, веднага ще се озоват на иска ни!?

Свикнах идиотщини да приемам спокойно!  Човешко е, всеки греши !Нека съм милостив към подобни вересии на човешката  глупост!

Впрочем, човек ,като не знае , лесно може да попадне в капан! Бяха продали гордостта на нефтохимията ни, един комбинат чудо, със затворен цикъл, пред който съм виждал да цъкат с език западни специалисти, на руска фирма ?
Не след дълго, цената на всички продукти скочи! Стесни пазара и се отрази на заплащането ни! Стана ясна причината, цената на руския нефт била над средната международна и оттам идвали проблемите?
Бях само слушател ,но реших да дам компетентно мнение? Като е такава работата, да се откажем от руския нефт и които се занимават с него,  ,да вземат участие в търговете и да закупят нефт под средната международна цена!
Отговори ми специалист по нефта и газа Знае ,че успешно решавам проблемите в пластмасите, да не се разпростирам и другаде! Инсталацията е строена да преработва руски нефт!
За да премине към друг нефт, тя трябва допълнително да се настройва, според показателите му В света няма нефт с нефт да са еднакви!  Настройката не е някакъв обикновен процес, непрекъснатите промени водят до амортизиране на инсталацията и оскъпяване, естествено , на продукцията! В нефта има и променливо по количество сярно съдържание, което трябва  задължително да се минимизира !Така ,че не може да се вземе нефт само на база цена, трябва да е съобразен и с възможностите на инсталацията!

А за пуснатото свободно в ефира, че отвсякъде можем да внесем бензин ,газьол и нафта, направо побеснях!
Със СССР имахме дългосрочен договор за внос на нефгт на цена 30 валутни рубли тон Което правеше около 5 рубли барела !Но СССР го няма вече ,за радост на враговете му!
Горивата ни бяха със себестойност стотинки
Това е отминало наистина, сега самаряни има само за празни приказки за светло бъдеще! Но ние изнасяхме, и не ставаше и дума,  да внасяме!?

Вносът, за папагалите ще обясня, реално е износ на национален продукт!  Стамболов, не е завършил гимназия, но е бил умен !  Не искал и дума да чуе за внос! Какъвто е бил нервак, ставал два пъти повече такъв, само при споменаването му!
И България при него преуспява- с производство!

Добре, няма да произвеждаме, ще спрем останалото от Комбината! Няма да имаме производствени проблеми! За сведение на тези умници и последните две хиляди души в него ще останат без работа? 
Това е техен проблем, нали, не  е на ЕС !Той има други, по-важни проблеми Ние не сме му проблем! Така, тези две хиляди души остават без работа! Отиват на борсата, На държавна издръжка! Тези пари трябва да се начислят на цената на горивата нали така?

Горивата, за фръц-пръц  на някои до Гърция по празниците ,ще дойдат от вноса! А пари, за тях? А, има добри хора, ще дадат кредити, като в текущата реклама!?
Добре, а цената? Сигурно уреждащите вноса ,ще получат и рушвет, пардон-комисионна!? Каква ще бъде цената на тези горива? По- ниска от на  тези , които произвеждаме или два пъти по- висока?Естествено, че парите за рушвета ще влезат в цената!
Мен веднъж ме порязаха от мерака да работя, ако продуктът, който правя, е дори само с една стотинка по- скъп от вносния-на килограм?
Така ,че по- скъпи вносни горива от нашите ,не, благодарим, даже мерсим, както казват макетата!
Не ги щеме! Да си ги горят у тях!
Ако са по евтини и то с поне с  десет процента-може!



Гласувай:
34



1. radostinalassa - Проблемът с руския газ и нефт е , че...
08.05.2022 14:37
ние трябва да защитаваме евроатлантическите ценности, които не одобряват спецоперацията в Украйна. Но тези ценности не се интересувят от това, че притежателите имни направиха най - бедната държава в Европа. Тези ценности позволяват ограбването на златото ни. сЪМНИТЕЛНИ ЦЕННОСТИ.





цитирай
2. merlin1968 - Иване, и ти като мен хич не я разбираш ...
08.05.2022 15:01
Иване, и ти като мен хич не я разбираш геоикономиката, само г-жа "библиотекарката" я разбира, а отскоро гледам и Гетьо е хванал тази срамна болест, явно откакто ходи в "библиотеката":)
Та виж, помоли я "библиотекарката" да дойде тук и да ти разясни откъде ще дойдат демократичните газ и нефт и на каква цена... ако има време де. Защото тя напоследък е заета да води обратни отброявания, чака Русия да фалира. Очакванията й не се сбъдват, следователно аз от геоикономика нищо не разбирам.
цитирай
3. leonleonovpom2 - 14:32 - notfun
08.05.2022 15:02
Някой знае ли, коя е тази мастия?
Най-мразя, някой да ме лае в блога ми! А, сиктир-марш!
Прави се на компетентна относно комбината, ясно ми е , че е папагалка! Защото ,щях да я зърна иначе, поне веднъж, там!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.05.2022 15:26
merlin1968 написа:
Иване, и ти като мен хич не я разбираш геоикономиката, само г-жа "библиотекарката" я разбира, а отскоро гледам и Гетьо е хванал тази срамна болест, явно откакто ходи в "библиотеката":)
Та виж, помоли я "библиотекарката" да дойде тук и да ти разясни откъде ще дойдат демократичните газ и нефт и на каква цена... ако има време де. Защото тя напоследък е заета да води обратни отброявания, чака Русия да фалира.
Очакванията й не се сбъдват, следователно аз от геоикономика нищо не разбирам.


А, има още една раразбирачка-мас, не, дамата от Монтрьо-/14:32 - notfu/
Разлаяла се в блога ми, изгони читателите! Ега ти и папагалката!

Библиотекарката не идва вече тук, откакто разбра ,че библията която пазя за нея е много гежка!
Само задочно ме коментира, , като мъдра гейша! Сега проверява, колко публикации имам? Казал съм и ,че ще призная труда и само при точна бройка Така ,че има доста време да се рови и да брои...

Да не са хванали СПИН или може би, по-скоро-СПУН? СПУН е по- кофти от СПИН, дано да е спин!
Те проблеми с цената нямат, никакви! Само да са демократични газът и бензина, това е достатъчно !Със злато и със скъпоценни камъни ще плащат, ако се наложи , тази манна небесна! Наскоро са разработили два залежа на Курилските острови! затова Япония ги иска!
Те, обратните, във всичко са обратни!

Хубав ден!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
08.05.2022 15:30
1. radostinalassa - Проблемът с руския газ и нефт е , че...
14:37
ние трябва да защитаваме евроатлантическите ценности, които не одобряват спецоперацията в Украйна. Но тези ценности не се интересувят от това, че притежателите имни направиха най - бедната държава в Европа. Тези ценности позволяват ограбването на златото ни. сЪМНИТЕЛНИ ЦЕННОСТИ.





цитирай

Изтрий

Тези авери, нашите де, от НАТО, вече не пишели война! Защото в една детска градина ги поправили, че това не е война,защото тя не се води така И вече думичка не обелват за война?
Що се отнася до евроатлантическите ценности, най- ценните ни хора са отишли при тях! Да ги защитават на място, ценностите!
Те са достатъчни за защитата им!
Нас да оставят на мира, да защитаваме себе си от навлеци!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Прочетен от създаването: 6000142
08.05.2022 15:48
14:32 - notfun

Туй чудо било с голям късмет! Беше шестмилионният ми читател! Забавих се да го отбележа, от вълнение, заради появата му!
Трябва да го даря с нещо!
Струва ми се ,че хубава дряновица ще му подхожда или пък трънен венец, като благородничка от Монтрьо!
цитирай
7. radostinalassa - Да грабиш народа си по време на война...
08.05.2022 16:48
е мародерство и да това се разстрелва. А Кило ще ни граби чред фирмата МЕТ, която е на боса му.




цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
08.05.2022 18:12
7. radostinalassa - Да грабиш народа си по време на война...
16:48
е мародерство и да това се разстрелва. А Кило ще ни граби чред фирмата МЕТ, която е на боса му.

Нищо ново нямав това! Най- сигурно се граби по време на война!
Както и най-предпочитаната война е тази, далече от границите ти
Примерът е със САЩ След ПСВ излизат на първо място и се бетонират на него след ВСВ! И двете войни са далече от тях, нормално производство, няма рушене , един изстрел няма на територията им! Напротив , те рушат! Европа в същото време е в руини
Ето това не могат да разберат украинците и евреинът ги ползва за свои цели, оня ,със зелената фанелка! Че те вършат работа на САЩ! Давали милиарди? Тези милиарди са на цената на печатаната хартия, нищо не им струват друго!
А внасяният от нас нефт от Русия минава през американска фирма?
Имам някои подозрения, но, нямам доказателства!

Хубава вечер!



цитирай

Изтрий
цитирай
9. kvg55 - leonleonovpom2,
08.05.2022 18:28
За това, че рафинерията "Нефтохим" Бургас "е строена да преработва руски нефт" и аз съм го чул. Несъмнено е така. Ама кой ти мисли? Важно е да рупаме евроатлантически ценности.
цитирай
10. panazea - Написах моят постиг в унисон с твоят !
08.05.2022 18:37
Не знаех , че работя във вафлена фабрика ,докато не ми каза една преводачка !
14:32 - notfun е юла , твоя върла фенка.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.05.2022 18:39
9. kvg55 - leonleonovpom2,
18:28
За това, че рафинерията "Нефтохим" Бургас "е строена да преработва руски нефт" и аз съм го чул. Несъмнено е така. Ама кой ти мисли? Важно е да рупаме евроатлантически ценности.
цитирай

Изтрий

А, разгеле!
Евроатлантическите ценности , ако са злато, сребро или нефт, за рупане не стават!
Не, те трябва да се усетят! Да натежат на джоба, на самочувствието, да ги пипне човек, да ги усети и види!
Ще рече, да са реални! Не,не казвам ,че ги няма, ама при нас не се виждат!? Може би са далече от зрителните ни възможности!
Да се погрижат благодетелите ни, да направят така ,че освен да чуваме ,че ги има и да ги видим и дори усетим!
Ама не стъкълца и маниста! Да не забравят ,че съвсем не сме аборигени И ,че те ,много по-късно от нас са били такива!

Хубава вечер!
цитирай
12. dobrodan - Ваньо, искам да отбележа нещо.
08.05.2022 20:46
Бензинът (за дизела да кажат запознатите) в България идва основно от рафинерията в Бургас.
Не знам с какъв петрол е проектирана да работи, с какъв - не, но едно нещо прави впечатление.
Бензинът у нас е пълен боклук. Колите дават преразход и не вървят.
Като казвам колите, визирам личните си. Не са били една и две.
Ходилите в Европа споделят, че още в Румъния автомобилите имат по-различно пътно поведение.
Не е нормално да заредиш от Лукойл и колата да ти даде разход до два литра над заводски предвидения на сто километра.
На връщане да налееш от ОМВ и да не можеш да си познаеш двигателя:), като ти останат едни 7 литра отгоре над пресметнатото за грубо 500 км.
Извод: с Лукойла под мишница и навън където си щат. Отделно спирта, който наливат уж за екология.
Преди години миришехме бензина за удоволствие. Сега мирише на разредител!

цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.05.2022 22:10
12. dobrodan - Ваньо, искам да отбележа нещо.
20:46
Бензинът (за дизела да кажат запознатите) в България идва основно от рафинерията в Бургас.
Не знам с какъв петрол е проектирана да работи, с какъв - не, но едно нещо прави впечатление.
Бензинът у нас е пълен боклук. Колите дават преразход и не вървят.
Като казвам колите, визирам личните си. Не са били една и две.
Ходилите в Европа споделят, че още в Румъния автомобилите имат по-различно пътно поведение.
Не е нормално да заредиш от Лукойл и колата да ти даде разход до два литра над заводски предвидения на сто километра.
На връщане да налееш от ОМВ и да не можеш да си познаеш двигателя:), като ти останат едни 7 литра отгоре над пресметнатото за грубо 500 км.
Извод: с Лукойла под мишница и навън където си щат. Отделно спирта, който наливат уж за екология.
Преди години миришехме бензина за удоволствие. Сега мирише на разредител!

цитирай

Изтрий

В Румъния бензинът е също производство на Лукойл!Не съм в тази специалност, въпреки че имам поглед и върху нея!
Бензин- керосин- нафта , това са основните горива Керосинът е за самолетите, знаеш
Производството на горива е по стандарт и там своеволия няма Но какво е положението сега, не мога да ти кажа Все пак, считам ,че в случая проблемът не е производствен а...търговски
В Соц време държавата беше търговецът Сега във веригата се вмъкнаха и много търговци между производител и потребител Мнозина от търговците станаха милионери На база разсрочено плащане, търговска отстъпка и какво ли не, например резервоар в резервоара на цистерната Това намеква за нещо!
Имам познати и сред търговците, и след собствениците на бензиностанции
Нещата са така изградени, че да се правят шашми
Иначе бензинът, който излиза от инсталацията е по стандарт Знам го от приятел, който контролираше качеството на производството, дали е по стандарт Гледал съм от любопитство журналите, какви сса стойностите на показанелите и границите в които трябва да бъдат измерваните проби!
Нямаше проба с отклонения!


цитирай
14. panazea - Още преди 30 години искаха да станем независими от руския петрол.
10.05.2022 09:57
Значи е била поредната лъжа , знаейки че с нашия Нефтохим няма как да стане!
Обещаха и приватизация , то било разграбвация !
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
10.05.2022 13:43
14. panazea - Още преди 30 години искаха да станем независими от руския петрол.
09:57
Значи е била поредната лъжа , знаейки че с нашия Нефтохим няма как да стане!
Обещаха и приватизация , то било разграбвация !
цитирай

Изтрий

Разбира се, че приватизацията беше заради разграбването!
Беше дошъл и тогавашният кмет на София, при подписването на договора
Аз бях ходил в производството и на връщане минах покрай токе-що дошлите продавачи
Иван Костов ми махна приятелски с ръка Обърнах се, мислех ,че маха на друг Нямаше никой Не му отговорих После питах един приятел, в смисъл ,че го познавам от някъде?
Той умря от смях! Забравил ли съм, че две лета съм играл баскет с него на игрището?
Както и да е !
редакторката на вестника попитала актуалния кмет, за какво е тук ?Той се направил на недочул Но тя е упорита ,като магаре, накрая казал ,че по сантимментални причини, при него се инициирала продажбата!
След два дена и връчиха заповед за уволнение!?Като научих, кръстих го Сантименталски Минава за евреин!

Днес слушах един бордов директор, че Нефтохима няма проблем да преработва нефт и от Луната, ако ще да е
За, но ръководството казва ,че ще спре инсталацията! Защото смяната на нефта влече куп проблеми Тези ,за инсталацията ги разбрах преди 20 години Те влекат допълнителни разходи!
Но на танкер, идващ от Абу- Даби сигурно продуктът му ще е на друга цена, в сравнение с този ,идващ от района на Сочи? И комисионните ще са различни
Хора , запознати с производството на книга, говорят така- Какво толкова ,взимаш нефта, слагаш го от едната страна и от другата тече-кеф ти бензин, керосин или газьол-нафта!
Само ,че, аз като се занимавах с пластмасите, познавах перфектно и производството! И като възникнеше проблем, веднага намирах ,безгрешно, причината!
И толкова ми вярваха, че веднъж разтовариха вагон, готов за експедиция, като им казах ,че е за брак! Не бива да тръгва! И наистина беше!

Хубав ден!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей!
21.06.2022 08:57
Благодаря за съвета и за мнението!
Пиша на спортна тематика, за приятели- футболисти,у, за Стефка Йорданова, която беше съпруга на роднина и носи неговата фамилия
Да спомням си за два полуфинала на Германия с Франция, спечелени от Германия Единият безапелационно, може би за него говориш, другият- подло Вратарят на германците умишлено контузи жестоко френски играч, така ,че той беше между живота и смъртта Съдията трябваше да го изгони Дори моралът изискваше ,той сам да напусне! А той беше един от най-добрите вратари за всички времена! Но случаят му лепна петно, така ,че никой почти не си спомня за него
!Французите изпаднаха в шок, както датчаните миналата година Водеха с два гола, допуснаха изравняване и паднаха с дузпи

Що се отнася до нефта и аз разсъждавах така преди години, но ме поставиха бързо на място и то заслужено! Да си гледам моята работа, там никой не ми се бърка! Но и да не се бъркам там, където не съм съвсем наясно!
Това ,което пиша по - горе ,се потвърди и официално ,че е така!
Относно даването на пари, особено пък безвъзмездно, последствията не са добриа за дарявания Спомням си, как при един съсед се изсипаха двадесетина коли Посъветваха го да плати заема до месец Засега толкова! Той обеща !След месец " падна" на улицата и си потроши и двата крака Остана инвалид А после изчезна, така ,че и жена му не знаеше къде е Просто изчезна!
Икономическото робство е по ужасно и от политическото!

Отличителното, да се върнем на футбола, беше, че Франция определено беше по- стойностния отбор в него период! Но във футбола се случват подобни неща!...

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9137274
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031