Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2007 18:04 - Интервю с Евтим Милошев, публикувано във в. "Монитор" - 30.03.2007
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 3205 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2007 21:51


Евтим Милошев, продуцент на "Комиците": 
Политиката е най-голямото риалити шоу Най-вкусните смешки са със силните на деня, защото от тях зависи животът ни ЕЛЕНА КРЪСТЕВА
Визитка роден в София
завършил е "Геодезия" във ВИАС 
продуцент в "Дрийм Тийм Прадакшънс" и на предаването "Комиците" image - Г-н Милошев, как се вписват "Комиците" на общия телевизионен фон днес, доминиран от VIP Brother и Music Idol?
- Не съм съгласен със задаването на тази телевизионна среда, защото ние заложихме на различен продукт, основан на таланта на трима изключителни български актьори. Искам да цитирам един мой приятел, който казва: „Омръзна ми по телевизията да гледам хора, които се учат да пеят, учат се да танцуват, учат се да играят. Вече искам да гледам научени хора, които показват това, което умеят". Така че това е остроумна формула за телевизионната среда. Телевизията е продукт на очакването на зрителя и всички риалити формати са популярни в целия свят. Те достигнаха до българския зрител с най-върховите си постижения със закупуването на Survivor, Big Brother, Music Idol.
Но ние от „Комиците" не се поставяме в конкуренция с тях, защото се състезаваме с други неща. Състезаваме се със себе си. Искаме да направим предаването такова, за да държи зрителя от първата до последната минута. Не искаме да го правим всеки ден.
- Какъв е рейтингът ви?
- Според рейтингите, на които се доверяват компании като "Проктър енд Гембъл", "Мобилтел" или "Шуменско пиво", за да разпределят рекламните си бюджети в електронните медии, за нашите едва девет излъчени шоута имаме водещо място в целия тв ефир в България. В две от седмиците бяхме на второ място - тогава бяха най-силните предавания на Music Idol. Но това е нормално - той е много по-широко таргетен, много хубаво е направен и никога не съм имал съмнения, че ще се получи, защото познавам хората, които го правят. Няма друг в България, който да направи Music Idol по-добре от Слави, Маестрото и Росен Петров. Така че, нормално е да имат абсолютна доминация. Но три седмици наред "Комиците" беше на първо място в целия тв ефир между всички предавания  - новини , спорт, футбол и т.н.
- Вие направихте и "Вот на доверие". С какво началото на "Комиците" беше по-различно?
- "Вот на доверие" тръгна много трудно. Първите шест седмици никой не казваше нищо за него. Беше ужасно, помня го много добре това време. И аз, и целият екип бяхме стигнали до някакво обезверение. След това напипахме ключа. Стана така, че в bTV за това предаване имаше издадена вътрешна заповед. Беше забранено записът, който се прави няколко часа преди излъчването, да се предава по вътрешния канал, защото цялата телевизия се разсейваше. Това е абсолютен факт по времето на Светла Василева. Беше звезден миг, който изживяхме целия екип. Сега ситуацията е благоприятна. Санитарният период от два месеца и половина още не е минал, но започваме да хващаме тази мая. Щастлив съм и се радвам, че това което направихме, без да е форматно и с предварително зададени параметри, има успех. Предстои да стане още по-добро. Очаквайте ред други вкусни неща.
- С какво са смешни българските политици?
- Открай време, особено по нашите балкански ширини, българинът обича да се забавлява на гърба на силния на деня. И безспорно това са най-вкусните смешки, които могат да провокират зрителя. Когато се забавляваш със силния на деня, е най-готино и най-сладко. Ако искаме да бъдем интересни на зрителя, задължително трябва да имаме силна политическа сатира.
- Има ли обидени на "Комиците"?
- Хората, на чиито гръб си правим шегите, в крайна сметка са от публичното пространство и те неминуемо трябва да бъдат в оборот. Винаги е по-добре да се пошегуват, макар и злостно, пред очите на всички зрители, отколкото никой да не говори за теб. Така че са fifty-fifty нещата. Хората са доволни, че са в обръщение.
- А имат ли чувство за хумор?
- Дали искрено или не - не мога да кажа, но всички, които са в клуба на "Комиците", реагират изключително спонтанно и с чувство за хумор. Какво им е отвътре - само те си знаят. Визирам Бойко Борисов, Надежда Михайлова, Татяна Дончева, вицепремиера Даниел Вълчев. Те са хората от политическите среди, които са били гости на нашето шоу. Гостували са ни и Стефка Костадинова, Христо Стоичков, който много се забавляваше.
- Приятелят ви от "Ку-ку" времената Любен Дилов-син се захвана с партийни дела, Вие не се ли изкушихте от политиката?
- За съжаление в България политикът е синоним на някакъв вид бизнес успех. Превърна се в бизнес понятие. Това само по себе си е нонсенс. Отвратително е. От 1991-а, когато започнах да правя "Ку-ку", та до ден днешен, поради естеството на моята работа ми се е случвало да познавам много политици. Бил съм близко и съм имал лични познанства с цялата тая политическа класа. Гледайки отблизо, съм придобил лични впечатления от политиката. И трябва да ти кажа, че това не е нещо, което е вдъхновяващо. Да, много хора се изкушават, базирайки се на популярността си или на общественото си име, но все пак си мисля, че това не е много почтена работа. Поне към днешна дата в България. Вальо Топлото също е продукт на тази политическа класа. Той не е станал Вальо Топлото със своите качества и екстравагантност. Дали ще е Вальо Топлото или Жоро Студеното - това няма никакво значение. Очевидно има предпоставка да съществуват такива герои. Не знам в Германия дали може да се роди герой като Вальо Топлото и как ще се казва. Или пък в Лондон как ще се казва? Валънтайн дъ Хот? Не мисля, че там може да има такъв човек. Няма условия да се създаде.
- Ако трябва да направиш "Комиците" само с политици, кого би избрал?
- Безспорно Бойко Борисов. Силно експресивен човек като него би имал успех не само на неговата сцена, ами и на нашите. Но не са за подценяване персонажи като Иван Костов или Ахмед Доган, Георги Първанов, Царят. Може да стане невероятно шоу. Всъщност защо "може да стане", та ние го гледаме всеки ден.
Това е най-силното риалити шоу, защото в крайна сметка от него зависи животът на всички ни. Докато какво ще се случи в Big Brother - ако ти е интересно го гледаш, ако не - превключваш на друг канал. Но то по никакъв начин не влияе на живота ти. Докато това риалити шоу, в което участват Бойко Борисов, Доган, Георги Първанов - от него зависиш изцяло.
- Как гледаш на България в ЕС?
- Гледам комично. Всяко нещо и всеки, който се взема прекалено на сериозно, за мен изглежда малко тъпанарски. Честно ти казвам. Дори към най-сериозните и най-фаталните неща, трябва да бъде не толкова сериозно. Така че България в Европейския съюз...Наскоро си говорих с един човек, силно ангажиран в политиката. Той ми разказа неща, които страшно ме впечатлиха. Европа и Европейският парламент се занимават със страшни безумия. Които на фона на нашето ежедневие наистина изглеждат супер маловажно и несериозно. В момента у нас на първо четене мина закон за домашните любимци! И това са някакви европейски директиви. Колко квадратни метра трябва да има домашният любимец и такива неща. Абе, ние сме си решили проблемите с децата, ще решаваме проблемите на домашните любимци. Да, за Европа може и така да е. Може би те са доживели вече да си решават проблемите с домашните любимци. Но за нас... Та така гледам на България в ЕС, комично. Иначе като цяло - да, това е цивилизационен избор. Глобално погледнато, това са много позитивни неща. Аз не съм анархист, да ги отричам. Но в ежедневието на хората - те ще си изживеят живота докато този цивилизационен избор даде своя плод. Като цяло пътят е верен, но...
- В тази връзка ще гласуваш ли на изборите за евродепутати?
- Когато някой е публична фигура по някакъв начин, може би с поведението и с приказките би трябвало да бъде обществено ангажиран, обществено полезен и да създава някакви ценности. Но ако ме питаш лично, аз в последните години изобщо не гласувам. И изобщо не се провокирам от разните позиви, призиви и т.н.
- Това означава ли, че не вярваш на нито едно от политическите лица?
- Скептичен съм. Така че, съмнявам се, че ще гласувам за евродепутати. Но за "Комиците" гласувам всеки петък.
- На какво се смееш извън "Комиците"?
- Обичам да се забавлявам. От лятото на миналата година, откакто работя ежедневно с Любо Нейков и основахме, с който сме партньори в "Дрийм Тийм", това са ми най-веселите дни от дълго време насам. Устата и коремът ме болят от смях. Толкова е смешно и забавно. Всеки който може да го преживее, знае, че това няма цена. Това е един голям комплимент.
- Това ли ти липсваше при Слави?
- Не, напротив. Със Слави сме работили 15 години заедно и това не е просто моята работа, а всекидневието ми. И изключително много сме се забавлявали. Но всяко нещо с времето си.
- Ти ли си тръгна или той те изгони?
- Аз си тръгнах, много трудно взех това решение. Изписа се какво ли не, защото приключването на взаимоотношенията ми със „7/8" е твърде скучно. Реших по друг начин да организирам всекидневието си, контактите си. Вече не общуваме със Слави, но човек не може да промени миналото. Може да промени само бъдещето, само то ти принадлежи и в това е голямото очарование.
     
.


Тагове:   Монитор,   интервю,   Милошев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533109
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031