Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2007 07:49 - Пет имена в шоубизнеса… и пет извън него, в. "Монитор"
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 4575 Коментари: 4 Гласове:
0



Пет имена в шоубизнеса… 
...и пет извън него Как оправдават фамилията си актьорите, политиците и редовите данъкоплатци ЕЛЕНА КРЪСТЕВА
Играе ли името шах със съдбата на човека, който го носи? Армията ясновидци, астролози и експерти по паранормални явления отдавна е отговорила положително на този въпрос. "Между името и фамилията на човека и неговия характер, здраве и съдба съществува силна връзка. Те не са просто комбинация от букви или звуци, а човешкото "Аз", авторитетно поучават наръчниците по астрология.
Понеже ние в "Монитор" не вярваме на произволни предсказания, а на факти, решихме лично да проверим как стои тази работа. Избрахме личности със забавни, символични и екзотични фамилии.
Някои от тях се подвизават в шоубизнеса, други ­ в политиката, а трети са редови данъкоплатци. Всички обаче са известни в медийното пространство. Някои повече, други по-малко, но славата открай време е променлива величина.
Заключенията от нашия мониторинг са достатъчно красноречиви. От фамилиите на хората, посветили се на театъра, киното и телевизията като режисьора Явор Гърдев, актьорите Христо Гърбов, Параскева Джукелова и Иван Бърнев, и някогашният идеолог на студентското предаване "Ку-ку" Петър Курумбашев, излизат важни части на човешкото тяло. От родовите названия на онези, попадали за определено време в управлението на страната (като Румен Овчаров или Иван Шиляшки) обаче се получава само разнородно стадо. Въпреки напъните от него да излезе лидер с овчарска гега. В пасторалния пейзаж се вписва и наследникът на Вальо Топлото ­ Георги Рогачев

1. Христо Гърбов
image Снимка: МОНИТОР

За себе си Гърбов казва, че е много меланхоличен като личност и може да страда от любов. Може би затова обича да слуша блус.

Има вариант фамилията му да идва от глагола "гърбя се". Ако е така, то в неговия случай "изгърбването" е от работа и пълното себераздаване на сцената. Логично е и друго тълкуване ­ на базата на думата "гръб". Защото в момента Христо Гърбов е сред важните герои на BG-сцената и изнася на гърба си не само представленията на Сатирата, в които играе. Той е сред плеядата веселяци в шоуто "Комиците" по bTV.
Гърбов е стълб и на артистично семейство. Съпруг е на режисьорката Иглика Трифонова.

2.  Явор Гърдев image Снимка: ТАНЯ НИКОЛОВА

Явор Гърдев винаги е с едни гърди напред пред повечето си колеги в театъра.

Човек с безкраен кръгозор. Идеолог на новия български театър и модерност. Неговият спектакъл "Крал Лир" по Шекспир в Народния театър е сред най-добрите представления в историята на трупата. Възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури. И на идеолога на театрална работилница "Сфумато" Иван Добчев, чийто клас завършва в НАТФИЗ.
Режисьор не е единственото му амплоа. Гърдев е философ ­ и по призвание, и по образование. Основател на Triumviratus art group заедно с писателя Георги Тенев и сценографа Никола Тороманов.

3. Параскева Джукелова image Снимка: СВЕТОСЛАВ ПИНТЕВ

Устните, разтеглени в усмивка са запазена марка на Джукелова.

Актриса, влюбена в киното, която запълва с театър промеждутъците между снимките на поредния филм. Джукелова е жената, която преди години накара зрителите да гледат и най-скучните български филми. Защото ги изкушаваше с присъствието си в рубриката "Понеделник 8 1/2".
Сега го прави отново ­ тя е сред най-ангажираните актриси в новото българско кино. Камерата я обича. Режисьорите също. Направи изключителна роля в "Изпепеляване" под режисурата на Станимир Трифонов и беше обявена за най-добра актриса. Има награда от фестивала "Любовта е лудост", като и "Златна роза" Театралната є кариера засега не е съпътствана от бляскави отличия, но също предизвиква внимание. Само преди няколко седмици Паци, както я наричат приятелите, се размина с "Аскеер" за водеща женска роля за играта си в "Бягащи странници" от Алексей Казанцев в Народния театър. А го заслужаваше. Най-новото є превъплъщение е в моноспектакъла "Става дума за любов… или е опит за убийство". Постановката е по пиесата на Фиона Спрот, чийто преводач е самата Джукелова.

4. Иван  Бърнев image Снимка: АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ

Иван Бърнев (в дясно) харесва всичките си роли, но най-любима му е тази на млад татко. До него е Асен с не по-малко колоритната фамилия Блатечки.

И друг път сме писали, че този актьор е сред лицата на европейското кино в момента. За играта си в най-новия филм на Иржи Менцел "Обслужвах английския крал" Бърнев взе наградата на критиката на тазгодишното Берлинале. Сред българските ленти с негово участие са "Лейди Зи" и "Лист отбрулен".
Ярка звезда на българската театралната сцена, без да се "звездее". Гордост на сегашния министър на културата Стефан Данаилов, чийто клас завършва преди години. "Малка фирма" в телевизионна реклама на голяма банка. Носител на "Аскеер". "Абониран" за роли на загубеняци. Сред най-добрите спектакли с негово участие в актуалния афиш са "Вечеря за тъпаци" в Сатиричния театър и "Атентатори" в "Сълза и смях".
От миналата година Бърнев се подвизава и в ролята на млад татко ­ актрисата Маргита Гошева го дари с първородния му син Матей.

5. Петър Курумбашев
image Снимка: ТАНЯ НИКОЛОВА

Името на Курумбашев ще се споменава в учебниците по журналистика покрай култовото студентско предаване "Ку-ку".

Няма да се впускаме в подробности около асоциациите, които навява симпатичната фамилия на Курумбашев. И с невъоръжено око се забелязва, че той оправдава напълно втората част на името си, която обозначава нивото на умствения му багаж. За останалото можем само да гадаем.
В последните години Петър Курумбашев се потопи доста успешно в бизнес начинанията си, някои от които са в сферата на телекомуникациите. За определен период от време беше ковчежник на Диловото движение "Гергьовден", но скоропостижно хвърли оставка.
С каквото и да се занимава Курумбашев, той остава в историята с изявите си на телевизионния фронт. Името му ще се споменава в учебниците по журналистика покрай култовото студентско предаване "Ку-ку". "Атомното" "Ку-ку", което стресна и властта, и народа на 22 декември 1991-а., беше именно под идеологическото ръководството на Курумбашев.

…и пет извън него 1. Румен Овчаров image Снимки: МОНИТОР

Любимото занимание на Овчаров е да кръстосва парковете с добермана си.

Не му върви много-много като министър. Беше такъв в кабинета на Жан Виденов и не можа да изкара мандата си. Актуалният премиер Сергей Станишев също го направи глава на енергетиката, при това в комбинация с Икономиката. Сега обаче Овчаров е министър в оставка. Скандали от политически характер редовно го съпътстват и са до болка омръзнали на всички. Затова не задълбаваме в тях.
Докато чака парламентът да гласува оставката му Овчаров продължава да изпълнява задълженията си. После сигурно ще си даде почивка и ще кръстосва на воля парковете с любимото си куче Шак.
Песът не е овчарка, както може да се очаква на пръв поглед. Питомецът на Овчаров е доберман, кръстен на баскетболиста Шакил О"Нийл.
image
2. Георги Рогачев image Снимка: МОНИТОР

След ареста на Топлото Георги Рогачев наследи директорския пост и солариума му. Много скоро след това се озова и в съседна килия заради далаверите в "Топлофикация".

Рогата му се показаха покрай далаверите на Валентин Димитров. След ареста на Топлото Георги Рогачев наследи директорския пост и солариума му. Много скоро след това се озова и в съседна килия заради далаверите в "Топлофикация". Обвинението към Рогачев беше за длъжностни престъпления за източването на 1 млн. лв. В момента и двамата съратници са под домашен арест.
Доскорошният чиновник дължи колоритната си фамилия на огромен черен и лъскав бръмбар. Рогачът Lucanus cervus e сред най-често срещаните насекоми от този вид в България. По време на брачния си период мъжките индивиди се бият с челюстите си помежду си върхустволовете на паднали дървета, като всеки се стреми да изхвърли другия от дървото.
3. Иван Шиляшки image Снимка: МОНИТОР

Иван Шиляшки сам определя себе си като хрисим човек.

Превърна се в черна овца след като зае поста на енергиен министър в синьото правителство на Иван Костов. Дали, за да оправдае фамилията си, или защото наистина е така, Иван Шиляшки казва, че хрисим човек. В интервютата, които даваше докато беше на поста, Шилето, както го наричаха подчинените му, разправяше надълго и широко за панелката, обитавана от него и близките му в столичния квартал "Красна поляна".
"Елате да видите какво става вкъщи, когато задухат ветровете. Прозорците ми са от изметнат конски чам. Като няма изолация, се губи много топлина", твърдеше тогава първият човек в Енергетиката.
Токът не е единственият интерес на Шиляшки. До ден днешен той има още две пристрастия - тенисът на маса и шиенето. Усвоява и двете още
4. Йорданка Фандъкова  image Снимка: ИВА НЕГРЕВСКИ

Йорданка Фандъкова е дясната ръка на Бойко Борисов и негова заместница.

Дама, която управлява с желязна ръка, скрита в кадифена ръкавица. Руска възпитаница ­ завършва руска езикова гимназия, продължава с езика на Пушкин и в Университета. Дългогодишен учител. Трупа управленски опит като директор на столичното 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" ­ София. От края на миналата година е дясна ръка Бойко Борисов в общината. Тя е заместникът му по "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости". Постът я сближи с много български актьори, предимно от младото поколение. Фандъкова рядко пропуска театрална премиера.
Тълкуването на фамилията є може да върви в два пласта ­ отправна точка за единия е препоръката "не пускай фъндък на никого". В буквален смисъл фъндък означава валмо от вълна, памук или кичур коса. Той също има основание ­ госпожа Фандъкова се радва на прекрасна коса.
5. Портокал Портокалов image Снимка: МОНИТОР

Към днешна дата Портокалов е бизнесмен средна ръка. Върти магазинче в "Надежда".

Циганин за пример. Портокал Портокалов е най-известният жител на ромския квартал "Надежда" в Сливен. Излъчването му винаги е свежо, като току-що откъснат цитрус. Но за разлика от плода, настроението на сливенлията никога не изфирясва.
Той се прочу преди години, когато заплаши със съд енергото за това, че го подлага на режим заедно с цялата махала, въпреки, че е изряден платец. За да избегнат разпрата, от енергото опънаха персонална жица за Портокал.
Към днешна дата Портокалов е бизнесмен средна ръка. Върти магазинче в "Надежда" и е член на управителния съвет на микрофонда на Американската агенция за международно развитие, който отпуска заеми на роми. Самият Портокал е гарант за кредити на 120 свои съкварталци. Личният му живот също върви добре. Портокалов е глава на сплотено семейство ­ има две дъщери, четири внучки и две правнучки.






Тагове:   Монитор,   Него,


Гласувай:
0



1. анонимен - Параскева Джукелова
28.06.2007 13:38
Тъй като, за мен тя е най-красивата българска звезда, може ли да дадете повече информация-примерно дали е омъжена, къде живее, инфо за свързване с нея и така...?
цитирай
2. анонимен - не е омъжена
28.06.2007 15:36
но щастливо живее с Виктор Божинов от агенция "Талънт Партнърс". Ето и връзката :) http://www.talent-partners.com/
цитирай
3. анонимен - Благодаря
28.06.2007 18:45
Аз съм все още на 17, но пък ме е запленила до краен предел.Толкова е красивааа :)))
Честно казано, трудно мога да бъда запленен толкова :)
цитирай
4. анонимен - raso4arovana
26.06.2009 15:39
Fandakove e profesionalist,no ne obarna vnimanie i si satvori o4ite sa sloupotrebite na biv6ata direktorka na 140sou snegana Dukova.Sega na poslednata e isdignata kandidaturata sa naroden prestavitel ot Gerb-tova e nedostoino,imaiki vpredvid ,4e sa Dukova ima6e zql forum sa fal6ivi diplomi i ismami.NIKOGA ZA GERB!NE GELAEM DA GLASUVAME SA PRESTAPNIZI!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533170
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031