Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 19:37 - Малин Кръстев в капана на другия човек - за спектакъла в Театър 199, публикувано във в."Монитор"
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 2164 Коментари: 1 Гласове:
0



Малин Кръстев в капана на другия човек 

Играта на актьорите е сред най-големите достойнства на спектакъла
ЕЛЕНА КРЪСТЕВА
image
"Другият човек" е коварен спектакъл. Каквито и усилия да са положили актьорите в лицето на Койна Русева, Малин Кръстев и режисьорът Стилиян Петров, на финала публиката винаги ще им ръкопляска с едно на ум. Защото човек колкото и пъти да гледа представлението в Театър 199 по пиесата на руския драматург Пьотр Гладилин, все ще му остане съмнение за нещо неразбрано и недовършено. А зрителите са разглезени, обичат всичко да е ясно и размишленията им да дават резултат.
Капанът щраква още в първата минута на спектакъла. Койна Русева се е вторачила невиждащо в пространството, а на вратата се звъни. Появява се Той ­ напълно непознат, а всъщност се оказва съпругът є. Тя за първи път научава, че не е стара мома, а майка на четири деца, омъжена от десет години.
Тя разбира живота си от него, после ролите се разменят. Изгубеният в пространството се оказва Той и Тя е тази, чрез която живее живота си.
Звучи енигматично, но такава е цялата пиеса. Голямата задача на зрителя е сам да донагласи част от сюжета и образите като се порови в собствения си опит и спомени.
Отправната точка уж е ясна ­ двама души трябва да надмогнат капана на битието и изхабения си брак. Трябва отново да намерят себе си чрез другия. Мисията изглежда невъзможна и на финала се получава разказ с неочакван край.
В лабиринта от емоции, фантазии, реални и измислени ситуации, в които попадат героите, играта на Малин Кръстев и Койна Русева е като нишката на Ариадна за зрителите. Изговорен от тях, текстът оживява и става по-лесен за проумяване.
Накрая гръмва и пистолет ­ героите се убиват взаимно. Замисляш се ­ всяка ли връзка е обречена да умре в самото начало? Дали е вярно, че както човекът започва да умира още от раждането си, така и връзката върви към края от мига на първата среща?
А може би ключът е още в предговора на пиесата, любезно публикуван в програмата за спектакъла. Там самият автор Пьотр Гладилин отбелязва: "Приятелка ми разказа, как веднъж се събудила и видяла до себе си мъжа, с когото живее от години. Секунда преди паметта є да се проясни, тя за миг не познала лицето на собствения си мъж. И от ужас се разкрещяла: "Кой сте, какво правите в леглото ми?"…Човек търси забрава, която на свой ред търси човека и го настига винаги неочаквано".


Тагове:   Монитор,   човек,   Малин,   Капана,


Гласувай:
0



1. анонимен - той
13.11.2008 00:41
кога слугините влязоха в тетъра и започнаха да разбират от всичко???ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533138
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031