Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2007 23:29 - Пет наши двойници на световни звезди... и пет двойнички, в. "Монитор", 28 юли
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 28850 Коментари: 14 Гласове:
0




Пет наши двойници на световни звезди... 

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА

"И ний сме дали нещо на света…" - този горд Вазов възглас по-миналия век има странна проекция в наши дни. Дали от комплекс за малоценност или поради друга причина, но обществото ни настойчиво държи да има принос в световното развитие. И понеже не може да се похвали с въвеждането на нова азбука, Нобелов лауреат или сензационно научно откритие, то търси български аналози на световни величини. Най-лесно ги намира в шоубизнеса…Така у нас наричат театралните награди "Аскеер" - "българските Оскар"-и, а някогашният град Станке Димитров роди Дупнишката Мадона. Във Велико Търново пропя "българският Елвис", от Стара Загора тръгна пътят на "българската Марлене Дитрих", в нашумялото шоу на ТВ 7 "Игри за милиони" пък се подвизава "българският Вал Килмър". Гордеем се с Фродо, Джордж Клуни, Вини Джоунс и Моника Белучи - все made in BG…
В това, разбира се, няма нищо лошо. Още повече, не всички от въпросните двойници парадират натрапчиво с приликата си. При някои като Владимир Пенев, Венета Харизанова и Румен Луканов, тя е наложена от медиите. При други - като Витомир Саръиванов и Даниел Цочев - е рекламен трик.
Как съпоставките със световните звезди влияят на живота на българските им двойници - чете в култовата рубрика на вестник "Монитор" 5+5 

1. Витомир Саръиванов - Фродо

image


image
Приликата с Илайджа Ууд, изиграл главната роля във “Властелинът на пръстените”, абонира спортния коментатор за прякора “българския Фродо”.
След края на снимките Илайджа задържал като талисман единия от златните пръстени. Пръстен владее и живота на засмения Витомир, но за разлика от халката на Фродо неговата е венчална.
Днес 35 годишният Саръиванов коментира хокей, кърлинг, футбол и фигурно пързаляне в българския клон на Eurosport. Както холивудския си двойник обаче и той има филмова кариера.
Ангелските му къдрици се мяркат в далечната 1976-а в детския сериал “Мери Попинс”. Най-важната поява на Витомир в киното засега остава ролята му на малкия Константин в “Константин Философ”.
Предстои да го гледаме и като водещ на луксозното риалити “Островът на изкушението”. Идния месец той заминава за снимки на полуостров Юкатан. 

"Ако аз играех Фродо, филмът щеше да има един "Оскар" повече ­ за главна роля"


2. Цветелин Атанасов - Елвис 

image


image


"По-известен като Цецо Елвиса. Нареждан сред най-добрите имитатори на Краля на рока. През 1993 г. печели международния конкурс за двойници на Елвис, организиран в имението Грейсленд. Последният албум на Атанасов е “Новото ретро” - идеята е да покаже как би звучал Пресли, ако беше жив днес. Песните в албума съчетават ретро и рок със съвременен DJ стил и денс звучене. Парчето Elvis & Deep Zone Project “I Challenge You” достига 4-о място в класацията на MTV Europe.
Манията на родения през 1971-а в Търново Цветелин по Елвис започнала в четвърти клас, когато родителите му донесли двоен албум с хитове на Краля. По-късно Атанасов пропява и се оказало, че гласът му наподобява този на Пресли. Още като ученик Цецо си пуснал бакенбарди и започнал да се облича като Елвис. 

Събрах цялата българска общност и написахме едно писмо в подкрепа на Бил Клинтън за случая с Моника Люински. Той ми благодари за моето благородство, въобще много мило беше писмото ми".


3. Румен Луканов - Вини Джоунс 
image

image


Двойник на Вини Джоунс. Луканов е не е побойник като бившия футболист и настояща кинозвезда, но също влиза в ръкопашни схватки, когато се налага. Навръх Гергьовден миналата година се сби с циганин-охранител, за да защити детето си. Мургавият гард подгонил малкия му син Томас и водещият на “Сделка или не” по Нова тв скочил да спаси хлапето си. Циганинът първо нанесъл на Луканов удари в гръб, а след това счупил носа му. Водещият заведе дело за побой, тази година то приключи и биячът беше глобен с 900 лева.
Кариерата на Луканов тръгва като осветител в киноцентър “Бояна”. В началните години на демокрацията живее в Лос Анджелис. Там отваря собствена фирма и се занимава с каталожна търговия. Влиза в тв бизнеса покрай Димитър Станчев и “Супершоу Невада” и най-накрая намира попрището си. 
"Много ме мотивират и вдъхновяват парите, но не са ми самоцел.Да имам 100 милиона ми е голямата мечта. Заради това,че можеш да направиш нещо, от което да изкараш пари, и то да стане хубаво".


4. Даниел Цочев - Вал Килмър
image

image

Продуцентите на тв шоуто “Игра за милиони” по ТВ 7 го вкараха в клишето “българският Вал Килмър”, без приликата между двамата актьори да е чак толкова натрапваща се. “Подобни сравнения с колегата Килмър не ме обиждат. Аз имам свое лице, доказал съм го с работата си и ще продължа да го доказвам”, коментира прозвището си Цочев.
От десет сезона той играе в театър “Възраждане” в Градската библиотека на София. В кариерата му не липсват сериозни роли, сред които е дори тази на Апостола в тв версията на пиесата на Стефан Цанев “Тайната вечеря на дякона Левски”, но придоби масова популярност едва сега. “Игра за милиони” му осигури и дежурен антураж от екзалтирани фенки. 

"Отхвърляли са ме на кастинги с мотивите "Ох, той много младее", "Ох, много е висок", "Ох, по -симпатичен е от актьора в главната роля"




5. Владимир Пенев - Джордж Клуни 
image

image


Преди десетина години го определяха като двойник на Джордж Клуни. За актьор от мащаба на Пенев това сравнение може да звучи малко пренебрежително, но той не си го слага на сърце и върви към поредната роля. Всъщност разликите между Пенев и Клуни са повече, отколкото приликите. И то не само в професионален, а в житейски план.
И двамата са разведени, но докато холивудският обитател има слава на сърцеразбивач, Владимир Пенев е еталон за стабилност. Клуни има “Оскар” за поддържаща роля, а Пенев - два “Аскеер”-а за главна. Джордж 18 години живя с прасето Макс и се хвана на бас с Никол Кидман и Мишел Пфайфър, че до живот ще остане ерген и без деца. А Владо Пенев има прекрасна дъщеря и тя не е единственото цвете, за което полага грижи. В двора на кооперацията си актьорът отглежда борове, кипариси магнолия, лоза и всеки ден води разговори с тях
"В Канада ме представяха като "много голям актьор от България". Давам си сметка, че като махнеш "от България" изчезва и "голям, и актьор".




...и пет двойнички 1. Койна Русева -  Марлене Дитрих  image


image
Марлене Дитрих от Стара Загора. Майка на три деца - Калина, Константин и Калоян. Звезда на сцената и на тв екрана. Около тези неща, и около съпруга й Румен се върти животът на актрисата с езерни очи Койна Русева.
Съпоставките с митичната дива от филма “Синият ангел” тръгват още от времето във ВИТИЗ, където учи в класа на Крикор Азарян. Русева не бяга от тях. Напротив - поканят ли я по церемонии да се превъплъти в Марлене, приема винаги. Последния път го стори на раздаването на тазгодишните награди “Аскеер” във Военния театър. Русева се появи на сцената облечена във фатално червена рокля и с цигара. Прониза с поглед публиката и изведе на сцената режисьора Димитър Гочев. Постановчикът, който от десетилетия живее и поставя в Германия беше удостоен с награда за творческа чест и принос към българското и европейското театрално изкуство. 
"Понякога си мисля, че не съм добра актриса. Но общо взето съм симпатяга, нали? (смях). А и не ме е страх, че ще остарея. Някак не вярвам, че ще изкукуригам".
  2. Венета Харизанова -  Моника Белучи  
image


image


Един от най-успешните български модели и рекламни лица. Победителка в международния конкурс на Fashion TV “Become a Star!”, момиче от кориците на “Плейбой” и Маx.
Отдавна е свикнала с етикета “българската Моника Белучи”. Лепят й го не само у нас, но и в Италия. Когато преди години се явила на кастинг за тв шоу на Апенините, продуцентът започнал да крещи “Bella, Bella. Моника Белучи”. Венета може и да се ласкае от подобни сравнения, но не го признава. Вместо това разправя, как като се запознала с мъжа на Моника Белучи - самият Венсан Касел, той измърморил: “Нищо общо с жена ми. Освен, че и двете са ужасно високи и тъмни. И сексапилни”. Българката и Касел се засичат във филма “Обиколката на Фландрия”, където Харизанова се подвизава като танцьорка на пилон. 
"Косата е единственото нещо, за което полагам такива огромни грижи. И смятам, че реклама на шампоан за коса би ми паснала много добре".

3. Мая Новоселска - Джулиета Мазина  
image

image
Сравняват я с жената на Фелини Джулиета Мазина и с Чарли Чаплин. И за двете има основания. Идват не толкова от физическата прилика, колкото от таланта й да влиза в най-невероятни превъплъщения. Новоселска може да изиграе всичко - от прасе до Жулиета. Освен това пее страхотно джаз.
Става всенародна любимка с участието в тв шоуто на съпруга си Теди Москов “Улицата”. През новия театрален сезон ще продължим да я гледаме в “Комедия на слугите”, “Фантасмагории” и “Мармалад”. Преди 12 години за играта си в “Мармалад” взе “Аскеер” - най-престижната театрална награда у нас. Най-големият успех на Новоселска по собствените й думи е синът й Иван. 

4. Силвия Драгоева -  Анджелина Джоли

 image

image
Звездата на българската Анджелина Джоли изгря във втория сезон на риалити шоуто “Биг Брадър”. Докато останалите участници подсмърчаха просълзено, оплетени в латинодрами, Силвия спечели зрителите с лъчезарната си усмивка и симпатична бъбривост. Големият коз на Драгоева в очите на силния пол е поразителната й прилика с актуалната любима на Брад Пит. При това без Силвия да се напъва излишно да прилича на нея.
След като излезе от Къщата, Силвия огря корицата на “Плейбой” и се гмурна във водите на репортерството. Успешно се справи като водеща на риалити шоуто “Фотосесия” по ТВ7. Най-новата мисия на нашенската Лара Крофт е моден редактор в сплотената пресгрупа “Монитор”. 

"В един интернет-форум обсъждаха снимката ми за колажа на Big Brother 2. Един от коментарите беше, че съм мъж... ха-ха".

5. Силвия Лулчева -  Кари Брадшоу image 

image
“Българската Кари Брадшоу” Силвия Лулчева предизвика феномен. В съзнанието на масовия зрител у нас дубльорката на Сара-Джесика Паркър е по-близка до героинята от  “Сексът и градът”, отколкото самата изпълнителка на ролята. Всички толкова са свикнали с яркия глас на Лулчева, че е невъзможно да си представим любителката на обувки “Маноло Бланик” да говори с друг тембър.
Както героинята, която озвучава, и Лулчева си пада по лъскави чепици, но чифтовете в шкафчето й още не са стигнали бройка за “Гинес”.
Сара-Джесика Паркър е носителка на награда “Еми”, а Лулчева - на “Аскеер” за водеща женска роля и на “Златен глас” - за дублаж.
Българската актриса е известна и като жената-реклама. Лицето и гласът й ни атакуват от клипове на кисело мляко, мобилни оператори, шампоани, прахове за пране.
Много добра кулинарка, обича спанак и мед.

"Изострила съм слуха си до безобразие, така че и от разстояние мога да науча нещо за даден човек. В това дали има комплекси, притеснения, образование, ниво на интелект, дори мога да кажа по начина, по който говори до каква степен е специалист в областта си".



Тагове:   Монитор,   юли,   НАШИ,


Гласувай:
0



1. estrella - Много ми
27.07.2007 23:44
хареса постът ти, браво. Все пак Витомир и Илайджа си приличат най-много:)
цитирай
2. elenak - :)
27.07.2007 23:46
И Койна и Марлене - също
:) Мерси
цитирай
3. анонимен - Mnogo gotino
27.07.2007 23:51
Bravo, Eli :) Новоселска vrno може да изиграе всичко - от прасе до Жулиета. :))))
цитирай
4. felicity - :)
12.10.2007 16:49
Ах, как съм го пропуснала този весел пост(била съм на море, май:))
Венета, Койна и Витомир - дааа:))
Владо и Лулчева са в пъти по-добри от hollywood-ците!(а аз съм пристрастна:))
Big-brother-ката е лишена откъм...всичко, което притежава Джули(да ме прощава:)).
Усмивкиииии!:))
цитирай
5. анонимен - ....
18.11.2007 18:19
За двойници на известни личности могат да бъдат охарактеризирани Койна Русева , Витомир Саръиванов , енета Харизанова и Румен Луканов..
Незнам как може да смятате че има някаква прилика между Силвия и Анджелина Джоли.......шокирана съм!
цитирай
6. анонимен - само аз ли не виждам никаква прилика ...
11.12.2007 15:15
само аз ли не виждам никаква прилика между неизкъпаното джудже драгоева и анджелина джоли
цитирай
7. анонимен - Нищо подобно
31.01.2008 11:29
Също нищо подобно между Даниел Цочев и грозника Вал Килмър!!
цитирай
8. анонимен - неизкъпани селяни...
04.03.2008 02:33
не цапайте труда на хората...
цитирай
9. анонимен - Silvia
30.03.2008 19:54
Силвия е минала край Анджелина Джоли. Разликата е от земята до небето
цитирай
10. анонимен - kkateto93
08.10.2008 10:06
mislq che silwiq e mnogo krasiwa no niqma nishto obshto s andgelina dgoli
цитирай
11. анонимен - mdaa
03.10.2009 00:15
Силвето пък е много по-готина от Анджелина
цитирай
12. анонимен - Сара Джесика Паркър
25.05.2010 18:17
В София и България двойничка на Сара Джесика Паркър е само Даниела Т.
цитирай
13. tortinka2 - според мен само Джоли си има исти...
24.08.2010 16:11
според мен само Джоли си има истинска двойничка,както и Белучи
цитирай
14. анонимен - online24-pills-health
06.07.2011 22:14
Hi
On-line pharmacy,offering online-prescription medication
<a href=http://drugs-buy.info/cialias/site_map.html> no prescription order online</a> :)
and more. Buy from internet,drugius without prescription,at affordable discount prices.Order pill here now!
Pa!!!
------------------------------------
http://drugs-buy.info
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533289
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031