Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2007 00:34 - Александра не вярва на сълзи, в. "Монитор" - 27 октомври
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 6383 Коментари: 4 Гласове:
0



Александра не вярва на сълзи Покрай голите сцени в “Шивачки”, любовта с Ласкин и “Чайка”, Сърчаджиева пак е “на топа на устата” ЕЛЕНА КРЪСТЕВА   image СНИМКИ: ИВАН НЕГРЕВСКИ, ТАНЯ НИКОЛОВА, БТА 
На тазгодишните награди "Аскеер" Сърчаджиева освен актьорски талант, демонстрира и добри гласови данни.

В жегата на август преди 7 години Александра Сърчаджиева беше безгрижна лудетина, която с палави танци спечели титлата "Мис Кошута" на конкурс в прочутата варненска дискотека "Зоната". Сега е актриса на "топа на устата" - тя е сред най-обсъжданите популярни личности у нас - заради участието си в новия български филм "Шивачки" и спектакъла "Чайка" във Военния театър.
За съжаление, освен с блестящите си професионални постижения, Александра е под лупа и заради личната си житейска драма. Миналата година загуби майка си - голямата Пепа Николова и остана без единствената си опора. А тази есен наяве излезе връзката й с женения колега Иван Ласкин.
И за двете неща Александра предпочита да мълчи. Тя е само на 24 години, но съдбата я е научила да не хленчи. Нито да вярва на сълзи. Разчита на себе си - издържа се сама и е благодарна, че в момента има много ангажименти. Постоянно е на репетиции или пътува някъде из България. Миналата седмица се включи в почистването на Кирилова поляна край Рилския манастир. Тази отново е на път - сега посоката е Мелник.
Погледната отстрани, 

заетостта на Алекс прилича на бягство 

- от самотата, от спомените, от себе си. Актрисата рядко вдига телефона си и предпочита да няма близки срещи с журналистическия вид. Знае, че непременно ще я питат за майка й, за женения Васко да Гама от село Рупча, за голите кадри в "Шивачки".
Покрай премиерата на филма се вдигна доста шум около секссцените с Асен Блатечки. Още преди това пък стана ясно, че Сърчаджиева е в любовна въртележка с Ласкин. Като истински герой от село Рупча преди месец в интервю за "24 часа" той не спести на публиката възмущението си от голотата на Алекс на екрана. Сравни актрисите и проститутките и подробно разказа как е бил на море с дъщеря си и със Сърчаджиева. При това изрично подчерта, че не смята да се развежда с майката на детето си... Как ли се е почувствала Александра от последвалите подмятания и съпоставки с любовта между майка й Пепа Николова и баща й Йосиф Сърчаджиев? Факт е, че тя не отронва нищо за мъжете в живота си. В продължение на три години кри връзката с предишното си гадже Руслан Мъйнов и след като нещата приключиха замълча по въпроса. А комикът на няколко пъти даде изявления колко много му липсва Алекс. Според коридорните клюки из театрите в момента двамата може би отново са заедно. Нито единият, нито другият обаче го е потвърдил.

Детето на Не-Се-Ре-Те-то

"Аз съм детето на Не-Се-Ре-Те-то" - такъв рефрен припяваше Александра преди шест години, малко преди абитуриентския си бал. Поводът беше медийната война, разразила се между майка й и баща й - Йосиф Сърчаджиев. По онова време актьорът беше член на органа за наблюдение на електронните медии НСРТ. Повлиян от емоции, той изпусна нервите си и обяви, че ще се откаже от извънбрачната си дъщеря Александра. 
Въпреки хладните отношения между родителите си Сърчаджиева твърди, че не е възпитавана в укор към баща си. Рядко го нарича татко, когато говори за него. В повечето случаи използва местоимението той. Впрочем и майка си често нарича "Пепа". "Нищо не е било крито от мен. Винаги съм знаела истината и всичко за процеса. За това той колко години е живял с майка ми, с нас колко е живял. Когато той ми се обади 11 години след раждането ми, Пепа не застана на пътя ми: "Не, няма да се виждаш с него", разказа Алекс пред "Монитор" през 2001.
Години по-късно Сърчаджиева приключва темата лаконично "Единственото, което мога да кажа е, че Йосиф Сърчаджиев е един много добър актьор, аз го уважавам като творец и му желая да е много щастлив".
 
Сред важните хора в живота й е и Соломон Паси 

В зората на демокрация брадатият евроатлантик е човекът, който я убеждава да постъпи в Еврейското училище. Приживе майка й разказваше как искала Александра да учи там, но тя не се съгласявала: "Докато един ден не дойде Мони Паси. Извика я, говори й нещо насаме и след това настъпи промяна. Александра отиде в това училище". По-късно Сашка постъпва в 8-о училище, където завършва испанската паралелка. В същото време всяка събота и неделя посещава "Адраха колеж" в Еврейския дом. Там възпитават питомниците си за бъдещи лидери - било в службата или в социална група, или на отговорна длъжност. "Учиха ни как да откриваме положителните качества у хората, за да работим в екип, да се разбираме. Защото в у най-лошия има една добра звездичка, която трябва да намериш. Трябва да знаеш как да провокираш човека, за да откриеш зрънцето доброта в него!", спомня си след време Сашка.



image

Февруари 2001-а ­ Незабравимата Пепа Николова разказва как навремето с Александра искали да осиновят циганчето Мария.



ТАБОРЪТ ОТИВА КЪМ НЕБЕТО
Кръстена е на лекар, искала циганче за сестра 

Александра е кръстена на лекаря, помогнал на майка й да роди. "Всички казваха, че ще е момче, и аз се шегувах, че ще кръстя бебето Майко, понеже трябва да се роди през месец май. Ама като излезе момиче….И нали докторът е Александър Конакчиев, а анестезиологът ­ Александър Вълков и хайде ­ Александра", с охота разправяше Пепа Никола приживе.
Сред най-любимите спомени на майката и дъщерята е този за циганчето Мария. Николова била на снимки за "Ева на третия етаж". Неочаквано получила вест, че Александра лежи в болницата на Харманли с бронхопневмония. Пепа зарязала снимките и право в детското отделение на болницата в Харманли. Децата пищяли "Не ми бийте инжекции". Сред болните имало и едно циганче ­ Мария. "Станахме първи приятелки. Много исках да ми бъде сестра", спомня си днес Александра. Пепа харесала идеята за осиновяването. Малката Мария също нямала нищо против и даже викала на Николова "мамо". Оказало се обаче, че момичето си има родители. 

ЗАДНИ МИСЛИ
Влезе в НАТФИЗ като Тоалетната
Чаровните й лунички станаха известни първо в предаването "Мело ТВ Мания" по Канал 1, където беше водеща заедно с манекена-актьор Ники Илиев (син на режисьора Бойко Илиев) и Петя Дикова-Пипи (щерка на Аня Пенчева и Сашо Диков).
Александра е наясно, че ще става актриса още от детските си години, макар това да предизвиква скандали с Пепа Николова. Майка й настоява да се махне от България или да стане адвокат. "Професията е много тежка. Много е трудно да те оскърбят и пак да продължиш да играеш. Режисьорите оскърбяват артиста", признаваше Пепа.
Сърчаджиева обаче държи на своето. Кандидатства в НАТФИЗ и я приеха от раз. За конкурса не избра образ на сладникава красавица, нито на фатална жена. Изуми журито като представи размислите и страстите на... Тоалетната. Приеха я в класа на проф. Здравко Митков.

ЕДНО КЪМ ЕДНО*
Господ винаги дава право на обратен завой 

Когато не можеш да поемаш отговорности в живота си, по-добре помисли. Вместо да направиш нещо, още повече да създадеш един човек. Аз нямам никаква вина. Нищо лошо, че си създал дете. След това трябва да си поемеш отговорностите. Каквото и да е, даже жена ти да не е съгласна и да има нещо против. Ако си истински мъж, ще кажеш: "Да, това дете е мое, трябва да поема отговорности". Е, да, получавам издръжка. Но добре, че съдът го е осъдил, че тя (Пепа Николова ­ бел. ред.) с нейната пуста гордост... Издръжката е от 100 лева, явно с това той смята, че може да изкупи цялата си вина. На мен не ми е ясно едно. Той е изпитал всичко това ­ неговият баща се е държал по същия начин, както той се държи с мен. Тоест той не е имал никакви контакти с него. Нищо, разбираш ли? И когато се видях с баща ми, той попита: "Извинявай, ти кога беше родена?" и аз му казах 20 май. А той е роден на 2 май ­ има да запомни една нула. И той ми каза "Извинявай, обаче аз когато отидох при моя баща и го помолих да ми даде пари за абитуриентския бал, той ми каза, че няма да ми даде, защото съм още малък". Той е изпитал всичко това. Знае аз как се чувствам, не разбирам защо го причинява. Трябва човек да си вземе поука от това и да не го прави. Явно иска да си го върне на някой и да причини същата болка, която е изпитал той. А е много лесно да се извиниш. Евреите имат една приказка "Господ винаги дава право на обратен завой". Не е страшно да сбъркаш, важното е да се извиниш.
* Александра за баща си в интервю за "Монитор", февруари 2001

ДОСИЕ
Родена ­ 20 май 1983
Образование ­ през 2006 г.завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков.
Започва екранните си изяви още на 2 години и 9 месеца, когато се снима във филма на Иван Андонов “Мечтатели”.
Има роли в копродукцията “Версенженторикс”, в “Турски гамбит” и късометражния филм “Валсове и танга от село Бела Вода”, където дели екран с майка си Пепа Николова.
Екс водеща на “Мело ТВ мания”.
Награди: “МаксиМ” за главна роля за ролята на Нина в “По-големият син” от Алексей Вампилов.


image

Трите звезди на "Шивачки" -Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елен Колева са сред най-големите достойнства в лентата на Людмил Тодоров.

image

Секссцената между Асен Блатечки и Александра в "Шивачки". Този кадър смути душевната хармония на Иван Ласкин. Екранният Васко да Гама от село Рупча призна, че има интимна връзка със Сърчаджиева.

image

С този танц преди 7 години Сашка спечели титлата "Мис Кошута" на състезание във варненската дискотека "Зоната".



Тагове:   Монитор,   октомври,   сълзи,


Гласувай:
0



1. felicity - :)
27.10.2007 23:17
И за пореден път - Алекс е страхотен човек и добра актриса!Щастие й желая!
Публикацията започва тоооолкова жълто, че за малко да ме откаже да я дочета..., ноооо супер здраво се изкефих на поясненията в скобки за Никито и Петето:D, много добри описания.Но да не измествам темата.
"Шивачки" съм го запланувала за сряда:))
ПП:Тези три момичета...много истински...
цитирай
2. анонимен - Ами да,
28.10.2007 12:46
felicity, то именно това е добрата журналистика - да заинтригува както феновете на жълтите четива (които, няма да отречеш, преобладават), така и сериозни читатели като тебе, които все пак са изкълвали всичко до края и са останали доволни от текста.
Много добра статия, браво.
цитирай
3. elenak - Благодаря ти, Анонимен
28.10.2007 18:07
който и да си :.)
цитирай
4. анонимен - Алекс Сърчаджиева
18.06.2010 14:02
Макар Йосиф Сърчаджиев да е фантастичен актьор, заслужава единствено презрение за отношението му към тази му дъщеря - Александра.

Като че ли болестта му беше наказание свише, но той май пак не го разбра.

Дано разбере, че с това си поведение 90 % от спечеления положителен човешки баланс пред хората, го е загубил. И е добре ако се намери някой да му го каже, че може пак да не разбере.
А на Александра Сърчаджиева пожелавам да стане най-великата българска актриса - в памет на майка си. И напук на него -Йосифа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533229
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031