Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2008 06:27 - 5+5 известни адаши и адашки - в. "Монитор" - 26 януари
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 13002 Коментари: 0 Гласове:
0




Петима известни адаши Бърз преглед на съименниците в политиката, спорта, шоубизнеса и медиите ЕЛЕНА КРЪСТЕВА 

Как Екатерина Михайлова стана рекламно лице на сутиените "Триумф"? По какво си приличат паспортите на фолкфуриите Глория и Кали? Има ли връзки силовият министър Румен Петков в Холивуд? А космонавтът Георги Иванов във футбола? Защо фенове на певицата Мария Илиева преследват за автографи банкерка?
Тези въпроси звучат куриозно, но отговорите им са изковани от желязна логика. Този уикенд в култовата ни рубрика "Пет плюс пет" правим мониторинг на хората с еднакви имена и фамилии в политиката, спорта, икономиката, шоубизнеса и медиите.
Според астролозите вибрациите в названието на човека оставят задължителен отпечатък върху делата му. Как тече животът на най-известните адаши у нас и кръстосват ли се съдбите им?


1. Георги Иванов
  Единият е 67-годишен о.з. генерал и е първият ни космонавт. Някъде из Вселената все още кънти неговото "Положението е нормално", рапортувано по време на инфарктния полет с Николай Рукавишников през април 1979-а. Другият е с три десетилетия по-млад. Футболист е, прякорът му е Гонзо. Той също има някаква връзка с Космоса, макар и не пряка. Според ултрасите на "Левски" Гонзо "пращаше прасетата в космоса". Експресивният израз визира головете на Иванов срещу ЦСКА.
Днес летецът е собственик на самолетната компания "Ер София" и строи голф игрища, а футболистът-нападател чака предложение от някой престижен клуб. 

Снимка: МОНИТОР

imageimageКосмонавтът оставя автограф върху звездата си в Алеята на славата пред кино "Арена" в Младост. 
Гонзо стана легенда на "Левски" с №9 на фланелката.

 
2. Васил Иванов. С

авно име, символ на постигнати върхове в сладкарското изкуство, властта и журналистиката. Чуят ли го, някои се сещат първо за бившия спортен министър и екс кандидат за кмет на София Васил Иванов - Лучано, а други за топ репортера на Нова телевизия. Единият прелъсти народа с вкусни торти на няколко етажа и се впусна в дебрите на политиката. Другият натрупа репутация на шило, което в торба не стои. Направи смели разследвания, без да цепи басма на мутри, властници, катаджии. Не се уплаши и от ръждясалата кама Христо Стоичков. Логично за действителността във веселата държавица България журналистът пострада. Първо взривиха апартамента му, а после вместо пасти яде бой. На този фон битието на Лучано изглежда безметежно - понастоящем е зам.-председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по гражданското общество и медии в Народното събрание.  

imageimage
Васил Иванов-Лучано започна с верига сладкарници, сега е депутат.
Острието на Нова тв Васил Иванов засега не е кръстосвал шпага с адаша си.

3. Пламен Марков  
Това име сякаш е запазено за човек, свикнал да дърпа конците. Носят го мастит режисьор и актуалният селекционер на футболния ни тим. Постановчикът Пламен Марков е създател на светове и носител най-престижната театрална награда "Аскеер". Треньорът на националите пък е заслужил майстор на спорта. Двамата се познават добре - именно наставникът въведе почина преди важен мач играчите да ходят в храма на Мелпомена и да разтоварват напрежението с постановки. Режисьорът обаче рядко стъпва на стадиона и не парадира с футболни пристрастия.  imageimage

Треньорът Пламен Марков често води футболистите на театър. Режисьорът обаче не стъпва на стадиона.

4. Румен Петков. 

Синя лампа, изцъклен жабок, фонтан и щъркел са някои от асоциациите, свързани с това име. Защото го носят министърът на вътрешните работи и човекът, измислил рисуваните герои Чоко и Боко. Единият Румен Петков се разпорежда с полицията и преследва съмнителни типове с прякори като Очите и Лудия. Другият Петков го дава по-кротко - от 10 години преподава анимационна режисура в престижния американски университет CalArts, основан от фамилията на Уолт Дисни. Четем името му във финалните надписи на излъчваните по Cartoon network филмчета "Джони Браво", "Лабораторията на Декстър", "Крава и Пиле".
Преди да стане силов министър първият Румен беше кмет на Плевен и местните му прояви влязоха в градския фолклор. Аниматорът Румен пък е вписан в аналите на фестивала в Кан. През 1983-а със Слав Бакалов печели наградата "Златна палма" за филма "Женитба". Никога обаче не успява да види клонката - понеже не е командирован на феста, научава за отличието по телефона. Кой е пипнал приза и къде е той сега - остава мистерия.  imageimage

Силовият министър Румен Петков и адашът му, който е корифей в анимацията.

    5. Георги Марков. Писател, съдия и историк са най-известните личности с това име. Първият не е между живите, поразен от отрова в "български" чадър. Остана в историята като един от истинските дисиденти у нас и автор на "Задочни репортажи".
Прякорът на втория е Жоро-дантелата. Защото в зората на демокрацията парадираше с аристократичен произход. Цветистият му език и пламенни речи настървяваха сините митинги. Днес Георги Марков е улегнал конституционен съдия. От битието му като знаме на демокрацията му останаха добре поддържаният мустак и пищните пръстени.
Третият от съименниците е шеф на Института за история към БАН. Корифей в областта на новата българска история и автор на мастити монографии за войните за национално обединение през 1912-1918. Човек, който не се бои да каже: "Нужен ни е умен национализъм".Сред най-четените му книги са "Парола "Сабя", "България - ключът към Голямата война 1914-1916", "Камбаните бият сами".  

imageimageimage
Покойният писател Георги Марков, Конституционният съдия и историкът Георги Марков




... и пет адашки 1. Екатерина Михайлова  
И двете са кръстени на една и съща светица и носят идентична фамилия, но едната е известна като Класната на парламента, а другата е Катето от дует "Ритон". Според астролозите името влияе върху съдбата и наклонностите на човека и понякога това е достатъчно, за да се почувстват двама адаши сродни души. Засега обаче няма данни за прилика между двете Михайлови нито в емоционално-естетически, нито в социален план. Едната държи на строг външен вид, делови костюми и акуратно гласува в Народното събрание. А "ритонката" развява по концерти щедър бюст, направил я секссимвол още през соца. Вероятно ги разделя и политиката. Класната е верен страж на Командира и лидер на ДСБ Иван Костов. А Катето и половинката й Здравко Желязков първо пяха на предизборните митинги на столетницата БСП, а сега са поддръжници на Новото време. Миналата година братът на Здравко - Александър Желязков беше кандидат за кмет на Стара Загора от партията на таралежите и естрадното семейство го подкрепи с шумен концерт. 

Щедрият бюст на Катя от дует "Ритон" я направи лице на сутиените "Триумф"
imageimage Екатерина Михайлова-Класната пък е строгото лице на ДСБ в парламента.
 2. Галина Иванова 

Средностатистическо име, което явно се е сторило твърде семпла опаковка на две фолк жрици. На пръв поглед приликите между Глория и Кали са повече от разликите - общо наименование по паспорт, отглеждат сами детето си, подвизават се на една и съща сцена. Нито един от тези фактори обаче не сближава певиците -  напротив, двете са конкурентки. Столичанката Кали влиза в бранша в началото на 90-те, когато русенката Глория вече е набрала скорост и минава за кралица на фолка. Лятото на 94-а обаче доминацията е на Кали - покрай успехите на футболистите ни на Световното първенство в САЩ всички припяват рефрена й "Наш"та система 4-4-2".
Засекат ли се някъде, фуриите кръстосват по един кос поглед. Не е изключено съперничеството им да се засилва и покрай Слави Трифонов. Преди повече от десетилетие именно Дългия дава тласък на кариерата на Галина Иванова от София и й измисля артистичния псевдоним Кали. Миналата година пък гологлавият шоумен привлече Глория и тя застана от дясната му страна в журито на "Мюзик айдъл".  

Името Галина Иванова е твърде семпла опаковка за фолк тигрици като Глория и Кали.
imageimage


 
3. Мария Илиева  Това име е добре прието и в бизнеса, и в изкуството. Носи го тройка дами - едната е пазителка на кюлчета злато, микрофонът е задължителен атрибут на втората, третата винаги държи в чантата си поне един комплект цвички. И шефката на МКБ Юнионбанк Мария Илиева, и певицата Мария Илиева и балерината Мария Илиева, наричана от всички Маша, се познават тъкмо покрай името си. Банкерката Илиева с удоволствие разказва, че често я бъркат с певицата Илиева. Веднъж си записала час за масаж в Поморие и като излязла от хотела, я причаквали за автографи, защото се заблудили в регистъра. Освен всичко друго банковата директорка е пяла години наред в някогашния елитен хор "Бодра смяна". Само заболяване на гласните струни й попречило да поеме по музикалната пътека.
  Снимка: АНГЕЛ ЦВЕТАНОВ, ИВАН НЕГРЕВСКИ И СП. ПЛЕЙБОЙ

Певица, банкерка и балерина прославят името Мария Илиева в света на шоубизнеса, финансите и танца. Преди години балерината засне с тилна фотосесия за сп. "Плейбой". 
imageimageimage

 
4. Кристина Димитрова  
Сексапилно дупе и изкусителни устни са емблемите на това име. В края на миналата година 19-годишната Кристина Димитрова спечели световния конкурс за най-впечатляващи задни части, организиран от марката Sloggi. Този немаловажен факт накара мнозина да се възторгнат, че "и ний сме дали нещо на света". Самата Криси коментира победата на финалите в Мюнхен така: "Гордея се, че съм българка. Наградата е още едно доказателство, че българката е най-красивата жена на света!".
Другата прочута Димитрова е певицата с най-чувствени устни в БГ-естрадата. Неотдавна изпълнителката на "Детски спомен" беше  кандидат за общински съветник от листата на партия Средна европейска класа, но не се класира в управлението на София. Остава й утехата, че на музикалната сцена все пак шансовете й остават. 

19-годишната Кристина Димитрова спечели конкурса за най-сексапилно дупе в света. Устните на адашката й са обявени за най-чувствените в българската естрада.

imageimage

5. Албена Александрова   Едната нарече сама себе си Рошавата гарга и с този псевдоним хвърчи из модните среди. Другата е кадър на БНТ, водеща на предавания за култура и актуалното "БНТ представя". Минава за "бяла врана" сред ятото лешояди в телевизията, защото не кълве на сплетни и на вътрешноредакционната интрига. Между Албена Александрова - дизайнерката и адашката й има повече допирни точки, отколкото на пръв поглед сме склонни да предположим.
Дизайнерката също знае какво е да си водещ - защото се е подвизавала като такава в "Огледала" по bTV и в модна рубрика в "Сутрин в 7" на ТВ7. Както адашката си, също се интересува от изкуство. Даже издава книги като "Мода между два века", "Незабравими съветски песни", "Песни без ноти" , "Щурче под лозата" - стихове от баща й Лозан Такев. 

Дизайнерката хвърчи с псевдонима Рошавата гарга в модните среди. Адашката й пък минава за "бяла врана" в БНТ, защото не се подава на сплетни.
imageimage



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537786
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930