Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2008 10:38 - Пет знаменитости, увлечени от ясновидството... и пет - от йога, в. "Монитор" - 31 май
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 16063 Коментари: 5 Гласове:
0



Бърз преглед на личностите с трансцедентални нагласи у нас 

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА

Колко са ясновидците в България? Отговорът на този въпрос е скрит в гъста мъгла, зад която нито едно "трето око" не е прозряло. Само мераклиите да участват в приключилото тази седмица риалити предаване на bTV "Ясновидци" са били повече от сто. Сред тях обаче нямаше популярни лица. А изкуството и шоубизнесът също познават личности с гадателски дарби и окултни интереси.
Затова днес в култовата ни рубрика "Пет плюс пет" правим бърз преглед на българските знаменитости, пророкували нечие бъдеще. Малцина знаят, че покойният писател Николай Хайтов освен голям разказвач е бил вещ и в гледането на кафе. Или че оперният певец Иван Рушев открил болестта на Хосе Карерас, взирайки се в чашата на великата Гена Димитрова.
Освен от ясновидство родният елит е увлечен и от посланията на източните мъдреци. Доста от актуалните звезди на музикалната сцена търсят единение на душата и тялото си чрез йога техники. Те са намесени и в успеха на Елица и Стунджи на миналогодишната "Евровизия".
Кои са останалите йоги в шоубизнеса, четете в "Пет плюс пет".


Пет знаменитости, увлечени от ясновидството...

1. Мария Русалиева image

Легенда от Театъра на армията, подвластна на числата. Мария Русалиева се преквалифицира в спец по нумерология след оттеглянето си от сцената. Окултното я тегли още в детството - Русалиева с интерес наблюдавала баща си, който имал видения и предчувствия. Десетилетия по-късно към сериозни занимания с числата я тласка шоуменът Къци Вапцаров. "Той е кукловод, колега на дъщеря ми. Чул, че казвам на хората какви имена да сложат на децата си, кога да родят. Доведе жена си, която трябваше да ражда, за да измислим името. Посъветвах ги да прескочат определената дата. Тя наистина родила тогава, но й забравили плацентата и едва я спасили. И когато стана водещ в радио "Експрес", ме покани да говоря с хората по телефона. Хората се впечатляваха, че познавам, и си казах: "Значи тази работа е сериозна." И не може да не вярвам, щом всичко от човешкия организъм се мери в числа - всички изследвания, които ни правят, се мерят в числа. Аз правех всичко, което съм запомнила от леля Ана Ненова - известна българска астроложка, и от една дебела книга, която тя ми беше оставила", разказва актрисата в интервю за в. "Политика". 

2. Иван Рушевimage

Ясновидец в операта - звучи невероятно, но е факт в продължение на двайсет години. Толкова време басът Иван Рушев, известен с брилянтните си интерпретации на арии от творби на Мусоргски, Глинка и Шостакович, прекарва в щатния състав на Софийската опера. В паузата между репетициите хвърля по едно око в чашата с кафе на колегите си. И не само на тях. В началото на 80-те при него за съвет идва Теодора Стефанова, титулувана след години като ясновидката на Берлускони. По онова време дамата се вълнувала ще вземе ли италианска виза. По-интересен обаче е друг случай - за помощ го помолила самата Гена Димитрова. В нейното кафе Рушев видял тревогата й за близък приятел, болен от рак. Допълнил, че ще му помогнат хора с дръпнати очи. Великата Гена се смутила, но признала, че става дума за Хосе Карерас. След сеанса с прозорливия си колега оперната прима телефонирала на сестрата на Карерас и съобщила, че трябва да го оперират в Япония. Така и станало.
Рушев кръстосал енергия и с Кашпировски. През 80-те бил на специализация в Киев. "Опита се да ме хипнотизира, не успя и това много го раздразни. Той беше просто един обикновен хипнотизатор", обяснява певецът в интервю, публикувано в сайта chudesa.net.

3.Катерина Евроimage

Култова в киното и окултна извън него. Благодарение на каничка кафе в реалния живот опърничавата Катерина води диалози с космическия разум. Наследила дарбата да пророкува бъдещето от майка си, известна като леля Данче. Предсказанията й винаги били много точни и при нея ходели за съвет светила на комедията като Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова и Тодор Колев. Уменията на лудетината от "Оркестър без име" да вижда съдби в чаша с утайка от напитката блеснаха във VIP Brother. Там Евро врачува на Мисис България Маги Желязкова и на Здравковата изгора Христина. Дали е познала на Маги - не се наемаме да гадаем. Но на Христина актрисата предвеща благоденствие и второ дете. Факт е, че половинката на плейбоя от Приморско спечели риалити шоуто. Освен това според актуалните слухове в родния й Сливен в момента Христина е бременна. 

4. Лиана Антоноваimage

Певица, актриса, писателка. Звезда, която вярва в предначертаното от звездите. В годините на соца с талант и сексапил печелеше слава в чужбина, с идването на демокрацията се гмурна в езотериката. Днес някогашната шоузвезда е сред най-популярните авторки на теософска литература. Вместо песни предлага четива със заглавия "Активен живот след смъртта или самота", "Срещи с отвъдното", "Всичко е поправимо само докато живеем". Почитателите й я срещат и на страниците на "Психо плюс", където прави хороскопи, споделя за срещите си с извънземния разум или отговаря на питания за здравето.

5. Николай Хайтовimage

Всички знаят, че авторът на "Диви разкази", "Шумки от габър" и "Капитан Петко войвода" е бил лесничей. Малцина обаче са чували, че покойният писател гледал на кафе. Тези Хайтови занимания са описани от проф. д-р Елит Николов в мемоарната му книга "Дъщерята на надеждата". Томчето е със записки, които Николов водел тайно, докато наблюдавал отблизо Людмила Живкова и обкръжението й. Ето какво четем там: "Николай Хайтов беше започнал да гледа на кафе, съпровождайки вглеждането си в чашките с различен род тълкувания. На Мирела Френи - за добрия съпруг, на Гяуров, че му предстои още "куфарен живот", което означаваше "Още дълъг певчески триумф" и т.н. Композиторът Александър Райчев му предложи да гледа и на Людмила Живкова, но Хайтов отказа с неговата вежлива безцеремонност. На всеослушание заяви, че на нея не й трябвало нищо. За какво да й гледа, щом като си имала всичко. И власт, и пари, и обществено уважение." 

...и пет от йога

1. Елицаimage

"Вода", "Земя" - дори имената на песните є говорят, че душата на Елица търси вселенска хармония. За разлика от мнозина певицата има привилегията да върви по пътя на йога не само чрез книгите. Учител є е индиецът Пракаш Чандра Белвал. Не е изключено гуруто дори да има пръст в успеха на Елица и Стоян Янкулов на миналогодишната „Евровизия". Той придружаваше двойката на състезанието във Финландия и зареждаше Елица с енергия преди изявите на дуета. 


2. Мироimage

Години наред Миро от замразения дует "Каризма" само хвърлял по един кос поглед върху книгите с йога практики, струпани на лавицата му. Подарила му ги негова приятелка, но той не благоволявал да ги удостои с вниманието си. Един ден обаче нещата се променили - Мирослав Костадинов се уплашил за сърцето си - в пряк и преносен смисъл. Споделил тревогите с фитнес инструкторката си и тя му препоръчала дихателни упражнения, заимствани от йога. Оттогава Миро медитира всяка сутрин поне по половин час. Асаните повлияли не само на физиката на музиканта, но променили и менталната му нагласа. Миро укротил суетата и бесовете у себе си и днес излъчва светлина. Покрай изявите с 10-годишната Дивна в шоуто "Пей с мен" по Нова тв промяната му беше забелязана и от зрителите.


3. Светла Ивановаimage

Изпълнителката на "Някъде там" и Mr. DJ търси единение на душата и тялото си чрез йога вече петнайсет години. "Както лошите, така и хубавите неща могат да се случват, стига да ги поискаш достатъчно силно. Умът ни е достатъчно мощен, за да превръща в реалност фантазиите и желанията ни", вярва Светла Иванова. Понеже е достатъчно навътре с източните практики, тя беше поканена за главен съдия в Първия национален турнир по йога този месец. Освен възхищение обаче Иванова търпи и критика - йога е преди всичко философия, а певицата понякога използва асаните като обикновена атракция в клиповете си.

4. Иван Балсамаджиевimage

Иван Балсамаджиев е типичен пример за това, как у нас възприемат йога. От обикновен позьор на плажа, застинал в поза лотос, с течение на годините актьорът става философ.
Открива йога в седми клас, но суетата му пречи да вникне в посланията. "Понеже бях втори в България по гимнастика, много безпроблемно заставах в позите и егото ми се пръскаше от кеф, че го мога. Но се оказа, че съм почнал от краката за главата, защото йога преди всичко е духовна метаморфоза, а не физическа. Трийсет години заставах виртуозно в позите, но продължавах да си терзая душата", откровен е актьорът в свое интервю.
Просветлението за Балсамаджиев дошло след тежка диагноза -карцином на стомаха. Актьорът приема болестта като знак да смири егото си, да стопи горделивостта си. С помощта на хирурзите и наученото от йога Балсамаджиев оцелява.

5. Нетиimage

Практикува йога от петгодишна възраст", научаваме от визитката на Антоанета Добрева-Нети, публикувана на страницата на театър "Българска армия" в интернет. Самата актриса разказва, че се докоснала за първи път до асаните в пубертета. Маргарита Карамитева є показала няколко техники, Нети се запалила по тях и си купила съответната литература. Със сигурност Добрева е навътре в упражненията, част от които прави дори на сцената в някои спектакли. Невинаги обаче актрисата успява да следва всички предписания на йога - Нети обича цигарите, което е в пълен разрез с учението на мъдреците.



Тагове:   Монитор,   май,


Гласувай:
0



1. valsodar - Интересно, поздравления за статията
31.05.2008 11:50
На Иван Балсамаджиев историята е просто христоматиен пример за това как, човек като реши да си помогне и Бог и Медицина му помагат.
цитирай
2. elenak - Прав си, valsodar
31.05.2008 12:59
:-)
цитирай
3. анонимен - vapros
23.11.2008 21:02
Някой знае ли координати на Иван Рушев?
цитирай
4. анонимен - Otgovor
05.05.2010 16:28
Да аз знам координати на Иван Рушев! GSM-а му е 0898490834
цитирай
5. анонимен - въпрос
07.05.2010 00:08
А координатите на Лиана Антонова Моля Много ми трябват
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1533077
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031