Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2008 08:45 - Пет известни стопани на кучета... и пет на котки
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 10194 Коментари: 0 Гласове:
1




Кой трябва да моли съседите за разрешение да гледа домашен любимец

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА / МОНИТОР

Всеки, който иска да гледа куче, котка или друг домашен любимец, трябва да вземе разрешение от съседите си. Това предложение е сред най-екзотичните акценти в подготвяните промени на Закона за управление на етажната собственост. Революционната за географските ни ширини идея е на път да разгори пунически войни на махленско ниво. Сблъсъците ще стават на общи събрания на кооперацията или блока като решаващ глас ще имат най-близките комшии.
Доколко българинът ще спазва закона, не се наемаме да гадаем. Проверихме обаче кои са най-известните стопани на кучета и котки у нас.
В култовата ни рубрика „Пет плюс пет този уикенд” ще разберете къде тракат най-острите зъби на опозицията. Защо изкусителната Диана Любенова подвиква „Секси, секси!” в парка? Кой маркира сърцето на бившия главен прокурор Иван Татарчев...

Пет известни стопани на кучета...

1. Бойко Борисов image

Най-острите зъби на опозицията тракат в двора на Бойко Борисов. Отвори ли челюсти, каракачанката Борко респектира дори повече от стопанина си. Не случайно кметът на София взима песа със себе си, когато ходи да гласува. Както се пееше в един шлагер „Вървят ли двама на дълъг път и път да няма, не ще се спрат”.
Че Борко е знаменосец на ГЕРБ и здравите сили в опозицията, разбрахме още на миналите избори. Тогава докарал изражение „а ла Марлон Брандо” Генерала обяви, че ако се наложи, българското овчарско куче Борко ще сръфа добермана на червения му опонент Румен Овчаров.
Питомецът на Борисов и половинката му Лора са избрани за най-добрата развъдна двойка каракачанки у нас. Внук на Борко се подвизава дори в кралския двор на Испания, защото пале от развъдника на Б.Б. беше подарено на Хуан Карлос II. 


СНИМКА: ТАНЯ НИКОЛОВА
Песът Борко респектира повече от стопанина си.


2. Стоянка Мутафоваimage image

Примата на смеха Стоянка Мутафова тъгува по бялата си болонка Джеки. Допреди два месеца къдравият дребосък джафкаше на пресекулки, щом актрисата отвори вратата на дома си. В края на юни обаче Джеки си отиде. Стана жертва на помияри. Докато дъщерята на Стоянка – Муки Грубешлиева го разхождала в парка 4-5 едри песа се нахвърлили върху него и го нахапали жестоко. Въпреки грижите на ветеринарния лекар, кученцето издъхва след пет дни.
Мъката на Мутафова е голяма, но актрисата я споделя само с другия си четириног приятел – котарака Чарли. С него далеше и обичта си към Джеки.
В щастливите времена станеше ли дума за домашните й любимци, Мутафова с удоволстиве разправяше как при едно интервю я попитали има ли внуци. А тя отговорила “Двама – Джеки и Чарли!” За протокола уточняваме, че актрисата е кръстила питомците си на Чарли Чаплин и Джеки Кугън, защото немият “Хлапето” е сред любимите й филми.

СНИМКИ: ИВАН НЕГРЕВСКИ
Болонката Джеки посрещаше със запъхтян лай всеки, който припари до вилата на Стоянка Мутафова в Драгалевци.


3. Наско Сираков imageimage

Три английски мастифа маркират територия в къщата на Наско Сираков и Илияна Раева. Някогашният футболист и бивш изпълнителен директор на ПФК „Левски” и звездата на художествената гимнастика се запалили по внушителната порода във Франция. През 1992-а, когато Сираков рита в Ланс, те взимат първото си куче Икар. Харесали неговата преданост и и характера му на боец и по-късно го зарадвали с половинка – женската Неси. Ласките на песовете дали живот на Оникс. Днес и трите кучета живеят със стопаните си в Долни Богров. Мъжкарите обаче са разделени един от друг, защото преди години се сръфали до кръв.
В интервю са спортен всекидневник стопанката Раева разказва „Безпогрешно разпознават врага. С тях сигурността ни е гарантирана. Когато ние си идваме от някъде, още по звука на колата ни познават, от същото разстояние усещат и когато към къщата се задава някой друг. Освен това имат и аристократична жилка - не се хабят напразно, лаят само когато има нужда”.

СНИМКИ: МОНИТОР 


Английският мастиф е на почит в дома на Наско Сираков.


4. Диана Любенова image

Ако е вярна теорията, че кучетата и собствениците им винаги са сродни души, то водещата на “Секс игри, ах” Диана Любенова трябва да е умерено глезена и доста мързелива. Нейният питомец е порода мопс, а те обожават да ги носят на ръце и да се изтягат блажено по диваните. Освен това хъркат ужасно. Точно тези кучета обаче са чувствителни и аристократи. Древните китайци вярвали, че разпознават в трите гънки на челото им рисунки на йероглифи. Най-търсеният от тях знак обозначавал думата “принц”.
Духовната и битова връзка на Любенова и мопса е 3-годишна. Анонимен обожател й пратил палето в кошница, увито в шал и затрупано с цветя. Придружителна картичка пояснявала: “Аз се казвам Секси! Влюбен съм в теб затова реших в Деня на влюбените да дойда да живея с теб. Няма да ми откажеш, нали?” Оттогава актрисата-водеща и кучето й са неразделни. При разходките им винаги настава суматоха – за ужас на пенсионерите по парковете Любенова постоянно подвиква: „Секси! Секси! Тук, Секси!”

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
И мързелив мопс може да изглежда секси в скута на Диана Любенова.

5. Юксел Кадриев image Ако се чудите кой е най-големият приятел на великолепните нюфаундленди в България, трябва да знаете, че техният „посланик" у нас се казва Юксел Кадриев.
Популярният телевизионен водещ, едно от най-известните лица на bTV, притежава няколко кучета от тази порода, които редовно печелят награди от изложби. Нещо повече, той е председател на Националния български нюфаундленд клуб и всички, които го познават, са единодушни, че е безумно влюбен в тези добродушни гиганти
...и пет на котки

1. Васа Ганчева image

Хохо е единственият котарак в България, известен поне колкото стопанката си Васа Ганчева. Сивият писан върти на задните си лапи прочути анимационни любимци като дебелия Гарфилд и аристократичния Леополд. Защото те са измислени герои, а Хохо е реален телевизионен експерт. Месеци наред драскаше собствена рубрика в „Труд” с коментари по адрес на предавания и водещи. Понеже още не е овладял кирилицата, мяукаше рецензиите на Васа, а тя надлежно ги набираше. Тук е мястото да отбележим, че Хохо дори не мърка като обикновените котки. Вместо прозаичното „мърррр”, той преде с „мистерррррррия”. Гневен ли е, запушете уши, защото се разнася ужасяващо „мистерияяяяяяуу”.
Не знаем дали Хохо и видната режисьорка обичат да играят „на котка и мишка”. Сигурни сме обаче, че животното е пръв сподвижник на Ганчева в друго начинание. През последните години тя превежда книги от шведски и изтегналият се на канапето мъжкар й е муза. 

СНИМКА: ПЕТЪР ГАНЕВ
Васа Ганчева и Хохо – най-колоритният творчески тандем в телевизията.

2.Дим Дуков

Едната го гъделичка с мустаци, другата го гали с опашка по челото – нищо чудно точно така да изглежда един мързелив следобед на Дим Дуков. Бившият коафьор, отец и печен тв водещ се радва на взаимната любов на котарака Джордж III и писаната Елизабет II от породата британска късокосместа. Аристократите и смиреният им паж обитават скъпа сграда в центъра на София. Държат на финеса и не затормозяват съзнанието си с досадните подробности на бита. Затова не е изключено, ако някой им повдигне въпроса за спорните точки в проектозакона за отглеждане на домашни любимци, да му пратят отегчена прозявка.


СНИМКИ: МОНИТОР
Дим Дуков е доволен, че котките му имат добри хигиенни навици и не правят бели вкъщи.
Писаните на „Голямата уста” са от породата британска късокосместа.


3. Иван Татарчев image
Най-сериозните връзки в живота на Татарчев се крепят на четири меки лапи. Бившият главен прокурор често се хвали с бунтовнически род и силна воля. Но цялата му строгост се изпарява, когато към него с тихи стъпки приближи мъркаща красавица.
Първата му котешка любов е Михаела. Една студена нощ дошла при него от улицата и понеже бил Архангеловден, Татарчев я нарекъл на светеца. Човекът и животното свързали съдбите си в кармична връзка. Прокурорът винаги разказва как котката се мятала пощуряла в мига, в който той е на операционната маса на хиляди километри от България.
Михаела толкова държала на Татарчев, че ревнувала неистово приятелката му Лилия. Само чакала да отвори гардероба, вмъквала се вътре и раздирала дрехите й. Преди няколко години обаче Михаела напусна този свят и магистратът се поболя. За да го спасят, приятели подхвърлили пред вратата му друго коте – от породата „улична превъзходна”. За нея Татарчев избрал името Ксения. Понеже е с по-кротък нрав от покойната Михаела писанката не смята Лилия за съперница.

СНИМКА: ВЕНЕТА РАЙНОВСКА
Иван Татарчев с любимата си котка Михаела.


4. Тодор Янчев imageimage
Тигра нахъсва капитана на ЦСКА Тодор Янчев да схруска противниците на червения тим на терена и извън него. Котката до такава степен е влязла под кожата на футболиста и съпругата му, че те винаги я взимат, където и да отидат. Както си му е редът, писаната пътува с паспорт - ту до морето, ту до Казанлък – родния град на Янчев. Преди време лидерът на армейците дори качил любимката си на самолет и така Тигра се озовала в Турция.
„Едно към едно е с котката от рекламата на „Уискас”, разказва Янчев пред спортен вестник. Голмайсторът с удоволствие й купува всякакви лакомства и котешки джунджурийки. Води я редовно на ветеринар и й дава задължителните витамини.


Когато види реклама на „Уискас”, капитанът на ЦСКА Тодор Янчев винаги мисли, че са снимали неговата Тигра.


5. Коста Цонев image

Актьорът-депутат с охота разказва за расовите си кучета Амур и Хера по вестници и телевизии. Приятелите обаче знаят, че на сърцето му е стъпил черен котарак. „Жена ми Ели го донесе от болна старица. Тя, разплакана, казала: "Умирам, а имам едно коте. Горкото. Кой знае какво ще стане с него!” Ели ме попита много страхливо: "Да вземем едно коте?” Един ден, като се прибрах, гледам едно разкошно черно коте и веднага омекнах. Сега си е като един господар в цялата къща. И кучетата се респектират от него”, изповядва доайенът на парламента в свое интервю.


СНИМКА: МОНИТОР
Коста Цонев отглежда в дома си черен котарак.



Тагове:   стопани,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537516
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930