Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2008 08:56 - Актрисата Биляна Петринска: Преситих се от модата reality
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 4156 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2008 20:01


ЕЛЕНА КРЪСТЕВА /ПОЛИТИКА

imageснимка: Слав Неделчев

 Биляна, преди няколко дни те засякохме в похода срещу рака на гърдата пред Народния театър. Как се озова там?
 
- Още преди две години ме поканиха да бъда посланик на каузата „От любов към живота". Това са моменти, в които всички сме наистина заедно, защото няма нищо по-ценно от дара, наречен живот. За съжаление, всеки е склонен да си мисли: "На мен не ми се случва това". Но коварното на тази болест е, че се появява неочаквано и не подбира възраст. Трябва да се научим да бъдем по-отговорни към себе си. Да не се страхуваме, да не се срамуваме, да можем съзнателно и на време да се грижим за себе си и обичаните от нас хора.

- Познаваш ли жертви на тази болест?
- За съжаление - да. Засега, за  радост животът им е спасен.

- Говорим за рак на гърдата, но като че ли тази тема остава някак в страни. Става ли дума за гърди, първата асоциация е „силикон". Тази мода навлезе доста и при актрисите.
 -   Ха-ха-ха… ако една актриса разчита само на това да си увеличи бюста и да си подплати устните - загубена е! И с възрастта това би ставало все по-смешно. Но всеки си избира сам. Всъщност темата силикон не  е ли изтъркана вече? Крайно време е да измислят нещо друго. Това по света е станало като част от медицината - за да допринесе за естетиката на визията, за подобряване на самочувствието на жената. Аз съм ЗА тези постижения в науката и медицината - но всичко да е с МЯРКА! Хората никога няма да спрат да се занимават с "жълтини" - на това се крепи целият "успех" на този род издания. Принципът е: важното е да говорят за теб и колкото повече, толкова по-добра реклама. Това е вълна, която набира скорост, и няма да се спре, но така е по цял свят. Аз самата най-малко съм засегната от темата силикон. Славя се с естествеността си не само, защото това е истината, а и защото просто не коментирам и не се интересувам. Не бих могла  да се засегна и да хукна да доказвам  каквото и да било на  когото и да било. Мъжът до мен знае истината и това ми е достатъчно. Остава ми само да се забавлявам.

- Ти мислила ли си за „ъпрегрейд" на формите си?
- Засега нямам нужда. Бих коригирала нещо може би на по-късен етап от живота си, въпреки че генът ми е такъв - с годините добивам все по-елегантен вид. Майка ми и баща ми са такъв тип. Аз съм зодия Водолей и ми харесва всичко, което се отнася до напредъка в науката, техниката, медицината, всичко ново, което човечеството постига. 

- Какво е да си муза на художник? Питам те, защото преди години позира на Чапа. На кого още си муза?
- Чапкънов ми е рисувал портрет. И до днес си го пазя - има много голяма стойност за мен. Тази година на кино-фестивала „Любовта  е лудост" получих обещание за подарък от Никола Манев. Обещал ми е картина специално за мен, защото съм любимата му млада актриса. Хубаво е чувството, че  вдъхновяваш някого, че го провокираш. Но човек не трябва да се взима на сериозно. Става смешен. Аз често срещам такива хора  в моите среди. Хубаво е, ако си муза, причината за това да е не само защото си красива жена , а защото имаш духовност. Красотата не е пропорция. В този ред на мисли  бих се радвала  да съм  муза на мъжа до мен.

- Ти не се притесняваш от голотата си, но още не сме те видели в сесии за мъжки списания. Защо?
- Получавала сам предложения - точно три пъти от две водещи мъжки списания в България. Човек трябва да харесва тялото си, да не се срамува, да се приема такъв, какъвто е. Когато една жена е красива, тя  е наслада за сетивата. Но това е много "чуплива" тема. Жената трябва мнoгo да внимава с това как и кога ще пласира външността си. Аз бих искала да ме запомнят преди всичко с други качества. Имам път и още време пред себе си, затова не съм се решавала на тази крачка. Тук това като че ли се ползва все още, за да си вдигаш "рейтинга". Аз нямам нужда от това. Читателите на тези издания няма да ми донесат нито една интересна и провокативна роля в театъра или киното. Нито ще ме направи по-добра актриса. Сега едва ли не всяка хубава жена иска да е на корица на мъжко списание. Никой не може да ги запомни, само декорът се мени. Не ми е нужно да съм "една от всички". Никога не съм искала да  движа и подкрепям кариерата си на актриса с помощта на такива средства. Може би това е причината да не съм приела поканата. А и бягам от думата "секссимвол" като ужилена.

- Напоследък избягваш и хайлайфните сбирки. Защо?
- Никога не съм била на такива места самоцелно. Винаги сам била там, защото съм поканена от някой специален за мен човек и той е държал на моето присъствие. Давам си сметка колко фалш има по такива места, но понякога човек трябва да присъства служебно. Това е част от сделката да си  личност, занимаваща се с "осветена от прожектори" дейност. Но определено подбирам местата, на които ходя. Искам да се съхраня.

- Ще те гледаме ли в нови български филми?
- Предстоят ми снимки за италиански филм. Ще снима Луиджи Перели. А българския филм, който трябваше да снимаме, за съжаление се отложи напред във времето по финансови причини. 

- Какво ти предстои в театърa?
Живот и здраве, имам проекти. Един от тях е една историята за Казанова. Репетициите са  с младата режисьорка Диана Добрева. В Народния театър проектите са за след Нова година. Започвам да озвучавам и един голям сериал за телевизията. Това е прекрасна школовка на гласа и ми помага да го развивам в различни тоналности.

- В профила си във Facebook си написала, че искаш да участваш в „Ледникова епоха". Dancing Stars и „Сървайвър" не те ли влекат?
- Обожавам Русия, без да съм ходила там. Това е една от мечтите ми - да посетя Москва и Петербург. Харесвам много руската литература и кино. А зимни кънки карам от малка. Скоро  гледах rеality  шоуто по ОРТ  "Ледников период". Дано и ние имаме възможност да направим такова грандиозно и толкова красиво шоу. Бих се включила с удоволствие. Но тук става дума за огромни финанси, руснаците в това са ненадминати - в организация, в осветление, в качество. Усмихнати, позитивни. И нивото на сложност е мно-о-о-го голямо! Аз съм ЗА това да се покажеш пред хората какъв си и какво можеш. Дали ще се пързаляш, танцуваш или пееш, ти влагаш от себе си, развиваш се, бориш се, променяш се, изпитваш се. Никога не ме е било страх от конкуренция и кастинги, защото съм открит човек, вярвам в себе си, самокритична сам. Не се смятам за безгрешна. Сигурно "Сървайвър" е голямо приключение и игра с природата, но да си призная честно, не го следя. Рядко гледам телевизия. Преситих се от модата "reality". Мечтая си за кино. Там би било моето "разголване".



Тагове:   модата,


Гласувай:
0



1. birdofpray - Биляна е Прекрасна, истинска и ангажирана - както винаги
28.11.2008 03:00
Биляна е прекрасна актриса, много красива жена и прекрасен човек и който има винаги какво да каже и покаже на днешната безхаберна младеж. ЗА жалост отрастваща и възпитавана от агресивната чалга култура тази младеж отказва да мисли и да приема че истинските стойности са съвсем различни от налаганите ни от медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537532
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930