Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2008 10:19 - Петима танцьори сред журналистите...и петима сред политиците
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 6439 Коментари: 2 Гласове:
0




ЕЛЕНА КРЪСТЕВА /МОНИТОР, 25 октомври

Чий език е по-остър? Журналистите и политиците засега не са излъчили победител в този стар двубой. Нашумялото шоу Dancing Stars по bTV обаче им даде възможност да пренесат схватката върху лъскав паркет. Оказа се, че журналистическото воинство е по-освободено от предразсъдъци и не се свени от езика на тялото. Докато политиците се скатаха от шоуто. Единствен актьорът Андрей Баташов, преквалифициран от няколко месеца в депутат, отсрамва народните избраници.
Знаем обаче, че понякога държавниците валсуват и извън голямата политика. Кога правосъдната министърка Миглена Тачева играе мъжкия танц сиртаки? Защо евродепутатката Антония Първанова мята гюбеци? На чия глава се качи Соломон Паси? Все важни въпроси, чиито отговори ще откриете в рубриката ни „Пет плюс пет този уикенд". Пак там ще разберете кои журналисти владеят най-добре езика на тялото.

1. Елена Йончева
 image
Снимка: БУЛФОТО

Елена Йончева и партньорът є Александър Попов танцуват джайв.

Когато не е на война, лъчезарната Елена танцува, а папараците надзъртат за цвета на бикините й. Премиерът сигурно си троши пръстите да праща есемеси за подкрепа. Николай Бареков пък удря танго с журналистката с надеждата да произведе новина...
Включването на Елена Йончева в шоуто Dancing Stars е най-големият коз на новата продуцентска компания  на Нико Тупарев Old School Productions. Появата й на лъскавия паркет разгоря виртуална война между привържениците на кабинета и опозицията. Плъзнаха коментари, че с танците си Елена спасява рейтинга на Станишев, че журито изкуствено я поддържало, а резултатите от зрителския вот били нагласени. Смелата журналистка отмина подмятанията и продължи да танцува. Тя си знае, че е пионер. Но не заради сърдечната връзка с  червения премиер. А защото обича да проправя пътеки там, където ги няма.

2. Иван Гарелов
 

imageМедийните експерти сравняват кариерата на Гарелов с майсторско изиграно сиртаки.

Homo Ludens* - подобно определение пасва към личността на Гарелов, както тирантите към мустака му. Човекът, наричан Мистър Панорама, е играч откъдето и да го погледнеш - главно действащо лице в тв кадрили, медиен съветник на политици в предизборно време, участник в реклама, когато го заболят коленете.
Според медийните анализатори цялата кариера на Гарелов прилича на майсторско изиграно сиртаки - стъпка напред, бавно приклякане, плавно изправяне, леко завъртане. От години това е и любимият танц на журналиста. Напоследък обаче Гарелов танцува не само след чашка узо. Играчът с тирантите използва сиртакито, за да ни убеди в достойнствата на илач за артрит.
*Homo Ludens - играещият човек. В едноименната си  книга холандският философ Йохан Хьойзинха прави блестящо изследване на игровия елемент на културата.

3. Ники Кънчев
 image Снимка: БУЛФОТО

Ники Кънчев и Ирена Димитрова не се задържаха дълго в Dancing Stars.

Отдавна подозирахме, че Ники Кънчев е специалист по всичко - знае много, съветва ни какво да пазаруваме, журира в модни и бирени конкурси, играе „Генерал" и футбол, „клонира се" в помощ на банка. Последния месец камерите на bTV го запечатаха за поколенията в ново превъплъщение. Водещият на „Купон на изток от рая" по Дарик радио ни сюрпризира в Dancing Stars. Дори Нешка Робева се изуми от подвизите му на подиума и призна: „Ники, ти разби в мен убеждението, че интелигентните мъже не могат да танцуват."
Покрай проекта на Нико Тупарев Кънчев на собствен гръб разбра значението на репликата „Всичко е валс", с която започва всеки виенски бал. Засега хладнокръвно мълчи какво са му коствали въртележките и поддръжките в танците. Понеже годините в „Стани богат" са го направили суетен, преди дебюта си Кънчев се застрахова с кокетна самокритика. „Голямо дърво съм. Пинокио", самоиронизираше се валсуващият енциклопедист на репетициите с партньорката си Ирена Димитрова.

4. Анна Цолова
 image

Анна Цолова е решила да научи на хоро всичките си колеги от bTV.

Чаровната водеща от сутрешния блок на bTV се е нагърбила с мисията да вкарва в правото хоро колегите си от нюзрума. Тя се запалила по народните танци още в детска възраст. Само бременността й я отказа временно от ръченицата. Чуе ли фолклорните ритми, кръвта на журналистката загрява и Цолова кара и околните да заситнят. „Жертва" на водещата станал екранният й партньор Николай Бареков. Ани няколко пъти му показвала как се играе хоро, но Мистър Имаме новина не възприемал. Съпругът на Цолова също не бил в час с българския фолклор. Журналистката обаче се е заинатила да тропнат хоро на кръщенето на първородния им син Калоян.

5. Камен Алипиев-Кедъра
 Снимка: АРХИВ

Водещият на „Спортна треска" по БНТ 1 Камен Алипиев-Кедъра и скиорът Марк Жирардели „заграждат" дама на дансинга в Банско.

Кедъра не е сам! Този двусмислен вик се разнася винаги когато корифеят на баскетбола в БНТ Камен Алипиев се озове на дансинга. Според бойните му другари в купона спортният журналист го раздава леко дървено в началото на танците. Нещата обаче се променят след първите чаши ирландско уиски и Кедъра се превръща в тигър на рока. Този кадър е запечатал Алипиев миг преди да се развихри.
Коментаторът на четири олимпиади и куп световни първенства тъкмо е измъкнал чаровна дама изпод носа на легендарния скиор Марк Жирардели на парти в Банско. И очевидно не е сам.

... и петима сред политиците 1. Антония Първанова   image
Снимка: МОНИТОР

Антония Първанова в ритъма на кючека на сватбата на 17-годишна ромка в Добрич преди пет години.

Антония Първанова разкърши снага в сластен кючек на 28 септември 2003-а. Сюблимният момент беше запечатан на снимка, която повечето вестници тиражираха моментално. Фотото бе придружено с напоителен текст как народната представителка мята гьобеци на ромска сватба в Добрич и кичи с двайсетолевки гърдите на 17-годишната булка Недживан. Кадри от горещия танц бяха излъчени и по bTV. Пет години по-късно Първанова е уважаван евродепутат и явно е забравила да върти пъпа си. Когато през януари беше гост в шоуто на Азис, тя скромно каза, че не може да танцува кючеци. И остана прикована към диванчето, докато Василка разиграваше телесата си.
Ориенталските танци може и да не са силата на Първанова, но според бдителни репортери, отразявали ведомствените купони на НДСВ, пластичната дама е царица на дансинга. Не случайно Нико Тупарев и компания я поканиха в Dancing Stars. Според коридорната клюка Първанова дала съгласие, но после се отметнала. Според една версия се улашила от тежките тренировки и стоическия режим на участниците. Според друга пък се разтревожила дали пируетите и премятанията в шоуто няма да накърнят репутацията й на сериозен политик.
2. Миглена Тачева   image
Снимка: БУЛФОТО

Правосъдната министърка Миглена Тачева танцува сиртаки на 65-ия рожден ден на Иван Гарелов.

Денем е жрица на Темида, мръкне ли - край нея се завихрят Дионисови веселия. Приятелите на първата жена, станала министър на правосъдието у нас, са категорични, че строгата в Съдебната палата Миглена Тачева е купонджийка извън нея.
Тази година тя обра точките на партито за 65-ия рожден ден на Иван Гарелов. В разгара на вечерта се разнесоха звуците от „Зорба гъркът" и Тачева се понесе в ритъма на сиртакито. Без да се притеснява, че танцът е мъжки, дамата направи показно.
Другата страст на правосъдната министърка са песните. Малцина знаят, че преди време Тачева и неколцина прависти от Варна сформират групата „Нота Бене". Имат дори издаден компактдиск. Сред близките й приятелки е Тони Димитрова и министърката често пее „Ах, морето".
Най-великолепният дует на Тачева обаче е с Лили Иванова. Министърката извиси глас с първата дама на музикалната ни сцена на коледен купон на магистратите миналата година. Изпълнението е толкова вълнуващо, че подчинените на Тачева не го разказват, а само отбелязват „и сто пъти да разкажеш, не е като веднъж да видиш".
3. Соломон Паси  image
Снимка: МОНИТОР

От Соломон Паси на дансинга може да се очаква всичко.

Внимавайте много, ако се окажете в една дискотека със Соломон Паси. Защото не е изключено да ви се качи на главата в буквалния смисъл. Преди седем години на купон след семинар на управляващата коалиция в Пампорово Паси яхна Милен Велчев. Тогава Соломон беше външен министър, а колегата му първи финансист на републиката. Оказа се, че Велчев има яки рамене и издържа неочакваната тежест, без да му мигне окото. След като потанцува няколко секунди нависоко, Паси „кацна" обратно на дансинга. Репертоарът на дипломата далеч не се изчерпва с подобни изпълнения. Освен в рока Паси го бива в тангото и в салонните танци. Затова е любим гост на всеки бал, организиран от Виенския клуб у нас.
4. Лидия Шулева   image


Виенският бал в София през 2006-а. Лидия Шулева подава кавалерски ръка на проф. Александър Йосифов, когото е съборила преди миг.

Когато Шулева танцува, също е добре да се вземат предпазни мерки. На Виенския бал през февруари 2006-а тя така засили достопочтения композитор и диригент проф. Александър Йосифов, че той падна по гръб на дансинга. Опитвайки да се задържи, повлече със себе си и съседната двойка в лицето на австрийския посланик д-р Карл Дийм и партньорката му. Дори и да се е притеснила, в този момент Лидия Шулева показа самообладание и кавалерски помогна на Йосифов да се вдигне на крака.
Устремът на бившата вицепремиерка и настояща депутатка от Българска нова демокрация вероятно идва от страстта й към рока, коментират колегите й в парламента.
5. Асен Агов image 
В БНТ още въздишат по танците на депутата Асен Агов.
Сега е депутат от партията на Костов, но преди да се отдаде на политиката, Агов беше от другата страна на бариерата - при журналистите. Известно време водеше новините с Нери Терзиева, беше и генерален директор на БНТ. Десетилетия по-рано пък припечелваше като манекен, припомнят си беловласи кадри от „Сан Стефано" 29.
Каквито и интереси да го занимават за момента, в един Агов винаги е бил постоянен - страстта към танците. Старата гвардия в БНТ го описва като бързоног джентълмен, който уверено води партньорката си на дансинга. Бивало го много в рока, никога не отказвал танго. Според парламентарните репортерки уменията на синеокия политик не са закърнели от престоя край депутатските банки. Затова не е изключено на купона за 60-ия си рожден ден на 8 ноември Агов да се „разтъпче" и да покаже кой е истинската танцуваща звезда.



Гласувай:
0



1. анонимен - ОХ
28.10.2008 06:21
Господи, какво вълнува днес българина...Това,че е най-беден,че е най-мачкан от мафия,парно и т.н ;не вълнува нито Кръстева,нито неините останали колеги - давай,народе,тъпей и ...играй...
цитирай
2. анонимен - Бедний, ми бедний Анонимен,
28.10.2008 07:52
защо не въздъхнеш дълбоко още веднъж? Българинът наистина е беден, мачкан и т.н. Но животът не е само мафия и търгове. Напомням ти, че този блог е в категория "Забавление". Тежките житейски четива ги потърси в друг раздел. :) Поздрави от Кръстева :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537825
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930