Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2008 07:36 - Пет стабилни двойки без подпис...и пет с дълъг брак
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 24740 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2008 07:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕЛЕНА КРЪСТЕВА
ДАНИЕЛ ФИЛИПОВ

Бракувана стока ли е семейството - размисли и страсти на тази тема се разгоряха повсеместно, откакто новият Семеен кодекс мина на първо четене в парламента. В ябълка на раздора се превърна регламентирането на т. нар. фактическо съжителство. При него двойка, която не е сключила брак, но живее заедно, се признава за пълноправно семейство с произтичащите от това последствия.
Най-яростните критици на законопроекта се оказаха Божиите служители от всички вероизповедания в България. В същото време идеята явно среща подкрепа сред широките народни маси, стигнали до прозрението, че бракът е основната причина за разводите. 


Пет стабилни двойки без подпис...

 

1.     Борисов – Бориславоваimage

„Сватбеният ден е тържество на любовта, начало на съвместния ви живот. Създайте с обич и търпение дом, семейство и деца – най-висш израз на всичко добро у човека, на всичко ценно, което не би съществувало без топлината на една ласка и без бурята на едно чувство”. С тези думи кметът на София Бойко Борисов приветства двойките в Гражданското. Понеже не може да огрее всички сватби, пожеланията  му са запечатани на елегантна листовка. Младоженците я получават заедно с удостоверението за сключен брак.

Въпреки поетичните възгледи на градоначалника и факта, че от години живее с топ банкерката Цветелина Бориславова, засега той не е сложил съпружески подпис. Все пак Борисов има представа от тайнството на брака, защото е бил женен веднъж и има дъщеря. Освен това, новият семеен кодекс ще го „бракува” служебно, понеже според подготвяния закон живеещите на семейни начала са във „фактическо съпружество”.

 

СНИМКА: МОНИТОР

Преди демокрацията съжителството между столичния градоначалник Бойко Борисов и банкерката Цветелина Бориславова щеше да се нарича „милиционерски брак”

 

2.     Иван и Вихраimage

 

И Иван Христов, познат на всички като Иван от „Сблъсък”, и половинката му Вихра Петрова са твърдо „за” брака.  Но въпреки тази подробност и факта, че дъщеря им Ава вече е на на три години, засега синеокият водещ не е поискал ръката на избраницата си. „Опосумът”, както го нарече фолк кралицата Глория, се оправдава със свръхнатоварване в работата. „Нямам време да се оженя. Представям си сватбата като летен купон, поне десетдневен, но засега не намирам време да го сторя.“, обяснява Иван. „Аз имам дете от него и мисля, че това е много по-голяма обвързаност, отколкото един подпис”, пък твърди Вихра.

Христов хвърлил око на Петрова преди седем години. Тогава бил едва на 22, а тя работела като репортер в предаването „Чай” по БНТ. Влязла в студиото, където той гостувал с творческата си половинка Андрей, и си казала: „Я, какво сладко дете!"

По-късно двамата се засичат в bTV – Иван прави „Сблъсък”, а Вихра е редактор в „Искрено и лично”. Отначало дамата отблъсква атаките на напористия водещ с мотива, че е по-голяма от него с три години и половина. „Опосумът” обаче превзема крепостта с помощта на хитрата Миглена Ангелова. Настоящата г-жа Чакракчиева, пословична със страстта си към собствени сватби, отишла при Вихра и в упор задала въпроса "Ти не харесваш ли Иван? Той е много симпатично момче!". Изтъкнала й че е изключително отговорен и Петрова се предала на изкушението. По-късно щастливата двойка заедно с Андрей създава агенция за запознанства „Аз и Ти”.

 

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

 

Иван и Вихра избират Андрей за кръстник на дъщеря им Ава.

 

 

3.     Бачев-Видерimage

 

„Доволна шъ устанйеш” – с тази реплика на култовата героиня Галена Прехвалена от скечовете на Мариан Бачев в Шоуто на Слави често се майтапи и половинката му Милена Видер. Двамата са заедно от седем години. Време повече от достатъчно, за да ги наредят сред най-хармоничните двойки в актьорското съсловие. Засега не са ходили до Гражданското като главни действащи лица, но нищо не се знае. Свършили са обаче по-важната работа – преди 17 месеца Милена ощастливи Мариан с раждането на Александрина и така се заформи семейна троица.

Сцената е тази, която събира Бачев и Видер. Искрите пламват в Шумен, където режисьорът Борис Панкин поставя „Синята стая” от Дейвид Хеър. По-късно двойката се снима и във филма на Любомир Халачев „Филип”. Преди две години Милена смени професията си и вече проявава артистизма си в козметичен център.

 

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Звездата от Шоуто на Слави Мариан Бачев в компанията на двете си дами – малката Александрина и любимата Милена.

  

4. Топузаков-Тотева

 

Схемата футболист – силиконова красавица е класическа. Избраницата на Елин Топузаков Весела Тотева е извор – и на сексапил, и на бисери. Едното струи от кориците на мъжките списания, а другото беше нейна запазена марка в шоуто на Нова тв „Ало, Къщата”. Двамата откриха любовта си преди три години, но заживяха заедно едва тази – когато бившият капитан на „Левски” замина за Израел като играч на „Апоел” (Тел Авив). Наскоро двойката гостува във „Вечерното шоу на Азис” и разкри, че засега не планира сватаб, но пък работи за бебе.  „Правим много секс, а бебето е Божа работа. Надяваме се да имаме едно сладко и красиво бебе, което да прилича на майка си”, обяви Топчо.

 

СНИМКА: TV 2

Елин Топузаков и Весела Тотева като гости във „Вечерното шоу на Азис”

  

5.     Вергов и Иринаimage

 

 

В ситкома на bTV „Той и Тя” Юлиан Вергов е неженен без деца. В живота има дъщеря, но пък не се е „бракувал” за майка й Ирина, позната преди години като „момиче „Невада”.

Четири часа преди сватбената им церемония Вергов и половинката му бият отбой и не слагат автографи в Гражданското. Решили да не си губят времето с глупости. За сметка на това се радват на прекрасната си дъщеря Алена.

"Не мисля, че бракът може да свърже двама души или да ги задържи заедно, ако те са решили да се разделят. Естественото, което може да ги свърже, са чувствата. Ако няма чувства, а те продължават да стоят заедно, защото имат брак, е ад за всички”, философства актьорът по темата в едно интервю.

Вергов често разказва, че Ирина е жената на живота му. „Имам нужда да говоря с нея, да чувам нейното мнение, нейния отговор, да споделям с нея неща, които не мога, пък и не искам да споделям с друг", признава Вергов.

 


СНИМКА: БУЛФОТО

 

 Вергов с дъщеричката си Алена.

 

 

...и пет с дълъг брак

 

1.     Сакскобургготскиimage

 

Към златна сватба, празнувана след половин век съвместен живот, вървят Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита Гомес-Асебо. Двамата вече навъртяха 46 години. Бившият цар и премиер и доня Маргарита се заклеват да са заедно в добро и зло три пъти. Първата церемония е на 14 януари 1962 в Мадридската катедрала. Присъстват само най-близките. На 20 януари двойката вече е в Швейцария и разменя подписи в кметството на Лозана. На 21-и се вричат в „Златната църква” на градчето Вевей. Венчава ги българският митрополит за Северна Америка Андрей Велички, а кумове са Дмитрий Романов, племенник на последния руски цар, и сестрата на Симеон  Мария-Луиза. На главата на булката  блести диадема-реликва. Навремето жената на Стефан Стамболов Поликсени я подарила на съпругата на цар Фердинанд. След това с нея се венчава принцеса Джованна, която сватбата с цар Борис III превръща в царица Йоана.

 


СНИМКА: МОНИТОР

Миналата година Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита Аусебо празнуваха сапфирена сватба.

 

2.     Морфов-Вранговаimage

 

Пример за успешен тандем не само в план „режисьор-актриса”, но и като семейство. На 2 януари 2009 ще празнуват 20 години, откакто са разменили халки под звуците на Менделсон. Юбилеят е известен още като порцеланова сватба – празничният обяд се поднася в нов сервиз в знак на това, че от старите съдове не е останала нито една чинийка.

Искрата между Александър Морфов и Рени Врангова пламва във ВИТИЗ, когато тя е във  втори, а той в трети курс. Кумове на влюбените студенти стават приятелите им Теди Москов и Мая Новоселска – друг пример за добро семейство между режисьор и актриса. Освен тази великолепна четворка, няма други на сватбата. Явно е било на късмет, защото и днес любовта на Рени и Сашо гори със студентски пламък. Врангова дарява режисьора с две дъщери – Неда и Сара.

 

СНИМКА: БУЛФОТО

 

Съпрузите Морфови в компанията на колегата си Христо Мутафчиев.

 

 

 

 

3.     Атанасовиimage

 

Федербал и китара са разковничето за щастието на червения депутат Иво Атанасов. Шефът на медийната комисия в парламента се запознава със спътницата в живота си Стефка на едно игрище докато цели перцето с хилката. Музикалният инструмент пък му помага в свалката, защото учел жена си да свири и от урок на урок двамата се взели.

Преди връзката им да стане факт Атанасов следи цяла година бъдещата си другарка от прозореца на общежитието в Студентски град и преглъща тежко. Не смеел да й се представи, защото по онова време красивите жени били трудно достъпни. Сега депутатът с охота разказва как походката на съпругата му го вълнува и днес. „Напомня ми походките на един вид животни из Африка. Нещо от семейството на котките или по-скоро от рода на леопарда, даван на забавен кадър по сателитния канал "Енимъл планет" - като ходят, имаш чувството, че цялото им тяло вибрира”, детайлизира кюстендилецът. Атанасови са женени от 34 години. Освен цветя и рози, бракът им изтърпява и магия. Врачка разкрила на съпругата, че в саксията с фикус в хола на кюстендилския им апартамент дреме зло. Семейството изровило растението и в корените му намерили бележка „Смърт до 13 юни”. Понеже ясновидката посъветвала да изхвърлят саксията в течаща вода, Атанасов натоварил фикуса в колата и поел пътя към София. Никъде обаче не срещнал река, докато не стигнал бул. „Евлоги Георгиев”. „Спрях, огледах се и с пълното съзнание за цялата абсурдност на ситуацията захвърлих саксията в канала", разказва депутатът .

 

СНИМКА: www.ivoatanasov.info

Иво Атанасов се гордее с жена си вече 34 години.

 

 

4.     Халваджиянimage

 

Пазител на семейното огнище и кукловод, който дърпа конците на шоубизнеса с щампа  „Произведено в България”. Медийната клюка реди, че Магърдич Халваджиян уволнява за изневяра. Затова  служителите му никога не се хвалят с извънбрачни завоевания. „Прекъсвал съм контактите си с приятели, които изневеряват на жените си.  Щом някой може да предаде най-близкия си човек, то какво остава за някой друг?”, разсъждава по този  повод дългокосият режисьор и продуцент.

Преди 17 години арменецът минава под венчило с шармантната стилистка Кремена и двамата стават тандем за пример – и в професията, и в живота. „С Кремена имахме голям късмет и двамата, че се намерихме. Това е много важно, защото човек понякога търси цял живот и пак не намира половинката си”, смята Халваджиян.

 

СНИМКА: БУЛФОТО

Магърдич е пазителят на уюта във фамилия Халваджиян.

 

 

5.     Празниковиimage

 

„Лошо време няма. Има лоши жени” – тази сентенция е на Минчо Празников. За десетилетия връзка с метеорологията легендарният синоптик може и да се е разминавал понякога с точната прогноза. По-важното обаче е, че не се е разминал с добрата жена. „Нямам богат опит с нежната половина от обществото, защото съм се оженил за първата си любов и съм й останал верен досега”, изповяда се преди шест години прогностикът не къде да е, а в мъжкото списание „Плейбой”. Дамата, която прави всеки ден в живота му празник, е Цанка Бошнакова – професор в Медицинска академия. „С нея са свърани най-хубавите ми моменти - голямата любов преди брака, сватбата ни, раждането на дъщеря ми, рождените дни”, разнежва се синоптикът.

 

СНИМКА: МОНИТОР

Легендарният синоптик Минчо Празников е категоричен, че „Лошо време няма. Има лоши жени”.


Тагове:   брак,   подпис,


Гласувай:
0



1. анонимен - И понеже защото....
15.11.2008 13:49
в БГ всичко е игра и залагания ето и моите гласувания.Да се вземат под внимание от официалната статистика;)))))
За първата петица- моят избор е двойка №3. Бачев-Видер- щастието струи извън тях, прелива към нас!!!!
За втората петица - моят избор е двойка №2. Морфов-Врангова - не се нуждае от пояснения!!!
цитирай
2. miroslavavramov - А бе ленче
15.11.2008 17:09
много си пожълтяла
цитирай
3. empire - ххх
16.11.2008 09:58
А Волен и Капка къде са ? хаха
цитирай
4. rpatel - Важното е да има любов и разбират...
16.11.2008 17:44
Важното е да има любов и разбирателство, със или без подпис.
цитирай
5. idemotgorata - важното е да има каквото е важно да го има.
17.11.2008 00:48
Кой може да каже кои са стабилни двйки и кои не?

Информацията, дето имаме за някои публични двойки не значи абсолютно нищо.

Аз съм за бракуването. Но то е само за хора, които искат по някакъв начин да са отговорни.

Иначе плачат хората, като работят без подпис при някой шеф и може да ги изхвърли когато си иска без да им плати. хахаха. Ама това си е...иронията е пълна.
цитирай
6. nar - Категорично против
17.11.2008 03:08
Категорично съм против въпросния законопроект, защото той нарушава моите права. Веднага се обосновавам защо.
Освен че съм ЗА брака и не виждам причина хората, които са се "немерили", да не се оженят /освен заради лигавщина/, смятам, че този законопроект например ме ощетява материално.

Например - заживявам с някого, без да се женя за него. Според моя мироглед - не съм се оженила за него, защото /още/ не съм сигурна, че това е моят човек - т.е. - той е на нещо като изпитателен срок. Деца нямаме /щото ако имаме, ще са резултат на това, че съм била сигурна :)/.
И изведнъж - недай боже - аз давам фира. При положение, че нямам братя и сестри, и първи братовчеди нямам дори, всичките ми имоти и собствености отиват при "изпитателния" пич. Че дори и на част от фирмата ми ще посегне, щото е в правото си.

Ми не съм съгласна, сори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537068
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930