Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 00:19 - Пет наследници в сянката на родителите си... и пет със собствен блясък
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 3529 Коментари: 1 Гласове:
0



Бързи щрихи към картината на известните семейства в България

 

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА/МОНИТОР - 28 март

 

Защо Тодор Славков разрежда водката си с правешки хумор? Как Соломон Паси от четене на есета за велики философи стана пръв НАТО-вец на България? Защо от всички наследници на големи имена в шоубизнеса, само Графа надмина славата на родителите си?  Как единствената дъщеря на Стоянка Мутафова вирее в сянката на майка си?
Отговорите ще намерите в култовата ни рурика "Пет плюс пет" този уикенд

Пет наследници в сянката на родтелите си...

 

1.     Тодор Славков

 

Разрежда сутрешната водка с лафове на Батето и правешки хумор, напити директно от извора. Взима за мезе Румен Луканов или Емил Кошлуков и ги поглъща на едри хапки. Петолъчката на Тодор Славков засенчи останалите звезди в къщата на VIP Brother и го изстреля сред най-популярните личности у нас в момента.

Преди продуцентът на шоуто Нико Тупарев да го изкуши с хонорар от четвърт милион, Малък Тато лежеше в дебелата семейна сянка на Живкови. Хвърляха я покойнят му дядо Тодор Живков – екс държавен глава и човек от народа, баща му Иван Славков - веселяк-олимпиец и амбициозната сестра Евгения – дизайнерка и депутат. Да не забравяме и майка му Людмила Живкова, завещала да мислят за нея като за огън.

Идването на демокрацията гилотинира рахатлъка на Славков-младши. Наследникът на комунистическата фамилия беше обвинен в групово изнасилване. Процесът се точи 11 години. Накрая Тодор беше оправдан, но докато го водеха „невинен до доказване на противното”, изкара две години зад решетките. След делото Славков се покри и не даде нито едно интервю. Шоуто по Нова тв е първата му мащабна публична изява и някои наблюдатели видяха в нея заявка за политическа кариера. По онлайн форумите даже тръгнаха предложения БСП да заложи на малък Тато на предстоящите избори.

 

962201-1

Тодор Славков е кокошката, която ще снесе златно яйце, за  продуцентите на VIP Brother.

 

 

2.     Мария Грубешлиева

 

Актриса, журналистка, писателка – Мария Грубешлиева е била всичко това в различни етапи на живота си. Но най-вече е дъщеря на майка си и масово я знаят като Муки - единствената щерка на фурията Стоянка Мутафова. Двете се разбират като куче и котка и съжителството им често става храна за добросъседски размисъл. Дали причината се дължи на сянката, в която Грубешлиева вирее цял живот, не се наемаме да гадаем.

Разделението на труда в домакинството на двете дами съблюдава следната схема – Стоянка се подготвя за сцената, а Муки пише мемоари. Или пък дава пикантни интервюта, в които разказва как Еди Казасян я ухажвал, а Иван Славков й пращал картички.  Откровенията й са забавни, но в тях долавяме леката тъга на човека, който е винаги втори. „Едва сега осъзнавам, че е имало и нещо подсъзнателно в харесването помежду ни - и двамата бяхме хора в сянката на някой друг. Аз - на майка си, а Еди Казасян - на Леа. Самият той ми го призна веднъж: "Бях в сянката на брат си, а сега - на Леа!", въздиша Грубешлиева пред издание с жълта окраска.

 

962201-2

СНИМКА: БУЛФОТО

Ежедневието на Стоянка Мутафова и Мария Грубешлиева изобилства от типичните скандали майка-дъщеря. Двете обаче не могат една без друга.

 

 

3.     Веселин Данов

Показателно изключение на римската сентенция Qualis pater, talis filius („Какъвто бащата, такъв и синът”). Веселин Данов се пръква в семейството на покойния Христо Данов – виден юрист, бивш вътрешен министър, а по-късно и шеф на Конституционния съд. Правнук е на още по-почитания книгоиздател Христо Г. Данов.

При Веселин обаче гените така са се объркали, че често се оказва от другата страна на бариерата. Иска да плува с едрите риби в политиката, но според слуховете е твърде зависим от подземните акули. Преди две години участва във второто издание на VIP Brother, но скоропостижно напусна Къщата по собствено желание. Може би усети, че престоят там няма да му донесе очаквания PR. После чухме за него, че е в ареста за склоняване към проституция. Данов отрече да прави такива неща. Преди няколко месеца обаче бивша жрица на плътта, която сега печели като писателка, призна в интервю, че Веселин Данов е прототип на един от мафиотите в романите й. Жената се казва Даниела Великова. Според нея синът на покойния вътрешен министър Данов, е бил основен играч в бизнеса с проституки във Варна поне до 2002 г.

 

СНИМКА: МОНИТОР

962201-3

Веселин Данов е прототип на мафиот в романите на бивша проститутка.

 

 

4.     Петя Дикова

 

Татко й винаги е в опозиция, майка й обезоръжава само с един поглед. На Петя Дикова сигурно не й е било лесно да расте в сянката на тв легендата Сашо Диков и актрисата Аня Пенчева, но досегашното й представяне във VIP Brother не издава комплекси на тази основа. Държи се естествено, излъчва позитивизъм и не се съмняваме в искреността й нито за секунда.

Очертава се Пипи, както я наричат близките й, да стигне напред в шоуто. След това очакваме към нея да завалят предложения и за други медийни изяви.

Дикова отдавна е свикнала с камерите. Преди години водеше „Мело ТВ мания” по БНТ, но тогава беше прекалено малка и играеше на глезла. Следването в Лондон, където завърши специалностите „Театър” и „Журналистика”, обаче е превърнало Пипи в интелигентна дама, която знае как да изтъкне всичките си достойнства. Първата приятна изненада дойде със спектакъла „Рейс” от Станислав Стратиев в Народния театър. Режисьорът Борис Панкин й повери роля и засега не е съжалил.

Дикова се пробва и като преводач. След връщането си от Англия изкара курс при светилото в тази професия Мариана Хил и превежда на самата Ева Херцигова при откриването на бутика на Chopard в София. Засега това е единственото поприще, където не я представиха като „дъщерята на...”.

 

962201-4

СНИМКА: БУЛФОТО

Петя Дикова влезе в Къщата на VIP Brother като дъщерята на Аня Пенчева, но там показва собствено мнение и независимост.

 

 

 

5.     Николай Михайлов

 

Наследник на вратарската фамилия Михайлови. За съжаление на дядо му Бисер и баща му Борислав, Николай е известен предимно с постиженията си извън терена. Не сме чули да е спасил „неспасяем” гол, но пък редовно четем какви сексбомби „обезврежда” в постелята си. Най-запомняща се беше Николета Лозанова, избрана за „Мис Плеймейт” преди три години. Знаем, че сред любимите занимания на Михайлов, когато е далеч от топките, е да „бръмчи” с червено ферари.

Професионалната кариера на Ники тръгна обещаващо – беше сред надеждите на „Левски”, после заинтригува хората в „Ливърпул”. В Англия обаче Михайлов очевидно не намери себе си и легендарният клуб го преотстъпи да пази вратата на холандския „Твенте”.

 

962201-5

Засега Ники Михайлов впечатлява само с хубави коли и жени. Очакваме обаче постижения и на терена.

 

 

 

... и пет със собствен блясък

 

 

1.     Соломон Паси

 

Паси е фамилия на мечтатели. Бащата – философът Исак Паси, бленуваше да види сънародниците си естети и десетилетия наред ги затрупваше с есета и поредици за философи и хора на духа. Синът – математикът Соломон,  планираше България в НАТО, докато наливаше бензин на трабанта си.

Историята показа, че Паси-старши и днес остава мечтател, защото българинът се заразява от примерите на бай Ганьо, а не от френските моралисти. Наследникът Соломон обаче се оказа реалист и България влезе в Атлантическия алианс. При това, Паси беше първият европейски политик, който още през 1990-а официално се обяви за излизане от Варшавския договор и за разширението на НАТО и ЕС на изток.14 години по-късно Соломон плака от щастие на издигането на флага на Пакта в София.

Освен младоженец, в момента 52-годишният евроатлантик е и кандидат за поста генерален секретар на НАТО.Нищо чудно и да го получи. Защото логиката не изневерява на Паси.

 

962201-6

СНИМКА:

Соломон Паси е възпитан в размах на мисълта и мечтите от баща си проф. Исак Паси.

 

 

2.     Андрей Слабаков

 

Наследява от баща си Петър Слабаков две любови и една омраза. Става дума за киното, риболова и човешката несправедливост.  В тези три неща иначе разсеяният режисьор Андрей Слабаков е педантично последователен.  Един филм може да му отнеме десет години, но накрая ще го реализира, както стана с лентата му „Хиндемит”. Ако пък публиката не дойде при него, той ще иде при нея –  стори го миналото лято с пътуващото си кино.

Подходът при рибата е малко по-различен. Дебне я с часове, но после не я хвърля в тигана, понеже предпочита други храни. По всяко време обаче е способен да гризе политиците. Защото за Андрей разликата между депутат и крадец не е голяма. „ Като са на власт, крадат повече. Като са в опозиция - крадат по-малко. Дразни ме, че в една фирма, каквато е България, служителят е по-голям от работодателя. Работодател е българският народ, който избира своите служители - депутатите.”, обобщава наблюденията си режисьорът. Засега обаче не е надминал по-лаконичната, но по-силна констатация на баща си: „Не може един да има сто усти и сто гъза”.

 

962201-7

СНИМКА: МОНИТОР

Андрей Слабаков прилича на баща си и по бунтарския си дух.

 

 

3.     Княгиня Калина

 

Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски и най-интересна за медиите от цялата фамилия. Дивото я зове открай време. Преди години провокираше европейските аристократи с обръсната глава и ексцентрично нанесен грим. Не си избра принц на бял кон, а морски вълк с простосмъртно потекло и се омъжи за него. Вдигна сватба в Царска Бистрица с идеята да популяризира местните красоти пред чуждите благородници. Вместо в престижна западна клиника, избра да роди първото си дете у нас. Не изтъргува фотосите му в световни списания за милиони долари, а покани в дома си репортерите да снимат малкия Симеон-Хасан.

Княгинята е лице на световното вегетарианство и страстна защитничка на животните. Не вкусва месо, в гардероба й няма кожуси от одрани зверове.

 

962201-8

 

 

4.     Димитър Цонев

 

Най-известният мустак на малкия екран, откакто Кеворкян напусна тв ефира. Буквално закърмен с телевизия, защото майка му Анахид Тачева е говорителка няколко десетилетия. Баща му Коста Цонев пък го вкарва в киното и в детска възраст Димитър Цонев отмята няколко филма, сред които „Таралежите се раждат без бодли” и сериала „Записки по българските въстания”. Всички очакват младия Цонев да щурмува ВИТИЗ, той обаче взима диплома за юрист. И с нея се оказва в...телевизията. Години наред водеше новините, после стана правителствен говорител, мина през връзките с обществеността на БТК и пак се върна в БНТ, но като програмен директор. Шефската му глава роди концепцията на шоуто „В неделя с...” , където се подвизава и дъщеря му Деси. Покрай наследницата си Цонев е на път да се сближи с комунистическата фамилия Такови, защото щерка му чака син от Янчо Таков-младши.

962201-9

СНИМКА: МОНИТОР

От любовта на актьора Коста Цонев и телевизионната говорителка Анахид Тачева се ражда Димитър Цонев – на известното лице на БНТ 1 в момента.

 

 

5.     Графа

Единствената звезда в шоубизнеса, made in BG, надминала славата на известните си родители. Стане ли дума за музиканта Кирил Ампов, следва незабавното уточнение „бащата на Графа”. На трийсет години Владимир Ампов, както е името на Графа по паспорт, е обрал всички награди за поп музика у нас. Създал е класики като „Дори да простиш”, „Давам всичко за теб”, „Влюбени сълзи”.

Кариерата на Ампов-младши започна заедно с родителите му. В

края на миналото хилядолетие той беше част от семейното трио „Спешен случай”. Двигател беше баща му Кирил Ампов, а муза – майка му Тони. Деветнайсет години след началото на демокрацията рефренът им „Девет милиона мишлета, изкарват се взаимно ченгета. А котараците подхвърлят досиета и си пият кафето”, не е загубил давност.

Днес Графа се допитва до баща си само понякога. Ампов-старши е съавтор на текстовете му за “Влюбени сълзи”, „Крадена любов” и “Грях”. Освен професионални съвети Кирил дава на сина си и житейски напътствия. Сред най-важните от тях е да не играе комар.

 

962201-10

СНИМКА:

Владимир Ампов-Графа е единственият музикант в родния шоубизнес, надминал славата на известните си родители.

 




Гласувай:
0



1. miroslavavramov - Da ne zabraviame i
02.04.2009 23:17
Boris Todorov zivee6t v siankata na dede si? Elena, ne moze da deli6 horata po simpatii. Vklu4i i boris todorov v listata si....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537550
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930