Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2009 23:28 - Пет нови идоли... и пет паднали
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 2627 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.06.2009 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бърз преглед на актуалните всенародни любимци и бившите авторитети

 

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА/МОНИТОР, 16 май

 

В България има производство, което процъфтява и това са идолите на конвейeр. Там стачки не се очертават, нито спиране на мощностите, защото 15-те минути слава у нас текат скорострелно, а търсенето на нови кумири е по-голямо от предлагането. И в шоубизнеса, и в политиката. За две декади демокрация „акуширахме” и „погребахме” доста „звезди”. В медийния поток едва се разминават бивши авторитети и нови величия, но продължаваме да търсим идола. Миналата седмица приключи третият сезон на VIP Brother по Нова тв, а Music Idol на конкуретната btv навлиза в разгара си. Ето защо в култовата ни рубрика „Пет плюс пет” този уикенд правим бърз колаж от новите и срутените идоли.

1. Кристиян Григоров

„Стъкленото момче" с глас на ангел. 14-годишният Кристиян от Етрополе отключи сърцата на народа така, както не успяха да го сторят всичките „много важни персони", събрани този сезон във VIP Brother. Двете му появи в риалити шоуто донесоха над 200 000 лева и направиха Део победител.
Крис е сляп по рождение, а от 10 години е прикован в инвалидна количка. Костите му са като стъкло и се чупят дори при обуване на чорап, защото плътността им е силно намалена. Кристиян обаче не е позволил тялото да се превърне в затвор за душата му. Когато запее, събужда доброто.
Освен в музиката Крис намира спасение и в писането. През 2006-а издал първата си книга "Моят живот". Диктувал я на кръстницата си. В нея разказвал "как едно различно дете се бори за щастие със силата на музика, стихове и разкази, но най-вече с мечти". Започнал е и поредица романи, наречена "Седемте невероятни приключения". Първият - "Хог и неговата банда", е за пирати и чака издател. Сега пише "Непристъпният остров".

image

2. Григор Димитров

Хасковската следа в световния тенис. Българинът, печелил "Уимбълдън", макар и при юношите. Днес Григор навършва осемнайсет, но е звезда на корта далеч преди да стане пълнолетен.  Преди 4 години го обявиха за най-добър тенисист на Европа за момчета и оттогава все се цели да бъде №1. През септември 2008-а стана шампион и на Откритото първенство на САЩ и след тази победа оглавява световната ранглиста за младежи. Чакаме го да узрее и за лидер при мъжете и му стискаме палци на всеки мач. Нищо чудно това да прави и Поли Генова, останала втора на българското пресяване за участие в „Евровизия". Жълтата преса спряга тенисиста и певицата за любовна двойка.

image 3. Тодор Славков

Не можа да заключи Къщата, но участието му във Vip Brother реабилитира Живковия режим. Всенародната любов към Малък Тошко надмина дори собствените му смели очаквания. „Върнете ми държавата", призоваваше той зрителите и обираше гласовете им. Познати и непознати въртяха ефирните телефони, за да кажат колко го харесват и че даряват само заради него. Сред „спонсорите" на новия Тато се нареди и народната певица Валя Балканска, която се раздели с пенсията си от 120 лева в негова подкрепа. Петолъчката на Славков-младши засенчи останалите випове и отсега е ясно, че ако един ден му хрумне да влезе в политиката, ще намери доста поддръжници. По онлайн форумите даже тръгнаха предложения БСП да заложи на Малък Тато на предстоящите избори.

image

4. Мария Игнатова

Нежното оръжие в арсенала на продуцентския клан Халваджиян. Джуди и Магърдич разузнаха как се котира с „Господари на ефира". Явно са останали доволни, защото я пратиха да се развихри в „Пълна лудница". Игнатова е единствената участничка в шоуто за пародии на тв муцуни, която не е професионална актриса. Това обаче не й пречи да се справя повече от добре с карикатурни образи като фолкдивата Корнелия и Мис България.
Не е изключено в бъдеще да видим Мария дори като автор на собствени телевизионни проекти. Игнатова е завършила телевизионна журналистика в Амстердам. Беше водеща на „Втори тото шанс" по БНТ и лице на Sportal TV.

image 5. Александър Тарабунов

Момчето с китара от Скопие, което развълнува доста български тийнейджърки в актуалното издание на Music Idol. В анкета от форума на шоуто кой от мъжете е по-по-най засега Тарабунов води. Отличен музикант с мощен глас и топли кафяви очи. Еднакво харизматичен, независимо дали пее Fool For Your Lovin" на „Уайтснейк", „Месечина" на Брегович или I Want To Break Free на „Куин". След негово изпълнение обикновено Дони и Мара Отварачката са единодушни. „Толкова първична мощ има в теб, толкова сила", удивлява се Дони. Колежката му пък плаче или се ограничава с лаконичното „Супер, просто супер".

 

. ...и пет паднали image 1. Аня Пенчева

Най-голямата губеща на току-що приключилия VIP Brother. Още в риалити формата Dancing Stars преди няколко месеца Пенчева показа, че няма талант да налучка верния тон в отношенията си с конкуренцията. В шоуто за танцуващи звезди проблем й беше изгряващата Виолета Марковска, а в Къщата - бившата мис от морския град Ивайла Бакалова.
Вместо да блесне с великодушие, както подобава на имиджа й, Аня лъсна с дребнавост, злоба и махленски манталитет. Напускането на Къщата беше единственият интелигентен изход от ситуацията. За съжаление идеята не дойде от нея, а се роди в главата на съпруга й Ивайло Караньотов.

image

2. Емил Кошлуков

Таралеж без бодли. Поне такъв го видяхме в бутафорната къща на Големия брат. Кошлуков влезе в шоуто с претенцията да стане национален будител. Събуди обаче единствено нагона си. Близостта с тъмнооката Бакалова го караше да оглупява и да връзва реплики, взети сякаш от сериала „Забранена любов". А само допреди някакви си двайсет години Емил Кошлуков предизвикваше пожари с появата си. Помним го като бледен бунтар с чист поглед, вдигнал студентите на първата им стачка в зората на демокрацията. Оттогава обаче изтече доста вода. Идеалистът Кошлуков замина за Америка и се върна натежал прагматик. При влизането си в Къщата опита да цака с дисидентската карта, уж обиден от изказването на Тодор Славков, че иска да се върнат времената преди 10 ноември 1989 г. Оказа се обаче, че внукът на Тато, макар да не е специализирал политология в Калифорния, е по-наясно с политическия белот от водача на „Новото време".

image 3. Георги Коритаров

Той не е просто поредният паднал идол. Коритаров е сринат идол. Години наред менторстваше всяка сутрин с убеждението, че е последна инстанция и най-чист коректив. После се оказа, че е агент Алберт от ДС и е писал доноси за знайни и незнайни герои. От кумова срама се извини на жертвите си, но продължи да чете морал от телевизора. Коритото му се пропука преди година по неочаквана линия - след като петролен бос го обвини в изнудване. Нова тв, която не реагира на отварянето на досието му, този път светкавично завъртя водещия в прощално танго. Сега циркулират информации, че Коритаров е станал анализатор в ДАНС.

image 4. Максим Стависки

“Вчера бях световен шампион, любимец и идол на много хора, а сега съм престъпник... Срам ме е да погледна хората в очите." Едва ли има какво повече да се добави след това признание на Максим Стависки. Можем само да се молим заедно с него Мануела Горсова да се възстанови. Той е руснакът, който на два пъти донесе злато за България от световно първенство по фигурно пързаляне. И шофьорът, който за части от секундата отне човешки живот, защото пи и не слезе.
Как ще оцелее Максим оттук нататък, е трудно да се каже. Може би един ден ще четем роман "Престъпление и наказание", но написан от Стависки.

image 5. Христо Стоичков

Камата има запазено място в култовата ни класация, но засега все с отрицателен знак. През 90-те години на миналия век беше идол на учениците с мутирали гласове, които мечтаеха да приличат на него. През новото хилядолетие обаче „измутря". Налита на саморазправа, обвиниха го, че не плаща данъци, нито уважава законите (особено този за движение по пътищата). Понеже се провали като треньор у нас и в Испания, сега Камата ще пробва да върже на иранска почва. Тези дни изтече новината, че е  приел предложението на иранския клуб "Абу Муслем" (Машдад). Назначението на Ицо е абсолютна сензация, потвърдена засега само от генералния мениджър на клуба Хюсеин Гасеми. Желаем му успех при наследниците на древните перси и го съветваме да има едно наум, защото там не търпят номера на самозабравили се звезди




Гласувай:
0



1. анонимен - pak
08.06.2009 09:17
izborte se oporo4iha. vsi4ki absolutno vsi4ki prodavaha,kupuvaha glasove.Nai mnogo glasuvaha romi i turci, za6toto ne im puka za BG ,a gledat da si vzemat pari4kite
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1538208
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930