Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 11:02 - Да се ожениш на 09.09.09
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 1863 Коментари: 0 Гласове:
1



Сватбеният марш не свършва - до края на 2009-а има още шест благоприятни дни за размяна на халки
В Дания режат чорапите на младоженеца, за да му се видят пръстите
  ЕЛЕНА КРЪСТЕВА/МОНИТОР - 5 септември


image
Снимка: АГЕНЦИЯ "БЪЛГАРСКА СВАТБА"

Маргарита и Димитър Димитрови освен на символиката на числото 22 държали и на уникалността на мястото - затова се венчали в търновското село Емен.

Допреди двайсет години Девети септември означаваше червени   знамена и манифестация на пролетариата в маршова стъпка. В наши дни датата пак е сакрална, но маршът е сватбен, а воалите - в бяло. Поне 60 двойки ще разменят халки в залите за радостни обреди в София, което е три пъти повече, отколкото в останалите уикенди. Подобно е съотношението и за 20 септември. Повечето мераклии за бракуване са резервирали датите от началото на годината.

Останалите кандидат-младоженци да не се плашат! Сватбеният марш тази година не свършва на прословутите дати 9 и 20 септември. До края на 2009-а има поне още шест дни, подходящи за размяна на халки. „Това са 17 и 18 октомври, 7, 29 и 30 октомври и 11 декември", разкри астроложката Оксана Хорват. От ноември започва период от две години и половина, през които Сатурн - планетата на закона, отговорността, трудностите и уроците, се намира във Везни - знака на партньорствата, брака и бизнеса. През това време всички съюзи ще бъдат подложени на проверка. „За хора, които имат отговорно отношение и не действат импулсивно, е много подходящо да сключат брак точно през този период", препоръчва Оксана. Жената, която чете живота по небесната карта, е категорична, че напоследък българите все по-често търсят съвет за датата на щастливото събитие.

Марина и Диан не са броили звездите, но също са избрали символичния 09.09.2009, за да станат семейство Райкови. Те са една от дванадесетте двойки, ангажирали този ден залата за радостни обреди „Оборище". „Върви ни, когато има деветка. Печелили сме от игри на късмета, когато билетите са завършвали на 9", разказва бъдещата госпожа. Убедени сме, че Марина вярва в знаците на съдбата, защото секунди по-рано сме чули мелодията от "Досиетата Х" да звучи по телефона й.

"Повечето двойки търсят символика в датата", потвърждава и Мариана Стойчева от агенция „Българска сватба". Дамата е оженила десетки влюбени, но няма да забрави няколко сватби. В един петък, 13-и, българка давала ръката си на англичанин. Сватбата била в София, но двойката пристигала от Пловдив. "Нямаше нещо, което да не им се случи. Първо закъсаха по пътя и закъсняха с час и половина за церемонията. После, когато тя започна да се приготвя, ципът на роклята й зейна, хванахме я с телбод", връща лентата назад Стойчева. С това патилата не свършват - букетът се разпаднал, а на влизане в залата булката се спънала и се проснала в краката на избраника си. "Всичко беше съпроводено с много кикот, младоженците бяха сигурни, че неволите им ще свършат дотук. Така и стана", спомня си сватбената агентка.

image

 



Символика има не само в датите, но и в мястото. На 22 август тази година столичаните Маргарита и Димитър избират запустялото селце Емен, за да станат семейство Димитрови.

"Намира се във Великотърновско, има най-много 40 жители. Църквата е затворена от 40 години, а последната венчавка там е била преди шейсет", разказва сватбената агентка. Стръкове коприва по метър и половина посрещнали бъдещите сватбари, когато отишли да огледат мястото. На вратата на храма висял тежък катинар. В деня на венчавката обаче всичко светело. Оказало се, че хората от селото изчистили всичко като подарък за младоженците. Застлали пътя им с нови черги, украсили двора със саксии мушкато от собствените си домове. "В Емен живеят и няколко англичани. Те пък бяха направили плочките", допълва Стойчева.

Според наблюденията на сватбената агентка в любовен план географията на българите се е разширила. Смесените бракове са нещо обичайно и ритуалите не са само нашенски. Неотдавна Мариана организирала българо-датска сватба. Сънародниците на Хамлет се прехласнали по ритането на менчето и погачата с мед. Не останали обаче по-назад. "Приятелите на младоженеца изпълниха много интересен ритуал. Звучеше красива музика, а датчаните пресъздаваха тяхна приказка - за двама млади, които много се обичат и отиват да се женят. Вървят по пътя, но елфите ги обграждат все повече, за да им попречат. На фона на тази музика младоженците танцуваха, гостите ги наобиколиха и като елфите ги притискаха и притискаха. В приказката елфите искат да накарат мъжа да забрави любимата си. Накрая вдигнаха младоженеца, свалиха чорапите му и ги отрязаха така, че да му се виждат пръстите", описва Стойчева.

image

Марина и Диан ще станат семейство Райкови на 9 септември. Държат на тази дата, защото им носи късмет.

. Астроложката Оксана Хорват: Женете се на 9-и, ако връзката ви е дълга -Оксана, действително ли имат сакрално значение комбинациите 9.09.2009 и 20.09.2009?

- Не мисля, че комбинациите от тези числа имат сакрално значение. Тяхното въздействие по-скоро е визуално, защото се повтарят неколкократно едни и същи цифри, а хората имат склонност да търсят нещо митично, когато се повтарят числа, букви, символи и т.н. По-скоро от значение е това, че тези числа дават акцент на определени качества, сфери и изисквания (от нумерологична гледна точка), които трябва да се имат предвид, затова трябва да се разбере посланието на тези дати.

- Какво означават тези числа?

- Числото 2 има тясна връзка с емоциите, със семейството, с грижовното отношение към другите, то е символът на жената, майката, дома, семейното огнище. За създаване на семейството това число е много подходящо, въпреки че изисква и приспособяване и може да донесе някои колебания и променливи ситуации най-вече в емоционален план. Числото 9 символизира действието, завършека, публичността, но и борбата, силата. Ако под влиянието на това число се сключва брак, добре е той да е следствие на дългогодишна връзка, когато вече са отшумели първоначалните страсти и борбата на характерите, добре е решението за брак да не е импулсивно, а добре и дълго обмисляно.

- Благосклонни ли са звездите за брачни съюзи през тези дни?

- Датата 9.09.2009 се редуцира до числото 2 и е много подходяща за сключване на брак и създаване на семейство. Освен това гарантира весела сватба и голям купон както за младоженците, така и за гостите. Датата 20.09.2009 се редуцира до числото 4, което изисква доста труд и усилия, за да се получи добър резултат. На хора, които сключват брак на тази дата, ще им се наложи да положат определени усилия и да преминат през някои трудности, но резултатът ще си заслужава - стабилно и здраво семейство. От астрологична гледна точка и двете дати са благоприятни за сключване на брак.

- В момента наблюдава ли се бум на клиенти, които да питат точно за тези дати?

- Относно тези две дати аз не съм имала клиенти, които да питат за тях. Мисля, че тези,  които са избрали тези дати, са се ръководили по-скоро от тяхното визуално въздействие , отколкото отчитайки значението им. .
.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1537157
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930