Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 18:48 - Петима известни осиновители у нас... и петима в Холивуд
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 13658 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.03.2008 12:20



Петима известни осиновители у нас... и петима в Холивуд

Преброяване на знаменитостите, приютили в дома си чуждо дете
ЕЛЕНА КРЪСТЕВА

От няколко месеца страната се люшка в милосърдна вълна. Вървят кампании в помощ на сирачета, изоставени и болни деца. Народът пуска есемеси, а организаторите на SOS шоута като "Великолепната шесторка" със задоволство отчитат, че обществото най-сетне се е събудило.
Импулсът дойде отвън - в отговор на филма, заснет от Би Би Си за децата на Могилино. Миналата седмица беше белязана от кървавата трагедия  в дома за изоставени деца в Трън, хлапета от дом „Петко Славейков" в София пък пострадаха от отрова за мишки. Изобщо, темата за изоставените деца на България е по-актуална от всякога.
В култовата ни рубрика "Пет плюс пет" този уикенд преброяваме известните личности, приютили дете. И понеже винаги се сравняваме с другите - хвърляме бърз поглед и на популярни осиновители в Холивуд. Съпоставката не се нуждае от коментар - сторилите този благороден жест у нас остават самотни лястовици, а в Меката на киноиндустрията осиновяването се е превърнало в мода.
Кои са знаменитостите, осмелили се да приютят в дома си чуждо дете и да го отгледат като свое? Как неговата съдба влияе върху тяхната? Кои са рекордьорите по осиновявания по света и у нас? Все любопитни въпроси, чиито отговори ще намерите в "Пет плюс пет".

1. Константин (Тити) Папазов
  Снимка: МОНИТОР

"Всеки човек трябва да има семейство, независимо дали е родно или не. Ние приехме Димитър-Желко за пратен от Бога и ще му дадем цялата си любов", смята треньорът.

Закрилник на унижените и оскърбените ­ в последно време баскетболният треньор живее с тази роля и със сигурност тепърва ще го виждаме в нея. Благотворителните кампании от типа "Великолепната шесторка" му прилягат повече, отколкото политическите. Триумфът на Папазов дойде, докато пя просълзен "Ако си дал" в подкрепа на децата от дома в Могилино. Този тип изпълнения позаличиха спомена за провала му на кметския вот, когато Тити бродеше трескав из коридорите на НДК като Рицаря на Печалния образ.
Папазов за първи път бръкна в душите на целокупното население с нечуван за родните географски ширини жест. Заедно със съпругата си Маргарита осинови бебе, изоставено от серопозитивна майка.
За щастие мъничето е абсолютно здраво и не носи в кръвта си вируса на СПИН. Малкият се казва Димитър-Желко. Първото име е дадено от биологичната майка на детето, а второто е добавено от Папазови ­ в чест на известния треньор Желко Обрадович.

2. Снежина Петрова
image  Снимка: moetobebe.net

Снежина Петрова грее със сина си Иван.

Актриса, която оставя следа с каквото и да се захване. Носителка на театралната награда "Икар", пренебрегвана няколко пъти за приза "Аскеер". Двигател на нестандартни проекти. Най-достойната є роля обаче не е на сцената. Миналата година Снежина Петрова осинови момченце и засия с ореола на майчинството. Актрисата отглежда малкия Иван, без да парадира с благородната си постъпка. Рядко говори на тема осиновяване в интервюта. Прави ли го ­ то е само за да даде кураж на онези, които се колебаят.
Процедурата по осиновяването продължила осем месеца. Петрова подала документи по каналния ред и потънала в очакване. Когато я поканили на среща с Иван, момченцето скръстило ръчички на гърдите си като за молитва. Самата Снежина твърди, че знаела, че той ще бъде нейно дете, още преди да го види.

3. Блага  Димитрова
 image

Блага Димитрова и виетнамчето Ханна ­ снимка от корицата на скандалната книга "Мащеха е моята звезда".

Дали покойната поетеса е допускала, че отгледаното от нея дете един ден ще обвини мъжа є в изнасилване? Можем да гадаем както отговора на този въпрос, така и достоверността на разказаното от Ханна Хоанг Димитрова в книгата "Мащеха е моята звезда". Виетнамката, приютена от Димитрова в разгара на войната през 1967 г., миналата година издаде мемоарите си. В тях обвинява пастрока си ­ литературния критик и основател на СДС Йордан Василев, в побоища и изнасилване. Според Ханна поетесата знаела за издевателствата на мъжа си и даже обмисляла развод. Самият Василев опроверга: "Аз изнасилвач? Глупости! Така се прави тираж".
Макар да е известна като дъщерята на Блага Димитрова, Ханна години наред не е официално осиновена, защото виетнамците не разрешавали. Получава българско гражданство и името Димитрова, чак когато Желю Желев става президент. Понеже двойката литератори са приятели с него, процедурата приключила за три дни.

4. Тодор Живков
 

Тодор Живков осиновява внучката си Жени след смъртта на Людмила Живкова.

Макар и под сурдинка, семейството на Първия човек в Партията и държава е сред най-одумваните в соцепохата. Неизчерпаема тема за кварталните клюкари е как Тодор Живков осиновил внучката си Евгения при жив баща. Таткото на прочутата днес дизайнерка, създала модна къща "Жени стил", е инженер Любомир Стойчев. Родителите є обаче са разведени. Затова дядо є я осиновява след смъртта на Людмила Живкова.
Самата Жени Живкова е майка на на две деца ­ Людмила и Андреа, от брака є с бизнесмена Андрей Стефанов.
Освен това е и депутат от левицата. В последните години Живкова опитва да възроди делото на майка си като прави чествания на Асамблея "Знаме на мира".   5. ДесиСлава   Снимка: МОНИТОР

ДесиСлава е разочарована от тромавата процедура по осиновяването.

Представителите на силния пол благоговейно я наричат СексиСлава и потапят поглед в...очите є. Прелъстителният имидж и палавите снимки в мъжки списания обаче не са достатъчни на певицата. Явно ДесиСлава е минала на друг етап, защото търси различен път, за да изрази себе си. Още докато беше в шоуто на VIP Брадър обяви желанието си да приюти изоставено дете. Изпълнителката на хита "Просто забрави" има син на име Майки, но е подала документи и се надява да стане майка и на момиченце.
Тромавата процедура обаче изнерви ДесиСлава и преди време тя коментира в пресата "Не знам докога ще продължи това чакане, но е много тягостно. После се чудят хората защо липсват желаещи да осиновят дете".
...и петима в Холивуд 1. Анджелина  Джоли и Брад Пит  image Снимка: СП. "ПИЙПЪЛ"

Анджелна Джоли и Брад Пит не правят разлика между родното си дете и осиновените.

Приятелите на актьорското семейство се шегуват, че домът им е като квартира на обединените нации. Понастоящем Анджелина и Брад са родители на четири деца ­ три осиновени и едно биологично. Най-новото попълнение е 3-годишното виетнамче Пакс Тиен. В домочадието влизат още камбоджанчето Мадокс, 2-годишната етиопка Захара и родната им дъщеря Шайло Нувел, проплакала миналия май.
Мотор на масовото осиновяване е Джоли. Майчинският инстинкт на ослепителната актриса се събужда в Камбоджа през 2002-а на снимките на Lara Croft: Tomb Raider. Мизерията в страната потресла Анджелина и тя се зарекла да не оставя дете в беда. Половинката є Пит се оказва сродна душа.
2. Уди Алън и жените му  image Снимка: СП. "НЮЗУИК"

Уди Алън с осиновената си дъщеря Сун-И Превин, която става негова съпруга. След сватбата семейството осиновява две момичета.

Легендарен режисьор, сценарист, драматург, актьор... Баща и любовчия. През 90-те години на миналия век името му беше въвлечено в сексскандал, защото започна интимна връзка с осиновената си дъщеря ­ корейката Сун-И. По това време тя тъкмо е навършила 22 години, той е на 57, женен за бунтарката Миа Фароу.
Уди и Миа имат шест деца ­ половината са биологични, другите ­ осиновени. Сун-И е най-голямата сред тях.
Пет години след началото на любовната връзка баща-дъщеря Уди и Сун-и се женят. На свой ред осиновяват две момичета ­ Бекет и Манци.
Третата в любовния триъгълник ­ майката Миа, също не спира с родителския маратон. Тя е и рекордьорката на Холивуд по брой деца -майка е на 14, от които десет са осиновени.
3. Джордж Лукас  image Снимка: GETTY IMAGE

Култовият режисьор в компанията на порасналите си деца Джет, Кейти и Аманда.

Преди много време в една далечна галактика Джордж Лукас решава, че му трябва семейство. И се втурва да осиновява...Така освен на Йода, Дарт Вейдър и Люк Скайуокър, култовият режисьор става баща-мечта на три деца. При това самотен.
Началото е през 1981-а, когато със съпругата си Марша Лукас взима от детски дом Аманда. Две години по-късно жена му го напуска и режисьорът остава сам да се грижи за детето. Отначало му е трудно и за известно време замрязява междугалактическите си проекти. "Майчинството" обаче му харесва и в края на 80-те Лукас осиновява още две хлапета ­ Кейти и Джет. "Спрях да правя филми, за да се посветя на децата си. Това ми отне 15 години", признава режисьорът.
4. Том Круз и Никол Кидман  image Снимка: www.virginmedia.com

Никол Кидман и Том Круз по времето, когато бяха семейство, заедно с осиновените им деца.

Бившата образцова двойка на Холивуд, която освен съжителство за пример показа и културен развод. Двамата поделиха попечителството над осиновените Изабела и Конър и засега светските хроникьори не са отбелязали децата да са травмирани от раздялата на родителите си.
Наследниците на някогашния тандем са от разорени семейства от Източния бряг на Щатите. Родителите им ги дали за осиновяване, понеже не могат да се грижат за тях. Изабела попада в семейството на Кидман и Круз през 1993-а, Конър идва две години по-късно.
5. Лайнъл Ричи  image Снимка: СИНХУА

Никол Ричи по нищо не прилича на баща си ­ певеца Лайънъл Ричи, защото е осиновена.

Ако някога сте се чудили защо тв звездата Никол Ричи не прилича по нищо на прочутия си баща ­ музиканта Лайънъл Ричи, отговорът е ­ осиновяване. През 1984-а певецът и тогавашната му жена Бренда взимат за отглеждане 3-годишната дъщеря на своя асистентка.
Момиченцето било продукт на кратък флирт на жената с един от барабанистите на музиканта.
Двойката отглежда Никол като своя щерка, но осиновяването официално става факт едва през 1990-а. Тогава днешната изкусителна блондинка и първа приятелка на хотелиерската наследница Парис Хилтън е на 9 години. Малко по-късно Лайънъл и Бренда се развеждат. Певецът обаче не спира с родителството и осинява още две деца.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1538756
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930