Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2007 21:12 - рецензия за "Боси в парка", театър "Сълза и смях"
Автор: elenak Категория: Забавление   
Прочетен: 1841 Коментари: 0 Гласове:
0



Бойка Велкова - боса само в парка Актрисата докарва на публиката болки в корема.От смях ЕЛЕНА КРЪСТЕВА image

Стефан Спасов и Бойка Велкова са зет и тъща в комедията "Боси в парка".

Седмица след като се размина с наградата "Икар" за водеща женска роля, Бойка Велкова не изглежда обидена. Миналата вечер тя докара мускулна треска на корема на всички, дошли на премиерата на "Боси в парка" в театър "Сълза и смях". Публиката се задъхваше от смях при всяка нейна поява и така до финала. Представлението по пиеса на Нийл Саймън продължава два часа и добре, че актрисата не е в главната роля, защото ако се превиваш постоянно, не е ясно дали накрая няма да умреш от смях.
Режисьорът Ивайло Христов обаче има завиден усет за баланс. И на комедийния талант на Велкова (който тя вече започна плахо да признава) е противопоставил Антоанета Добрева-Нети. Тя безспорно е даровита, но напоследък играе еднотипно - редува равен хленчещ глас и послушно примигваща физиономия с изкуствен кикот и истерия.
Този път Добрева влиза в образа на Кори. Героинята й тъкмо се нанася в тясна мансарда. Няма мебели, но за сметка на това от шест дни се е обзавела с амбициозен адвокат за съпруг (в ролята Стефан Спасов). В добавка си има и дупка на покрива на стаята, през която вятърът навява сняг директно върху леглото. При такава романтика как да не ти се прииска да пошляпаш бос из градския парк. Нищо, че е средата на февруари. Адвокатът обаче не го прави и семейната идилия отива на кино, погълната от дребнавите дрязги на битовизма.
На помощ отново идва Бойка Велкова, в тандем с Васил Михайлов (героят му е изпаднал саксофонист, който въпреки мизерията не е загубил любовта към истинските неща). И покрай тях младите също се учат да ги разпознават. Изобщо тандемът Велкова-Михайлов издърпва нещата - и сюжетно, и чисто актьорски. Така "Боси в парка" е стабилно облечен и готов да посрещне конкуренцията на останалите спектакли в столичния афиш. image СНИМКИ: ТЕАТЪР "СЪЛЗА И СМЯХ"

Антоанета Добрева-Нети размишлява върху нещата от живота.



Тагове:   сълза,   рецензия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenak
Категория: Забавление
Прочетен: 1538518
Постинги: 214
Коментари: 336
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930